Skocz do zawartości

98-313

Rekomendowane odpowiedzi

To na bolenia?

Te tak, chociaż brzuchaty ma przy krótkim podszarpywaniu dżerkującą prace. Z premedytacją padło kilka szczuapków na niego.

post-49323-0-24350400-1407073396.jpg

Widac tutaj dlaczego nie wolno za cienko nakładać np. envirotexu, a co za tym idzie nie nadaje się najalepiej do malych przynęt. Nie jest w stanie się rozlać. Nie są to jakieś duże nierówności, ale dla estetów może to być problem. Przy jeszcze mniejszych przynętach i cieńszym połozeniu napięcie powierzchowe warstwy żywicy może spowodować powstanie niepolakierowanych punktów - jak znajdę na którychś swoich to postaram się wstawić zdęcie (dodatkowe dogrzewanie potęguje ten efekt).

Edytowane przez krzychun
  • Like 9

Tez mam pytanko natury technicznej bo w folii jestem zielony, czy oklejasz wobka jednym kawałkiem folii, czy głowę, skrzela oklejasz oddzielnie?

Wobki naprawde klasa.

Oddzielnie.

Tam są po 4 kawałki folii na każdej ze stron:

1. Korpus z luskami

2. Pokrywa skrzelowa duża

3.  // mała

4 "Wąsik" - to ten bzdecik mający robić za mordkę.

W takiej też kolejności oklejam.

Korpus ma kształt woblerka z lekkimi nakładkami na grzbiet i spód. Przed naklejeniem można z nim zrobić dosłownie wszystko. Wyciskać, nacinać, pociągnąć czymś radełkowanym, malować itp .Jeżeli odciskanie wychodzi za płytko można wcześniej folie nakleić na coś podatniejszego - np są taśmy dwustronne o rożnej grubości i dopiero na takiej "kanapce" odciskać. Jeżeli robicie powtarzalne woblerki, to mozna nawet zamówić sobie pod to kopyto z Al. Jest na j.pl temat o woblerach z CNC. Chłopaki frezują korpusy z Al. Pogadać, zapłacić, i odciskać z wyfrezowanego "negatywu".

• Like 2

• 5 miesięcy temu...

A ja pamiętam o bezsterowcach :)

Musze je tylko popsikać jakimś świństwem i wysyłam. Ale znając mój zapał do pracy to jeszcze zejdzie jakieś 2-3 tyg. (a jak będą a siarczyste mrozy to i z 4). Oczywiście czym dłużej mi z tym zejdzie, tym paczka cięższa będzie.

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...