meps Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Co daje taki łącznik? Mam zmieniać całe przypony zamiast odpinać tylko agrafkę przy zmianie przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 https://www.youtube.com/watch?v=8n10HvQ4UuY&t=2s przetestowany na pstrągowych karczach, korzeniach i zwisających gałęziach ... sam się zdziwiłem ale spełnia idealnie swoją rolę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Robert, a taki węzeł nie haczy zbytnio przy przejściu przez przelotkę szczytową? Ile robisz "przeplotów" przez pętlę, czy ma znaczenie grubość łączonych linek? Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ja robiłem 4. Nic mi nie haczyło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Dzięki! Jest tak prosty, że aż chce się go od razu wiązać Muszę go wypróbować przy najbliższej wyprawie na okonie.Czy ma znaczenie grubość linek, będzie miał zastosowanie do zestawu UL (plecionka 0,04-0,06mm+FC 0,20mm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Dokładnie na takich linkach wiązałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Super, jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 ja robię taki , 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Czyli Yucatan, o którym pisałem wcześniej i również używałem.Niestety, sprawdza się przy grubszych przekrojach linek, zawodzi przy cienkich do UL-a o czym też pisałem.Poza tym pozostawia dwa "wąsy" i nawet najkrócej przycięte w UL-u dają o sobie znać przy przechodzeniu przez przelotkę szczytową, a w zestawie castingowym ma ona wyjątkowo malutką średnicę. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Kilka popularnych węzłów w jednym miejscu:https://youtu.be/_72BbxuDKRM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Np.GT knot, przy tym końcówką fluoro jest z tylu i łatwo przechodzi przez przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Fg knot robi zawsze lub uni knot po obydwu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Mam problem z wiązaniem przyponów z fluorocarbonu 0,23. Pętelki które robię do łączenia "loop to loop" od strony linki strzelają na, węźle jak nitka. Zarówno perfection loop jak i pętla chirurgiczna (pojedyncza i podwójna). Węzły zaciskane na sucho czy "na śline", różne marki fluorocarbonu, ciągle to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Albright lub węzeł zderzakowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Chodzi o FC do plecionki? Stosuje double uni knot (FC 0.40, plecionka PE 2). Z reki praktycznie nie do zerwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Chodzi o FC do plecionki? Stosuje double uni knot (FC 0.40, plecionka PE 2). Z reki praktycznie nie do zerwania.Nie, chodzi o węzeł do łączenia przyponu z linką. Najlepiej "pętla w pętlę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Nie, chodzi o węzeł do łączenia przyponu z linką. Najlepiej "pętla w pętlę".Sorry, nie zauwazylem, ze to dzial FF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 (edytowane) Dziwne. Różne żyłki i wszystkie strzelają? Fakt że mam jakieś żyłki"mono" Orvis które również strzelają na "pętelkach" ale z żadnym fluorocarbon nie miałem problemu. Jedynie ten Orvis. Pewnie zleżałe bo stare, inne bardzo stare też podobnie strzelały. Może masz łapki za silne do "zryw testów". Aaaaa. Spróbuj węzeł Rapali który stosuje się do woblerow gdy nie masz agrafki/kółeczka łącznikowego. _______ Edytowane 28 Lipca 2021 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Witam.Jeżeli to cały czas ten sam (jedna szpulka) to go wyrzuć i kup nowy. Może być wada materiału, zleżały jakiś, itp.Miałem podobnie - kupiłem z rok temu kilka średnic na przypony tej samej firmy i jedna mi cały czas strzelała na wszelkich węzłach. Reszta była bezproblemowa i jest spoko do tej pory.Wyrzuciłem i kupiłem na wszelki wypadek innej firmy, żeby z tej samej partii nie trafić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi