Skocz do zawartości

Spinnig za ok. 200zł

Rutt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

no jakbyście wymyślili coś tańszego to byłbym wdzięczny :lol:

http://www.wobek.pl/shakespeare-ugly-stik-p-914.html taki?

Na bolenia i szczupaka sie nada? :mellow: Tylko ta cena... ;)

Widze ze mieszkasz blisko mnie,jesli bys chcial to bym Ci mogl ten kijek zaprezentowac w realu :D

no jakbyście wymyślili coś tańszego to byłbym wdzięczny :lol:

http://www.wobek.pl/shakespeare-ugly-stik-p-914.html taki?

Na bolenia i szczupaka sie nada? :mellow: Tylko ta cena... ;)

Kup Ugly Stik 3m cw 10-25g w zupelnosci Ci wystarczy,on przewyzszy nie jeden kijek w c w do 30g

@Rutt, @biosteron ma rację :mellow:

hmmm widze , że mamy ten sam problem ... ja też szukam kijka w zastępstwie dla mojego Berkleya , z którego nie jestem specjalnie zadowolony , ale prawdopodobnie zdecyduje się na inny model też Berkleya 2,7 m , masa wyrzutu 15-40 g z tytanowymi przelotkami ... jak przypomne sobie nazwe to Ci napisze ... cena w sklepie wędkarskim mojego znajomego : 270pln

A gdzie konkretnie mieszkasz? Bywasz w ostrowi?

Widze że ładnie sie ożywiliście przy rozmowie o tym kiju ;)

Z tym że ja nie wiem czy wydam całe swoje oszczędności na kij którym będe łowił sporadycznie - musze pomyśleć

Konkretnie to pod moim zdjeciem pisze gdzie mieszkam :D,jesli mialbys ochote go sobie obejzec to zapraszam do Nura :D

@ Rutt nic ciekawszego i tańszego od UGLY ci nie polecę bo w cenie, jaką podałeś nie znajdziesz nic innego, chyba że Jaxon i cała temu podobna reszta... Wal śmiało w UGLY STICKA 3,0 m c.w 10 - 25 g. Gdybym miał ograniczone możliwości finansowe, bez wahania kupiłbym ten kijek - jest sprawdzony i cieszy się bardzo dobrą opinią

a co do cw. to z tego co mnie doświadczenie nauczyło to kije obsługują (bez jakiś przeciążeń) zazwyczaj przynęty o połowe lżejsze od max wyrzutu - może się mylę? :D

10-25 g jest to jakby pośrodku i kijek masz uniwersalny - ja takim łowiłem szczupaki, okonie, sandacze, bolenie - co do c.w to jak masz dobrej jakości kij, bez problemu rzucisz wabikiem kilka g większym od podanej na wędzisku wartości Takim jest właśnie UGLY - ja tym do 25 g nie bałbym się rzucać wabikami do 30 g Serio ci piszę bo tak już łowiłem i z kijem nic się nie działo - po prostu DAł RADę :D

z Tym tylko że kijek uniwersalny mam już na składzie :D Bo łowię z tatą i kijami sie dzielimy

I nasz arsenał wygląda tak:

Moje:

Cormoran Black Bull 2-15g 3m - najczęściej go używam

jaxon (jakiś) 5-20g 270cm - Ten kij nie wychodzi z szafy :D

Taty:

Mikado 5-25g 3m (modelu nie pamiętam - ale to dobry kij) - Tata najczęściej łowi nim

Jaxon 270 10-30g - modelu nie pamiętam - ale kij daje rade przy połowach szczupaka.

i nie wiem czy taki 5-25g dobrze wypełnił by nasz zestaw - myślałem raczej nad 10-30 - bo jak widzicie ja nie mam wcale nic mocniejszego a Taty jest kiepski :D

PS dzięki za linka :D

z Tym tylko że kijek uniwersalny mam już na składzie :D Bo łowię z tatą i kijami sie dzielimy

Moje:

Taty:

Mikado 5-25g 3m (modelu nie pamiętam - ale to dobry kij) - Tata najczęściej łowi nim

Jaxon 270 10-30g - modelu nie pamiętam - ale kij daje rade przy połowach szczupaka.

i nie wiem czy taki 5-25g dobrze wypełnił by nasz zestaw - myślałem raczej nad 10-30 - bo jak widzicie ja nie mam wcale nic mocniejszego a Taty jest kiepski :D

5-25?? Mowa była o 10-25 g - ten to naprawdę będzie OK

Ugly 10-25 ma piekielną moc - jest wystarczający Jeśli kupiłbyś 15-40, to wtedy jeśli masz zamiar łowić ciżęko tzn. 30 i więcej g a tak to 10 - 25 wystarcza

Moje:

Taty:

Jeszcze raz Ci napisze ze Ugly Stik 3m cw 10-25g bedzie taki sam jak nie jeden kijek do 30g a nawet bedzie Ugly Stik mocniejszy od niejednego kijka o cw do 30g,wiec trzasnij mocniej skarbonka moze cos tam jeszcze Ci z niej wyleci i kup Ugly Stik :mellow: :mellow:

acha - jak tak to spoko - tyko powiedzcie mi w takim razie czy:

1. Moge nim łowić główkami do 12g?

2. Moge nim łowić Bolenie w typowy sposób na topowe (jednak ciężkie i stawiające opór woblery)

oczywiście bez jakiś dużych przeciążeń i wygięcia wędki w pałąk od samego prowadzenia przynęty

:D

acha - jak tak to spoko - tyko powiedzcie mi w takim razie czy:

1. Moge nim łowić główkami do 12g?

2. Moge nim łowić Bolenie w typowy sposób na topowe (jednak ciężkie i stawiające opór woblery)

:D

Ja ci odpowiem tak:

1. Ja swoim 10-25 g łowiłem nawet na wabiki < 10 g i spoko

2. Kijem 10-25 g łowiłem również bolenie na np. Hermesy (one stawiają trochę oporu) i też było OK łowiłem również na woblery sandaczowe, stawiające spory opór - kijek był naprawdę OK