JanuszD Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Dogadamy się na uczciwą cenę i już możesz beztosko kłusować gdzie Ci się tylko zamarzy E tam, kłusować, a tfu , za "uczciwą cenę", toż to profanacja Marzyło mi się kłusić świńskim kłusem, na legalu z darmową! licencją, ale jak za uczciwą cenę to jeszcze przemyślę, w razie co się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullhead24 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Było troche o Kongerach, więc ja polecę Stallion Strike Furion 2,23cm do 12g. Kijek bardzo lekki, a 200 zł za wędkę z komponentami Fuji to nie dużo. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Jarek mam Parabellum do 7 g w długości 210 i Stalliona Strike Furrion 223 do 12 także możesz sprawdzić czy pasują. Wiem jak lowisz i SG może Ci przypasowac.Bierz eliksir z gór i testujemy ;-) Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Rapanui82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Takie rady po 2 latach autorowi zapewne niezbędne...jeśli akurat zmienia 5-ty kij od założenia tematu to może już pójdźmy dalej i jakiegoś phenixa elixira lub matagiego czy inne suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 A ja właśnie jestem na etapie poszukiwania takiego kijka na malutką rzeczkę głównie pod klenie na smużaki i woblery do 4cmWytypowałem w założonym budżecie ok. 200 zł takie kijki:- Daiwa Exceller Ultra Light 210 2-10g- Konger Stallion Strike Furion 223 2-12g- Cormoran TX4 Jaala 210 2-12gPewnie będzie mi też służył jako okoniówka. Chciałbym żeby dało się nim rzucać przynętą już od 2g, a jednocześnie nie może być zbyt wolny...Który z nich będzie najlepszy? Niestety zakup będzie przez neta, u mnie nie ma szans na zobaczenie takiego kija........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Miałem exceller 2.40 2-10g, do woblerów jak najbardziej się nadaje, ogólnie fajny kijek. Ale podbijanie jigów już nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Miałem exceller 2.40 2-10g, do woblerów jak najbardziej się nadaje, ogólnie fajny kijek. Ale podbijanie jigów już nie za bardzo. Ok, dzięki za info. A jak z wyrzutem lekkich (2-3g) wobków? a podbijanie ewentualnie na główce maks 5g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marix Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 A ja właśnie jestem na etapie poszukiwania takiego kijka na malutką rzeczkę głównie pod klenie na smużaki i woblery do 4cmWytypowałem w założonym budżecie ok. 200 zł takie kijki:- Daiwa Exceller Ultra Light 210 2-10g- Konger Stallion Strike Furion 223 2-12g- Cormoran TX4 Jaala 210 2-12gPewnie będzie mi też służył jako okoniówka. Chciałbym żeby dało się nim rzucać przynętą już od 2g, a jednocześnie nie może być zbyt wolny...Który z nich będzie najlepszy? Niestety zakup będzie przez neta, u mnie nie ma szans na zobaczenie takiego kija...........WitamZ tych 3 posiadam tego Cormorana własnie pod kropki(rybki nieduże max. 35cm) na taki mały zakrzaczony ciurek i sprawdza się dobrze. Jest w miarę szybki z gukami z wobkami do 4,5 cm w niedużym uciągu daje radę Z wiekszymi wobkami +wiekszy uciąg pewnie już będzie problem Jedyna wada jak dla mnie to ten uchwyt który czasem się odkręca. Nie wiem czy to wina jest po mojej stronie, może za słabo dokręcam (mocniej wolę nie próbować wiadomo czemu ) czy poprostu te uchwyty tak mają. Daiwe trzymałem tylko w ręku i na sucho też wydawała sie ok ale to tylko moje odczucie ze sklepu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawta Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Rówież posiadam SG Parabellum do 7g. Nabyłyłem go głównie pod klenia na małą rzeczkę, dobrze obsługuje smużaki i obrotówki ale używam go też pod okonia i jestem bardzo zadowolony. Co najważniejsze to to ze rybki nie spadają, nawet te zacięte za samą skórkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ok, dzięki za info. A jak z wyrzutem lekkich (2-3g) wobków? a podbijanie ewentualnie na główce maks 5g...Wobki latały bardzo dobrze, przy tych 5g to już raczej słabo z podbiciem, szczyt jest bardzo delikatny. Ja nawet dobrze rzucałem jigami około 1g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 A może coś takiego (wędka pełna, nie wklejanka) Savage Gear Parabellum UL 6`3" 1,90m 0-5g lub Savage Gear Parabellum UL 7`1" 2,15m 0-7g ceny około 170zł. Ja mam starszą wersję Troutzimo 7`1" 2,15m 0-7g i powiem szczerze jak za te pieniążki super kijek.Gdzie są po 170? Bo ja widzę tylko po ponad 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Do wcześniej wytypowanych dołożyłem jeszcze Cormorana ULS 210 2-12g i to chyba właśnie zakupię. Może ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 A co myślicie o St Croix Panfish 2.40m 1,75-7gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi