pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 tym przy odrobinie wprawy i szczęścia to i kijanke do 1,5m bez większych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 no jakbyście wymyślili coś tańszego to byłbym wdzięczny http://www.wobek.pl/shakespeare-ugly-stik-p-914.html taki? Na bolenia i szczupaka sie nada? Tylko ta cena... Widze ze mieszkasz blisko mnie,jesli bys chcial to bym Ci mogl ten kijek zaprezentowac w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 no jakbyście wymyślili coś tańszego to byłbym wdzięczny http://www.wobek.pl/shakespeare-ugly-stik-p-914.html taki? Na bolenia i szczupaka sie nada? Tylko ta cena... Kup Ugly Stik 3m cw 10-25g w zupelnosci Ci wystarczy,on przewyzszy nie jeden kijek w c w do 30g @Rutt, @biosteron ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Na szczupłego w sam raz, natomiast na bolenia... NIE - ten 10 - 25 g będzie pasował i na szczupaka i na bolenia - myślę że taki wystarczy - wabiki max do 25 g - więcej potrzeba?? 15-40 - na bolenie za twardy Zgadzam sie,15-40 na bolka za twardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A gdzie konkretnie mieszkasz? Bywasz w ostrowi? Widze że ładnie sie ożywiliście przy rozmowie o tym kiju Z tym że ja nie wiem czy wydam całe swoje oszczędności na kij którym będe łowił sporadycznie - musze pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 a co do cw. to z tego co mnie doświadczenie nauczyło to kije obsługują (bez jakiś przeciążeń) zazwyczaj przynęty o połowe lżejsze od max wyrzutu - może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 hmmm widze , że mamy ten sam problem ... ja też szukam kijka w zastępstwie dla mojego Berkleya , z którego nie jestem specjalnie zadowolony , ale prawdopodobnie zdecyduje się na inny model też Berkleya 2,7 m , masa wyrzutu 15-40 g z tytanowymi przelotkami ... jak przypomne sobie nazwe to Ci napisze ... cena w sklepie wędkarskim mojego znajomego : 270pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A gdzie konkretnie mieszkasz? Bywasz w ostrowi? Widze że ładnie sie ożywiliście przy rozmowie o tym kiju Z tym że ja nie wiem czy wydam całe swoje oszczędności na kij którym będe łowił sporadycznie - musze pomyśleć Konkretnie to pod moim zdjeciem pisze gdzie mieszkam ,jesli mialbys ochote go sobie obejzec to zapraszam do Nura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 @ Rutt nic ciekawszego i tańszego od UGLY ci nie polecę bo w cenie, jaką podałeś nie znajdziesz nic innego, chyba że Jaxon i cała temu podobna reszta... Wal śmiało w UGLY STICKA 3,0 m c.w 10 - 25 g. Gdybym miał ograniczone możliwości finansowe, bez wahania kupiłbym ten kijek - jest sprawdzony i cieszy się bardzo dobrą opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jakos nigdy nie moge sie powstrzymac jesli rozmawia sie o Ugly-po prostu kocham ten kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Gdy slyszeo o Jaxonie to mnie ciarki przechodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Jaxon to faktycznie kiepska marka ... widziałem kije Jaxona z przelotkami zalanymi lakierem tak , że żyłki nie dało sie przez nie przeprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 biosteron - ok, dzięki za zaproszenie Widze że kij musi być naprawdę swietny, bo tyle co przez te 10min kiedy o nim rozmawiamy nie powiedzieliście przez cały dzień wczoraj Jaxon odpada - złe doświadczenia z tą marką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 a co do cw. to z tego co mnie doświadczenie nauczyło to kije obsługują (bez jakiś przeciążeń) zazwyczaj przynęty o połowe lżejsze od max wyrzutu - może się mylę? 10-25 g jest to jakby pośrodku i kijek masz uniwersalny - ja takim łowiłem szczupaki, okonie, sandacze, bolenie - co do c.w to jak masz dobrej jakości kij, bez problemu rzucisz wabikiem kilka g większym od podanej na wędzisku wartości Takim jest właśnie UGLY - ja tym do 25 g nie bałbym się rzucać wabikami do 30 g Serio ci piszę bo tak już łowiłem i z kijem nic się nie działo - po prostu DAł RADę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Gdy slyszeo o Jaxonie to mnie ciarki przechodza W Szwecji widzialem metrowki wyciagane Crystalis'em,i tez daly rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 jeśli chodzi o Jaxona to był dobry kijek z serii Syrius , ale już go nie produkują ... naprawde niezły kij ! Miałem model 2,7 m o cw. 10-30g kosztował niewiele , ale już dokładnie nie pamiętam ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Tutaj mozesz sobie tez poczytac na temat Ugly Stika http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4246& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 z Tym tylko że kijek uniwersalny mam już na składzie Bo łowię z tatą i kijami sie dzielimy I nasz arsenał wygląda tak: Moje:Cormoran Black Bull 2-15g 3m - najczęściej go używamjaxon (jakiś) 5-20g 270cm - Ten kij nie wychodzi z szafy Taty:Mikado 5-25g 3m (modelu nie pamiętam - ale to dobry kij) - Tata najczęściej łowi nimJaxon 270 10-30g - modelu nie pamiętam - ale kij daje rade przy połowach szczupaka. i nie wiem czy taki 5-25g dobrze wypełnił by nasz zestaw - myślałem raczej nad 10-30 - bo jak widzicie ja nie mam wcale nic mocniejszego a Taty jest kiepski PS dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 z Tym tylko że kijek uniwersalny mam już na składzie Bo łowię z tatą i kijami sie dzielimy I nasz arsenał wygląda tak: Moje:Cormoran Black Bull 2-15g 3m - najczęściej go używamjaxon (jakiś) 5-20g 270cm - Ten kij nie wychodzi z szafy Taty:Mikado 5-25g 3m (modelu nie pamiętam - ale to dobry kij) - Tata najczęściej łowi nimJaxon 270 10-30g - modelu nie pamiętam - ale kij daje rade przy połowach szczupaka. i nie wiem czy taki 5-25g dobrze wypełnił by nasz zestaw - myślałem raczej nad 10-30 - bo jak widzicie ja nie mam wcale nic mocniejszego a Taty jest kiepski PS dzięki za linka 5-25?? Mowa była o 10-25 g - ten to naprawdę będzie OK Ugly 10-25 ma piekielną moc - jest wystarczający Jeśli kupiłbyś 15-40, to wtedy jeśli masz zamiar łowić ciżęko tzn. 30 i więcej g a tak to 10 - 25 wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 z Tym tylko że kijek uniwersalny mam już na składzie Bo łowię z tatą i kijami sie dzielimy I nasz arsenał wygląda tak: Moje:Cormoran Black Bull 2-15g 3m - najczęściej go używamjaxon (jakiś) 5-20g 270cm - Ten kij nie wychodzi z szafy Taty:Mikado 5-25g 3m (modelu nie pamiętam - ale to dobry kij) - Tata najczęściej łowi nimJaxon 270 10-30g - modelu nie pamiętam - ale kij daje rade przy połowach szczupaka. i nie wiem czy taki 5-25g dobrze wypełnił by nasz zestaw - myślałem raczej nad 10-30 - bo jak widzicie ja nie mam wcale nic mocniejszego a Taty jest kiepski PS dzięki za linka Jeszcze raz Ci napisze ze Ugly Stik 3m cw 10-25g bedzie taki sam jak nie jeden kijek do 30g a nawet bedzie Ugly Stik mocniejszy od niejednego kijka o cw do 30g,wiec trzasnij mocniej skarbonka moze cos tam jeszcze Ci z niej wyleci i kup Ugly Stik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 acha - jak tak to spoko - tyko powiedzcie mi w takim razie czy: 1. Moge nim łowić główkami do 12g?2. Moge nim łowić Bolenie w typowy sposób na topowe (jednak ciężkie i stawiające opór woblery) oczywiście bez jakiś dużych przeciążeń i wygięcia wędki w pałąk od samego prowadzenia przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 acha - jak tak to spoko - tyko powiedzcie mi w takim razie czy: 1. Moge nim łowić główkami do 12g?2. Moge nim łowić Bolenie w typowy sposób na topowe (jednak ciężkie i stawiające opór woblery) Ja ci odpowiem tak: 1. Ja swoim 10-25 g łowiłem nawet na wabiki < 10 g i spoko 2. Kijem 10-25 g łowiłem również bolenie na np. Hermesy (one stawiają trochę oporu) i też było OK łowiłem również na woblery sandaczowe, stawiające spory opór - kijek był naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 o taką odpowiedź mi chodziło Teraz tylko czy wygram ze skąpcem drzemiącym gdzieś we mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 o taką odpowiedź mi chodziło Teraz tylko czy wygram ze skąpcem drzemiącym gdzieś we mnie... Ziomek nie pisz tak bo sobie o nas zle pomysla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 o taką odpowiedź mi chodziło Teraz tylko czy wygram ze skąpcem drzemiącym gdzieś we mnie... Przełam się i kup UGLY STICKA - nie pożałujesz no i w podzięce postawisz nam JASNE Z PIANKą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi