skippi66 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 No i stało się! Zniszczyłem swojego ulubionego uniwersała. Czyli starodawne i wspaniałe Shimano Diaflash Zander z pierwszego wypustu. Wyciągam ci ja wczoraj kija z pokrowca, gdzie mieszka razem z młodszymi braćmi, a tu pierwsza od dołu przelotka na szczytówce dosłownie położona na blanku, ten zaś pęknięty na pół pomiędzy stopkami owej przelotki. Zresztą Fuji SIC, kurdebalans. Prawie się popłakałem... Jak bym dorwał tego niechluja co wędce tuby pożałował...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 @skippi66 daj mu po mordzie, na pewno pomoże a i zapobiegnie tego typu przypadkom na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Widzisz, ja sprzęt trzymam pod kluczem, przezornie. Moja kobieta mi kiedyś powiedziała w żartach, że wszystko spali.Tak na wszelki wypadek tobie polecam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Widzisz, ja sprzęt trzymam pod kluczem, przezornie. Moja kobieta mi kiedyś powiedziała w żartach, że wszystko spali.Albo, nie daj Boże, sprzeda po cenie, jaką twierdziłeś, że kosztowały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 kupuje i chowam do szafy w nocy jak śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 No i stało się! Prawie się popłakałem... Jak bym dorwał tego niechluja co wędce tuby pożałował...!No wiesz Ci! Te z pierwej serii miały oryginalne tuby, którą to też posiadam .Też byłem rozgoryczony po stracie 5cm szczytówki w swoim pierwszym Diaflashu. Od teraz chowaj pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) No wiesz Ci! Te z pierwej serii miały oryginalne tuby, którą to też posiadam .Też byłem rozgoryczony po stracie 5cm szczytówki w swoim pierwszym Diaflashu. Od teraz chowaj pod klucz Witam,te pierwsze Diaflashe nie miały tuby,przynajmniej w wersji Zander,jedynie szare pokrowce,kupowałem nówkę sztukę w BASS-ie w 94 roku (mam nawet kartę gwarancyjną).Żeby było śmieszniej,też złamałem kilka centymetrów szczytówki zanim jeszcze zacząłem nią łowić,w sumie nie pamiętam,czy kiedykolwiek wykonałem jeden rzut,stoi w kącie i się kurzy już dobre kilkanaście lat.A kijek rzeczywiście wyprzedził swoją epokę a nawet dwie,bo tak lekkiego kija to nawet współcześnie ciężko znaleźć,no i ori Fuji SIC .I chyba udało mi się dorwać drugi taki kijek za śmieszne pieniądze razem ze Stradickiem Aero 2000 (sentyment,a że był w tym samym sklepie w naprawdę niskiej cenie,to wyrwałem),zobaczymy,co dojedzie,ale na fotce wyglądał zacnie,praktycznie jak nówka .Za to niezniszczalnym spinningiem jest Powerloop Spinning 2,70 (2,75) 10-40 g,koniec dolnika posłużył bulterierowi jako patyczek-uszkodzony,ale zreperowany,dokupiłem drugi dolnik,do tego kiedyś kumpel grzmotnął podczas wyrzutu szczytówką w metalowy pręt,aż poszło oczko w drugiej przelotce od góry,po wymianie śmigał i śmiga bez większych problemów,tak samo kręcioł Stradic Aero 2000-naszarpał się bidulek wiele,podciągałem nim różne rzeczy,nawet sieć rybacką (w zasadzie to raczej kłusowniczą),plastik się powycierał w kilku miejscach,ale odpowiednie tworzywko (akryl protetyczny na łyżki indywidualne-świetna sprawa,czasami ten zawód się do czegoś przydaje ) odtworzyło pierwotne kształty i dalej śmiga pomimo luzów,stare Shimano to jednak najlepszy sprzęt . Edytowane 5 Listopada 2013 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi