kolay Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Myslę sobie, kombinuję. Wielu powie , że 'niemożliwe, nie da rady". Skoro łowi sie śledzie na choinki, specjalne zestawy to nie wierzę, że widząc na echu ławicę sielaw nie da sie jej jakoś skusić zestawem z ciężarkiem i przywieszką, choinką itp.Macie jakies doświadczenia? Zacząłem się bawić z końcówkami twisterów, korpusami najmniejszych gumek , owinieta włóczka, sztuczna ochotką w celu połowu białorybu (polecam, bardzo rozwija to myślenie i kombinowanie w wędkarstwie). Zatem -kombinujmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Zapytam jako ignorant: po co łowić sielawę? Ani nie dorasta do znacznych rozmiarów, ani to ryba sportowa... Sieję - to jeszcze zrozumiem. Chyba, że w celach konsumpcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 @krzysiek właśnie w celu przeżywania nowych doświadczeń Wędzonej sielawy nie jadłem- słyszałem, że smaczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 cale alpy tak lowia (i nie tylko), a montaz hegene sie nazywa, z tym, ze nimfy sie wiaze tutaj troche na ten temat znajdziesz, z tym ze nie po polskuhttp://www.felchenfischer.ch/4761.htmlhttp://www.hegenenfischer.de/41274.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 @krzysiek właśnie w celu przeżywania nowych doświadczeń Wędzonej sielawy nie jadłem- słyszałem, że smaczna! Bardzo smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Eeee, turbot lepszy Sielawę zostawcie szczupakom A tak w temacie, kolega łowiący w Wigrach w każdym sezonie zimowym ma kilkanaście sztuk na mormyszkę nie łowiąc ich z premedytacją. Może jakoś w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) O Jezusieńku. Co wy tutaj koledzy wypisujecie?Jeżeli ktoś chce bardzo łowić sielawę na wędkę, to należy na haczyk założyć maksymalnie ćwierć ziarnka maku moczonego przez dobę w mleku kozim.Haczyk musi cały być zakryty w maku. Sielawa żywi się planktonem, to jak wyobrażacie sobie połów tej ryby na wędkę? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi