Skocz do zawartości

Starter Sandaczowa przynęta opadowa

Rekomendowane odpowiedzi

post-53737-0-46774900-1373790466_thumb.jpgpost-53737-0-43282400-1373717068_thumb.jpgpost-53737-0-58159800-1373717098_thumb.jpgpost-53737-0-94756900-1373717138_thumb.jpgpost-53737-0-02853400-1373623438_thumb.jpgpost-53737-0-70423200-1373629133_thumb.jpgpost-53737-0-49093500-1373629105_thumb.jpgpost-53737-0-70540800-1373623501_thumb.jpgpost-53737-0-90429300-1373623584_thumb.jpgpost-53737-0-20711500-1373623611_thumb.jpgStarter jest to ręcznie wykonana przynęta do opadu i nie tylko,głównie sandacz ,okoń szczupak ,możliwość wymiany gumy,zamontowana paletka spowalnia opad.

w trakcie prowadzenia przynęty wygląda to tak jedno goni drugie,gramatury od 4 do 100gr.

Nowość starter na haku owsetowym ,na akweny porosłe roślinami .Nowośc Starter kogut jig spowalniający opad.

Starter morski na dorsza .Wszystkie przynęty są budowane na komponętach i matrycach/formach Amerykańskich.

Edytowane przez ledar

fajna przyneta!

w WW z tego miesiaca jest opisany taki sposob, cos ala boczny trok, tylko ze zamiast ciezarka zakladamy plywajacy wobler bez kotwic, a paproch z mala glowka jigowa,

jesli jest duzo pustych bran znaczy ze okonie uderzaja w wobler, zatem zakladamy na niego kotwice a troku sie pozbywamy:)

Przynęta STARTER jest wierną kopia przynęty STARTBAJT którą stworzyłem BARDZO DAWNO TEMU i poatentowałem w kilku wzorach.

Na stronie STARTBAJT - FACEBOOK

Są przedstawiane przynęty już od 2012r.

https://www.facebook.com/pages/Startbajt/427513813961815?id=427513813961815&sk=info

W przygotowaniu jest moja strona firmowa : www.startbajt.pl

a w niej znajdą się przynęty włącznie z hakami oraz hakami offsetowymi.

Prosił bym o wymyślanie i pokazywanie własnych wzorów przynęt.

Przynęty zostały opisane przez Karola Zacharczyka w WW 2012 wrzesniowy nr. str. 32.

W tym roku w WW lipcowy nr Jest moje zdjęciez boleniem na przynętę STARTBAJT

na kanale Żerańskim.

Wersje przynęt na oliwkach 6g i 9g sa bardzo skuteczne w połowach.

Edytowane przez spinstar

Przynęta STARTER ma wiele wad w konstrukcji .... proponujesz forumowiczom nie przetestowanye przynety.

Przyneta STARTBAJT jest dostępna w sklepach wędkarskich obecnie w Warszawie,Siedlcach,Zegrze Południowe,

Wałcz ,Piastów.

" Dagon " - jak myślisz czy wypuszczę do sprzedaży przynętę ręcznie robioną nie zgłoszoną do patentu ?

" Tomasz eS " - zapraszam do poczty PRIV na stronie STARTBAJT-FACEBOOK.

Edytowane przez spinstar

" Dagon " - jak myślisz czy wypuszczę do sprzedaży przynętę ręcznie robioną nie zgłoszoną do patentu ?

Nie wiem, dlatego zapytałem.

Niewielu producentów przynęt to robi, głównie z powodu jak poniżej:

http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,13101705,Ile_kosztuje_patent_i_dlaczego_tak_drogo_.html

Zapytam się was ....

Jest pomysł,myślą techniczna,powstała w twojej głowie jesteś jej autorem :)

Jak masz wiedzę i doświadczenie w tej dziedzinie to czy :

-skorzystasz z tego pomysłu i uczynisz z tego sposób na życie ?

- czy podzielisz się na forum pomysłem i co sprytniejszy zrobi z tego biznes ?

?

Zawsze dzieliłem się wiedzą moim doświadczeniem :)

Proszę bardzo korzystajcie z wiedzy i doświadczenia mojego :)

Jeżeli ktoś wymysli coś ciekawego i inspiracją będzie to co przeczyta i zobaczy pod linkami :)

to będę się cieszył że powstała następna fajna przyneta.

http://www.naklenie.pl/index.php/lurebuilding/282-nasze-patenty-czesc2-sposob-na-obrotowke

http://pikefinder.pl/forum/viewthread.php?thread_id=476&rowstart=0

.

Edytowane przez spinstar

A ja muszę się pochwalić, że już kilkanaście lat temu wymyśliłem sobie podobny systemik, może troszeczkę się różni od tego wyżej, ale zasada działania ta sama :) .

Powiem szczerze, że gdybym teraz tego nie zobaczył ,to pewnie zapomniał bym o nim na zawsze. Muszę pogrzebać w starych klamotach i będzie jak znalazł na obecne czasy.

Mam nadzieję że nikt nie posądzi mnie o kopiowanie :).

Szczerze powiedziawszy to sprawdził się chyba mało skuteczny, skoro został zapomniany.

Kopiując kopię oryginału nie łamiesz praw patentowych ;)

Czyli Pawelek55 zarejestrowałeś się na tym forum żeby wszystkim oznajmić :

Popieram kopiowanie, kradziesz pomysłu  i sposobu wykonania.

No cóż mogę powiedzieć ..... ręce opadają jak czyta się takie wynurzenia zachęcające do kopiowania czyli kradzieży.

Moje pomysły chronie są Patentem.

A powiedz mi po co jest tobie potrzebna taka wiedza ?

Jeżeli kiedy kolwie co kolwiek patentowałeś to wiesz że wiedza z tego zakresu jest połófna.

To tak odnośnie tej "połófności" :

http://bazy.uprp.pl/patentwebaccess/databasechoose.aspx?language=polski

http://bazy.uprp.pl/patentwebaccess/SearchPatents.aspx

Zaznaczasz i wyszukujesz.  :)

No ale ja się nie znam, niczego nie opatentowałem...

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

Jak by to zawł to dalej pozostaje kradzieżą ..... .

Pawelek55 udowadniasz wszystkim czytajacym te posty i potwierdzasz powiedzenie.... Polak potrafi....

Jak jeden pokarze że coś fajnego stworzył .... to inny dostaje góla ..... i zazdrość go zrzera do tego stopni że

złożeczy, drwi ,kpi .....itp....

Spotkałem się z takimi zachowaniami userów..... dlatego przestałem się udzielać.

Wszelka dyskusja z toba .... nie mają sensu.

Wracam do pracy .

Pozdrawiam.

Spinstar

Taki systemik to już 20 lat temu, albo lepiej był używany z pierwszymi twisterami Mister Twister, więc Ameryki nie odkryłeś.... W swoim czasie przynęta bardzo popularna na zbiorniku Słup do połowu sandaczy i okoni. Po prostu brało się element dociążający z Lusoxa lub podobny (standardowo ołów w kształcie kulki lub łezki na odpowiednio dogiętym drucie), zakładało hak i gumę, a co sprytniejsi montowali jeszcze obrotówkę. Dodatkowym patentem było wmontowanie krętlika w odpowiednim miejscu, co powodowało piękne lusterkowanie przynęty na boki. O jakiej Ty kradzieży tu piszesz? 

Czy możesz mi podać numery Twoich zgłoszeń patentowych, bo to nie wiedza "połófna", wbrew temu co twierdzisz. Każdy średnio rozgarnięty rzecznik patentowy takie coś uwali ;-) Żeby dostać, a przede wszystkim utrzymać patent musisz wykazać, że nikt nigdy czegoś takiego przed tobą nie wymyślał i nie zrobił, co w życiu się nie uda. Ale próbować zawsze możesz  ;)

Podobnie jak Spinmad z wirującym skrzydełkiem. Patent opisany w amerykańskiej książce przetłumaczonej na polski na początku lat 90 i swego czasu też powszechnie stosowany, a oni że wynaleźli, że tacy sprytni  :)

Jakieś tragifarsy z tymi patentami i "wybitnymi polskimi wynalazcami" ostatnio się pojawiają.

• Like 5

Przynęta STARTER jest wierną kopia przynęty STARTBAJT którą stworzyłem BARDZO DAWNO TEMU i poatentowałem w kilku wzorach.

Na stronie STARTBAJT - FACEBOOK

Są przedstawiane przynęty już od 2012r.

https://www.facebook.com/pages/Startbajt/427513813961815?id=427513813961815&sk=info

W przygotowaniu jest moja strona firmowa : www.startbajt.pl

a w niej znajdą się przynęty włącznie z hakami oraz hakami offsetowymi.

Prosił bym o wymyślanie i pokazywanie własnych wzorów przynęt.

Przynęty zostały opisane przez Karola Zacharczyka w WW 2012 wrzesniowy nr. str. 32.

W tym roku w WW lipcowy nr Jest moje zdjęciez boleniem na przynętę STARTBAJT

na kanale Żerańskim.

Wersje przynęt na oliwkach 6g i 9g sa bardzo skuteczne w połowach.

Moje przynęty są budowane na projektach i matrycach USA.

Drogi @Spinstarze vel Mnich

Załóż swój autorski, połófny wątek w dziale Lurebuilding i tam pokaż wszystkim swoje "patenty".

Podpinanie się pod wątek kolegi jest mało eleganckie.

Edytowane przez Mariano Italiano
  • Like 2

Panowie! o co tutaj chodzi? Ktoś uzurpuje sobie prawo do danego modelu przynęty!. Jeżeli dany art. posiada patent, to się zaznacza w sposób wyrazisty, że dany towar jest opatentowany!

Zastanówmy się, iluż to z nas wzoruje się na jakiejś określonej przynęcie.

To wszystko co przedstawiamy - prezentujemy, przecież możemy w taki sposób podważyć!. Bo jakbyśmy się nie przyglądali, np. woblerowi, (gdyby on był zrobiony, o tak, " z głowy" wykonawcy), to przecież możemy dopatrzeć się jakiegoś podobieństwa do jakiegoś modelu woblera, znanej renomowanej firmy!!! i co?, czy nazwiemy to kopiowaniem?, powoływaniem się na rzekome posiadanie patentu?. Bzdura!

Kiedyś prezentowałem moje woblery bezsterowe - "noski". Jeden z kolegów napisał, że przypominają one woblery Zalta. Tak! tylko nikt nie dochodził tego kiedy Zalt wprowadził ten model na rynek. Ponadto Zalt w tego rodzaju modelach woblerów stosuje jedno mocowanie - prowadzące, (przednie), a ja dwa systemowe i bardziej przypominają one np. woblery typu "Swim whizz".

Sam niejednokrotnie prezentując swoje prace zdaję sobie sprawę z tego, że pobieranie obrazów służy min. do kopiowania - i co mam komuś zarzucić, np. za pół roku, że robi biznes na moim wzorze? To dobrze, niech robi!. Czemu ma służyć ta strona? Myślę, że pomocy w budowie, zrobienia przynęty. Nie prawdaż!?

Jak wcześniej Kolega napisał, "jeżeli kopiuje to znaczy, że są dobre!...)

Dla tych, którzy posiadają patenty informacja: wystawiam do prezentacji swój nowy model woblera, (Woblery Harjera). Czy komuś się z czymś podobnym do tego przypadku skojarzy - zobaczymy!?:

Pozdrawiam

Harjer

Edytowane przez Harjer
  • Like 2