Skocz do zawartości
  • 0

Prawdziwy Wiślak - Marek Szymański - wywiad - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Z największą przyjemnością chciałbym przedstawić Wam wywiad z jednym z najbardziej znanych spinningistów w Polsce – Markiem Szymańskim. Marek jest znakomitym wędkarzem i ekspertem wędkarskim. Jest pasjonatem spinningu i swoje życiowe hobby połączył z pracą. Obecnie jest Redaktorem jednej z największych gazet wędkarskich w Polsce „Wędkarskiego Świata” (kiedyś „Świata Spinningu i Muchy”). Jest autorem kultowej książki o spinningu „Wędkarstwo rzeczne”. Ponadto jest doświadczonym przewodnikiem wędkarskim.

Dzisiaj Wiglia Świąt Bożego Narodzenia z tej okazji prezent dla miłośników spinningu - Wywiad z Markiem Szymańskim. Zapraszam serdecznie do lektury artykułu i dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Marka Szymańskiego znam od 144 numerów WŚ i ŚSiM :mellow: osobiscie poznałem Go na tagach i spotkaniu JERKBAIT.PL w Browari,zawsze z wielką przyjemnością i zainteresowaniem cztam jego artykuły,bo łatwośc pisania ma bezdyskusyjną.

Ksiżka Marka to juz dla mnie klasyk,czytany chyba z 20 razy :mellow:

Jest bezsprzecznym TOPEM jesli chodzi o rzeczny spinning,człowiekiem szanujacym przyrodę i majacym na jej temat ogrom informacji.

super było przeczytać ten wywiad,bedzie to artyk do którego bedę wracał wielokrotnie .dzięki za ten prezent :D

dzieki Seba i dzieki Marek.

naprawde kawał dobrej roboty :D

• 0

Bardzo ciekawy wywiad i wciagajacy,tego Pana mozna by bylo sluchac sluchac i sluchac,ma ogromna wiedze na temat spinningowania,chcialbym chociaz 20% wiedzy posiasc co Pan posiada Panie Marku :D ,mam taka cicha nadzieje ze moze kiedys Pana spotkam nad rzeka Bug w moich okolicach,zameczylbym chyba Pana swoimi pytaniami Panie Marku

• 0

Wbrew pozorom rzadko się zdarza u wędkarza spotkać kompilację: 1. Wielkiej mądrości i doświadczenia wędkarskiego; 2. Chęci przekazywania tej wiedzy oraz 3. Daru ubierania tego w prosty, zdroworozsądkowy i trafiający do innych wędkarzy przekaz.

A Marek Szymański właśnie tak ma :D -> za co wielki szacunek z mojej strony. To widać zarówno w tym wywiadzie, jak i w jego książce. Dziękuję, Sebek, za jakość tego wywiadu, polegającą dla mnie na tym, że że przelatując z Markiem po różnorodnych tematach wędkarskich, w każdej jego odpowiedzi widać to samo osobiste podejście Marka do wędkarstwa.

Super, że taki wędkarz ukochał sobie właśnie Wisłę, nad którą i ja, od czasu do czasu, łowię ;) . Tym większa dla mnie wartość i jego książki, i tego wywiadu, i wszystkich jego rad dotyczących łowienia na Wiśle :D .

• 0

Super prezent pod choinke !! :D

Mialem przyjemnosc poznac Marka i lowic z nim podczas kilkudniowego splywu pychowka po Wisle. Super czlowiek i niesamowity wedkarz. Pamietam jak cwiczylismy bolki ... ta sama przyneta,to samo miejsce ( rzucalismy na zmiane w to samo miejsce ) i ... on lowil a ja nie :D)

pozdro i Wielkie Dzieki

pablitos

• 0

Przeczytalem od dechy do dechy a niektore kawalki nawet po kilka razy artykol jest w deche . ;)

Sebastian super wywiad :D

Miejmy nadzieje ze pan.Marek odwiedzi nas czasem na forum i podzieli sie swoim doswiadczeniem.Jednego Mi tu tylko brakowalo a moze kiedys bedzie Mi dane pogajdowac samego gajda po beskresnych taflach gor podlodowych w poszukiwaniu garbatych bestji

Serdecznie pozdrawiam

• 0

Ha !

Świetny artykuł-wywiad z niekwestionowanym wędkarskim Guru. Marka znam osobiście, wielokrotnie łowiliśmy wspólnie na wielu

wodach nie miałem niestety okazji łowić z Nim na Jego Wiśle.

W tym co pisze i jak pisze o naszym hobby najważniejsze jest, o

czym wspomniał, że piszę o tym co wiem i co potrafię, jeśli

czegoś nie wiem lub nie jestem pewien to nie tworzę kosmicznych teorii i nie wprowadzam w błąd czytelnika.

Pozdro Jachu

• 0

Marek Szymański to Osoba wielkiego formatu, zarówno jako wędkarz oraz jako człowiek. Jego miłość do wędkarstwa, przyrody ojczystej, Wisły jest wartością samą w sobie. Wielokrotnie czytałem jego książkę, za każdym razem odnajdując coś nowego i ciągle ucząc się. Te wiślane klimaty i mnie są bardzo bliskie a dzięki Markowi zacząłem rozumieć Rzekę.

Życzyłbym wszystkim aby takich wędkarzy było jak najwięcej, może wówczas nasza polska wędkarska rzeczywistość uległaby radykalnej zmianie z pożytkiem dla wszystkich.

Pozdrawiam.

• 0

Na prawdę kapitalny materiał!!!!!! Bez wątpienia Marek Szymański jest wielkim wędkarzem i to pod każdym względem, jego ksiazki nie miałem okazji przeczytać, ale artykuły w WŚ czytam zawsze z wielką przyjemnością. Mam tylko nadzieję, ze już nie łowi boleni w okresie ochronnym, tłumacząc, ze może tak robić bo i tak złowione ryby wypuszcza....

• 0

Witaj @kwasik

Muszę sprecyzować, najpierw był Wędkarski Świat, którego naczelnym był nieodżałowany Maciek Ogrodzki, krótko potem powstał Świat Spinningu później poszerzony o muchę czyli

Świat Spinningu i Muchy chodzi o to, że oba te miesięczniki

WŚ i ŚSiM ukazywały się równocześnie, potem zostały połączone

i został WŚ. Co do dokładnych dat to się nie wypowiadam, trzeba

by poszperać w archiwach. To tyle.

Pozdro Jachu

• 0

jachu jak dobrz epamiętam była jeszcze wersja przejściowa: Wędkarski Świat Spinningu i Muchy. ale szybko skrócili tytul...

PS. mam tu i tam trohe gazet - jak znam zycie moze byc sie znalazly WSZYSTKIE NUMERY ŚS (świat spinningu) i sporo WŚ. może ktoś jest zainteresowany???