Skocz do zawartości
  • 0

Prawdziwy Wiślak - Marek Szymański - wywiad - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Z największą przyjemnością chciałbym przedstawić Wam wywiad z jednym z najbardziej znanych spinningistów w Polsce – Markiem Szymańskim. Marek jest znakomitym wędkarzem i ekspertem wędkarskim. Jest pasjonatem spinningu i swoje życiowe hobby połączył z pracą. Obecnie jest Redaktorem jednej z największych gazet wędkarskich w Polsce „Wędkarskiego Świata” (kiedyś „Świata Spinningu i Muchy”). Jest autorem kultowej książki o spinningu „Wędkarstwo rzeczne”. Ponadto jest doświadczonym przewodnikiem wędkarskim.

Dzisiaj Wiglia Świąt Bożego Narodzenia z tej okazji prezent dla miłośników spinningu - Wywiad z Markiem Szymańskim. Zapraszam serdecznie do lektury artykułu i dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

[quote title=mifek napisał(a) dnia Thu, 27 December 2007 04:39

PS. mam tu i tam trohe gazet - jak znam zycie moze byc sie znalazly WSZYSTKIE NUMERY ŚS (świat spinningu) i sporo WŚ. może ktoś jest zainteresowany???

Z niecierpliwoscia czekałem zawsze na nowy nr SSiM, i zebrałem wszystkie nr. To był rewelacyjny miesiecznik. Strzege go jak oka w głowie, wracajac do nich w zimowe wieczory - choc tak naprawde znam je wszystkie na pamiec :mellow:

• 0

Sebek, prawdziwa MEGA niespodzianka :D

Jedna tylko uwaga. Kiedyś też uważałem tak jak i Marek, że multiplikator to tylko niepotrzebne utrudnianie sobie życia. Po tym sezonie zmieniłem zdanie, co nie znaczy, że pstrągi będę łowił kijem z pazurem :mellow:

Widzisz, jeszcze nie miałęś okazji :mellow: nigdy nie mów nigdy <_<

• 0

Rafał, spoko, jak znajdziesz to będę się cieszył jak murzyn z

bateryjki jak nie to też nic się nie stanie. A czas ? Czasu

mam dużo jeśli chodzi o czekanie na ew. wynik. Bo tak w ogóle to

czasu kuźwa ciągle mi brakuje, a na ryby to już szczególnie !

Pozdro Jachu

• 0

Super wywiad. Gratulacje dla pomysłodawcy. Natomiast co by się o Marku nie napisało to wspaniały wędkarz i kompan wedkarskich wypraw profesjonalista pod każdym względem. Można go słucha i obserwować godzinami. Miałem tę przyjemność na wyprawie w Norwegii. Poza tym super facet.

• 0

W zasadzie co by sie nie napisalo, bedzie wygladalo na takie sobie klepanie. Kazdy wie, jakie miejsce zajmuje Marek w polskim wedkarstwie...

Bardzo dobry byl pomysl na ten wywiad, w tym okresie.

Tym bardziej cieszy mnie, ze wiele pogladow Autora jest zbieznych z moimi bo to oznacza, ze jeszzce tylko zostaje mi jakies 126782 godz praktyki z wedka w rekach i...bedzie dobrze :D

W szczegolnosci podpisalbym sie pod przemysleniami odnosnie castingu i propagowania C&R oraz ogolnie idei wedkarstwa nowoczesnego.

Z tego powodu przestalem czytac taki jeden portal bo jakos nie moglem przejsc do porzadku dziennego nad widokiem ryb z nozem w glowie na tle drzwi od kibla.

Takie publikacje na portalu propagujacym C&R moga wskazywac niektorym, ze to tylko taka fasada bo to jest aktualnie trendy.

Zycze poprawy sytuacji w polskim wedkarstwie Markowi oraz wszystkim wedkarzom z prawdziwego zdarzenia w Nowym 2008 Roku.

Pozdro

Gumo

• 0

Ja miałem okazję poznać Marka Szymańskiego gdy byliśmy w zeszłym roku na otwarciu na Słupi--razem 3 dni byliśmy w Ustce na kwaterze w domu plastyka .Moim zdaniem to bardzo wporzo KOLEGA.

Później na Drwęcy spodobały Mu się moje woblerki co poczytałem sobie za wyróżnienie (jednego sobie wybrał).Gdy rozmawiamy przez telefon zawsze jest chętny do wymiany kilku myśli - nigdy nie powiedział, że nie ma czasu.

Przynajmniej na jednym ze zdjęć na 2 planie widać też Wojtka Łakomiaka z Zagórowa, to kolejny bardzo koleżeński wędkarz--chętnie tłumaczy nad wodą jak poprowadzić przynętę. Zarówno Marek jak i Wojtek naprawdę znają się na spiningu,--pozdrawiam Wszystkich na forum ,Paweł Brzuskiewicz.