Skocz do zawartości

Film "Okoń"

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jednak... :( Szczupak był kapitalny i wniósł wiele do spowitego mitami postrzegania szczupaka. Jakość przekazu szła w parze z treścią. Kolejny numer - Pstrąg, to odgrzany kotlet z VHSu. Jakby DVD samo w sobie nie było żenująco słabe jakościowo... Miałem nadzieję, że odcinek Okoń będzie choćby w połowie tak dobry, jak pierwszy z serii.

@ platynowłosy: Zechciej, proszę, napisać coś więcej. Jak jakość obrazu? Co z treścią? Łowią tylko na zboka, czy jest też coś dla wędkarzy? :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Dienekes

Ok, już piszę.

Jest kilka fajnych fotek podwodnych. A poza tym, ten film to rozmowa 2 francuskich wędkarzy opowiadających sobie o różnych miejscowych łowiskach, i połowach na zywca.

Oni łowią głównie na żywca.

Jest podany 1 patent na jigowanie w pionie.

Pokazane są  scenki rodzajowe z życia okonia, gniazd i obyczajów lęgowych sandacza.

To bardzo fajny film, ale jako materiał na lekcje biologii i do szkółki wędkarskiej.

Jakość obrazu ok, ale jak napisałem- lata świetlne do "filmu nr 1 szczupaka".

Wkurzyłem się, 22 zł..., nie dokończyłem filmu, przerwałem w 3/4.....

no Redakcjo...dla mnie nie ta klasa.

Pozdrawiam

Alek

Od pewnego czasu wydawane są co 2 tygodnie czasopisma poświęcone określonemu gatunkowi ryb, w kontekście wędkarskich połowów. Do każdego wydania dodawana jest płyta z filmem. Pierwszy odcinek pt. Szczupak był świetny, kapitalny wręcz. Po Pstrągu straciłem zainteresowanie serią. Zresztą, w Warszawie nie łatwo było o zakup późniejszych numerów, a wydawca z nieznanych mi przyczyn pogmerał w kolejności wydawanych odcinków.

Rzuć okiem tu: http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,nowosc-kolekcja-wedkuj-przynety-i-patenty,59497

• Like 1

Przed kupnem wydania z filmem sum uchronił mnie kumpel ktory kupił pierwszy(kolekcjoner filmów :-)

Stwierdził tylko,ze sam więcej wie o lowieniu sumow niż wszyscy razem wzięci od tego filmu :-D

Odcinek pt.Szczupak-sekrety zebatego drapiezcy wypozyczylem z regionalnej kolekcji filmów wedkarskich tzn.od Artucha :-D hehe i po ogladnieciu sam kupiłem to dvd-rewelka.