krzychun Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam,gdzieś, kiedyś coś mi się na j.pl napisało o robieniu woblerów. Skoro coś tam skrobnąłem, to pomyślałem, że coś można pokazać. I tak też zrobię, ale najpierw trochę o tym dlaczego zacząłem robić. Skrobać zacząłem, ponieważ chciałem złowić bolenia w okolicach kodu 98-313. Nie mogłem nic dorwać, więc oczywiście zwaliłem wszystko na przynęty że niby nie na Wartę itp.. (głupi ja trochę). Łowienie sprinterskie nie przynosiło efektów, a nie mogłem znaleźć woblerów, które zachowają prace cenionych boleniówek przy wolniejszym prowadzeniu, znacznie wolniejszym.Dodatkowo:- musiały być lżejsze (około 7g przy 75mm i sporej wysokości woblera) - Warta jest płytka i wędka około 11lb- musiały lusterkować w opadzie- musiały "dżerkować" przy podszarpywaniu (obławianie jamek, dziur za drzewami i takie tam warciańskie standardy). Na marne szczupce sprawdza się lepiej niż na bolenie - musiały lusterkowac przy prowadzeniu i jednocześnie drobniutko drżeć.- musiały "uciekać z toru jazdy" przy mocnym podszarpywaniu w czasie prowadzenia I ta to po 3 sezonach "badań" miałem swój standard, którego w tym roku "ubrałem" chyba trochę ładniej. Skrobię też przy okazji inne woblery, ale ze względu, że typowe małe DR i inne smużaki dostępne na rynku są rewelacyjne, to nie przywiązuje im dużej uwagi. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabol Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ładne te twoje wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Krzysiek bardzo ładne woblery... gratuluję samozaparcia i zdolności..pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Rewelacja! Perfekcyjnie wykonane wobki. Gratuluję talentu. Szkoda że ja tak nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Miodne widać fach w dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Bardzo ładne te boleniówki , super że zdecydowałeś się je nam pokazać Czekamy na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Piękne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Planuje pokazać wszystko od początku, włącznie ze wszystkimi narzędziami jakie mi się do "produkcji" woblerów przytrafiło zrobić.Ale dużo zmian w tym wątku nie będzie niestety, bo mało tego robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Piękne woblerki. Super kolorki. Czekam na kolejne posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) , Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Ja jestem pod wrażeniem.Skrzela mnie rozwaliły.Świetna robota.tak i to pod samym nosem nam wyrósł "taki" strugacz... Krzysiek w sumie mam niedaleko do Ciebie,chyba wpadnę po małe co nieco ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Wobki pierwsza klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Małe woblery.Wielka sprawa.Na zdjęciu 1SAM 3247 widać wyraźnie progres, błędy i jakie wyciągnąłeś z nich wnioski. Duży szacunek i szczere brawa.I witaj w swoim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 lepiej jakąś partei do giełdy twórców zapodaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Małe woblery.Wielka sprawa.Na zdjęciu 1SAM 3247 widać wyraźnie progres, błędy i jakie wyciągnąłeś z nich wnioski. Duży szacunek i szczere brawa.I witaj w swoim wątku Co tu dużo pisać. Tak było Na zdjęciu są dwie partie. De facto pierwsza i druga (wcześniejsze, pojedyncze sztuki wiszą jako baty, coby więcej błędów nie popełniać).W dużej mierze różnica wynika z żywic (bo testowałem dwie) i jeżeli chodzi o estetykę z kolejności żywica/farba. Jak to bywa zazwyczaj i tutaj lepiej nanieść kilka razy, ale cieniej, nawet jeżeli substancja "schnie" objętościowo. PS. Dzięki za uznanie, ale one na zdjęciach wyglądają lepiej niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) Krzychun, witaj w swoim wątku. Cóż tu pisać więcej, poza brawo. Chyba wszedłbyś z wątkiem wcześniej, jednak bałeś się płaskiego startu. Myślę, że to bez znaczenia. Liczy się kierunek w którym się zmierza.Dobra robota. Edytowane 14 Lipca 2013 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Rewelacja! Perfekcyjnie wykonane wobki. Gratuluję talentu. Szkoda że ja tak nie umiem A skąd wiesz? Spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Bardzo konkretne woblery robisz krzychun i wizualnie dopracowane ładnie.Najlepsze w lurebuilding-u jest właśnie to jak nad wodą rysuje się obraz wobka jakiego potrzebujesz,wracasz do pracowni i tworzysz takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Bardzo konkretne woblery robisz krzychun i wizualnie dopracowane ładnie.Najlepsze w lurebuilding-u jest właśnie to jak nad wodą rysuje się obraz wobka jakiego potrzebujesz,wracasz do pracowni i tworzysz takiego Tylko dlatego zacząłem coś samemu kombinować i tak po prawdzie, to cały ten trend wg mnie to powinno być wyłącznie robienie przynęt pod swoje wymagania. Bo taniej to one i tak nie wychodzą niż "sklepowe". Fakt, że frajda, jeżeli wobler pracuje, ale z drugiej strony co to za frajda, jeżeli strzeli się jednego łownego, a reszta... no dupskiem rusza, ale ryb to nie kręci.Dlatego - moim zdaniem - nawet jeżeli mamy w planach zrobić raptem 15-20 przynęt to i tak trzeba podejść do sprawy możliwie jak najbardziej "analitycznie". Blichtr to dla mnie, żeby się było czym pochwalić na j.pl ; ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 masakra, jezeli plywaja tak jak opisujesz, i tak jak wygladaja, to czapki z glow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 W weekend coś postaram się nakręcić pracę.Mam problem z ogarnięciem lotności. Przy rzucaniu "od niechcenia" traci celność i potrafi zakoziołkować. Przy rzutach z krótkim ładowaniem kija leci pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Podstawą jest praca a jak czasem koziołkuje to tragedii nie ma.Przy castingu ta przypadłość może zniknąć. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Przypominałem sobie, że ma przecież swój wątek! Skromny, ale zawsze.Razem z forumowym kolego zza dalszej miedzy postanowiliśmy ułatwić sobie pracę. Tzn ja ułatwiłem, czy kolega to nie wiem (Tomek?).Wyszło jak niżej. Pływa, lata itp. Te smukłe mają prace regularną, brzuchate robią za wariatów... idą jak zające w ucieczce.Są trochę niechlujne, ale to pierwsze 10 sztuk, na szybko, żeby zobaczyć efekty.(jakieś nie teges kolory są - pewnie coś dzieciaki w aparacie poprzestawiały. Generalnie brzuchy są w kolorze ciepłe bieli. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez krzychun 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Robią wrażenie. Z przyjemnością zobaczylbym je na dobrych zdjęciach bo wyglądają naprawdę dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Piękne są. Fajne połączenie łusek grzbietu z brzuszkiem, takiego jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi