Monster Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Dużo osób przekonuje mnie do krótszych kijów dlatego chyba spróbuję kariery z krótszym kijkiem 2.30-2.40m. Pytanie czy wersja 14-35g wystarczy czy lepiej 18-42g ? Edytowane 17 Lipca 2013 przez Monster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Ja łowiłem 4 razy 2,40 18-42 gr(tak mało, gdyż połamał mi się)... ale pierwsze wrażenie są takie, że jego maks to 35 gr + 3,5 calowa guma, ciężar wyrzutu opisany jak dla mnie realnie... niestety nie przetestowałem go zbyt dobrze , ale jak go otrzymam z naprawy to postaram się coś napisać więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dużo osób przekonuje mnie do krótszych kijów dlatego chyba spróbuję kariery z krótszym kijkiem 2.30-2.40m. Pytanie czy wersja 14-35g wystarczy czy lepiej 18-42g ? mam tego 14-35, już co prawda nim nie łowie sandaczy od kilku lat,ale mogę ci podpowiedzieć że w tym przypadku max to 20gr +guma w moim odczuciu. Kolega używa właśnie 18-42 do 20-30gr+guma i sobie chwali wyniki też ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Ja łowiłem 4 razy 2,40 18-42 gr(tak mało, gdyż połamał mi się)... ale pierwsze wrażenie są takie, że jego maks to 35 gr + 3,5 calowa guma, ciężar wyrzutu opisany jak dla mnie realnie... niestety nie przetestowałem go zbyt dobrze , ale jak go otrzymam z naprawy to postaram się coś napisać więcejJeśli to nie problem to mógłbyś napisać w jaki sposób się złamał ?mam tego 14-35, już co prawda nim nie łowie sandaczy od kilku lat,ale mogę ci podpowiedzieć że w tym przypadku max to 20gr +guma w moim odczuciu. Kolega używa właśnie 18-42 do 20-30gr+guma i sobie chwali wyniki też ma.Dzięki, będę miał to na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) mam tego 14-35, już co prawda nim nie łowie sandaczy od kilku lat,ale mogę ci podpowiedzieć że w tym przypadku max to 20gr +guma w moim odczuciu. Kolega używa właśnie 18-42 do 20-30gr+guma i sobie chwali wyniki też ma. warto obejrzeć i wyciągnąć własne wnioski http://www.youtube.com/watch?v=Qv1LaS8VX8w życzę takich sztuk jak na koniec filmu - godzina 4,45 Edytowane 18 Lipca 2013 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Własne wnioski to kolega wyciągnie sam nad wodą, a nie po obejrzeniu filmu czy naszych podpowiedziach, sprzęt ma dobrze leżeć w jego rękach , więc nie upieraj się w swojej opinii bo nie sądze, żeby po kupnie kijka któregoś wyżej, pozostał w tym wyborze na dłużej ,jeżeli zaczyna z sandaczami I będzie go ta ryba pasjonować, będzie dochodził do własnych wniosków . Pytał o te konkretnie modele to odpowiedziałem co o nich sądze , łowiłem jednym z nich sandacze z 5lat temu i wtedy uważałem że jest to bardzo dobry kij na te ryby, teraz łowie na kije z pracowni. Jednak uważam że dragon z seryjnej produkcji w dobrej cenie miał może ma najlepsze kije, ale nie specjalnie mnie to interesuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Posiadam Team Dragon 14-35 g z mocowaniem pod multiplikator. Według mnie kij jest bardzo dobry: szybki, posiadający dużą moc - wyholowanie 80 cm sandacza nie stanowi dla niego problemu. Łowię nim na główki do 25 g - gumy do 10 cm, oraz slidery 7 i 10 cm. Przy zakupie zastanawiałem się również nad tym mocniejszym kijem 10-42 g. Na rzekę proponowałbym 10-42 g. Zastanów się nad długością kija. Według mnie 3 m będzie za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Mam wyżej opisany kij nowy za 250 zł ale mogę gdyby ktoś chciał ponegocjowac. Kijek jak za te pieniądze naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Dużo osób przekonuje mnie do krótszych kijów dlatego chyba spróbuję kariery z krótszym kijkiem 2.30-2.40m. Pytanie czy wersja 14-35g wystarczy czy lepiej 18-42g ? Dopóki było o długich kijach nie odzywałem się. Miałem wiele TD starszej serii, między innymi 2.4 m c.w. 18-42g i była to wędka po prostu świetna! Bardzo długie rzuty kopytem 3 na główce 10g, a na 15-tce, to już leciało jak z katapulty. Kij był czuły, świetnie przekazywał brania i pięknie giął się już na półtorakilogramowej rybie. Nie znam tych nowych TD - w rękach miałem 2.7m do 25g i nie umywał się do mojego, starszego - ale model, o którym mówię gorąco polecam, nowy może być podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturAn Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Witam, boryka się nad zakupem jednej z 2 wyżej wymienionych Wedek dragon z series 10-30 2.45cm bądź dragon cxt lc-x lurecontrol 7-28 2.65cm.głównie będę lowil sandacze i szczupaki na gumy oraz koguty. Chodzi mi o dobre przenoszenis jak najdrobniejsztch pstrykow oraz o to aby holowana ryba nie miała spadow. Oraz o dobre lądowanie się - dalsze rzuty. Pozdrawiam i proszę o wypowiedź oposby które miały przyjemność wedkowac na te wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Wiem ze nie ten dział,ale mogę prosić jakąś wyczerpującą opinie odnosnie wedki Dragon hm ghost buster2-10,5g.290cm.Chodzi o akcję i od jakiej gramatura najniższej rzucę już dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Przy tych długościach i gramaturach trudno o kije mega szybkie, akcję mojego HM80 określiłbym jako med. Nie jest to krowi ogon. Pod rybą ugięcie idzie w parabolę, spadów nie zanotowałem. Mój jest pechowy,kleni ponad 40 jeszcze nie holował.3-3,5g na cienkim nanofilu wysyłał w kosmos, nieco poniżej 2g latało jako tako, bez wiatru na jakieś 15-20m., ale dawno go nie używałem.Wg mnie fajny kijek na mniejsze rzeki przede wszystkim do smużenia. Na moją Wisłę niestety zbyt delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Czy używa ktoś Z-Series 183cm 18-42g? Jakieś info co do czułości blanku i realnego cw?wg opisu producenta kij „sandaczowo-szczupakowy”, tylko właśnie-bardziej „elektryczny”, czy bardziej szczupakowy? Edytowane 11 Września 2020 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Elektryczny to napewno jest i sandacza poczuje z pewnoscia ale ma fajne ugiecie wiec szczupaków a nie szczupaczków niebedzie gubił.Naprawde czułe kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Super, dzięki za info, a jak z cw tych banków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Dołem opisany wmiare poprawnie choc mozna juz rzucac około12gram góra cw mozna przeciazyc w łacznej Pomimo na sucho ze wydaje sie pała pracuje juz niezle pod rybami miarowymi do aktywacji dołu trzeba juz fajnej ryby.Ale ma moc.I jak to seria Z fajnie przekazuje do reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 I raczej jest to bardziej kij pod gumy i koguty wobki słabo ładuje chyba ze duze i ciezkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 mam kija z team dragona 240cm i kijem do cw 42g wyrzucam deepera 100g na duże odległosci..taki zapas mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mozna i tak tylko trzeba uwazac i miec wyczucie bo rzucic w komforcie a wyrzucic z mega ostroznoscia to wiemy jak jest.Ale sie da.Ale fakt mysle ze ten model góra jest zanizony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Dzięki za info, o 100g przy tym kiju nawet nie myślałem ale miło słyszeć, ze szczególnie górą jest dobrze opisany, a nie zawyżony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi