Skocz do zawartości

Coś dla dla majsterkowiczów

GregorS

Rekomendowane odpowiedzi

http://c16.wrzuta.pl/wm6349/f4349103000f7ce3479c90d2/kopiarka%20cz%C4%99%C5%9Bci.jpg

A to jest ten mechanizm od satelity który przerobię na posów frezarki - ściślej mówiąc to ten element z tą gumą.

Wracając do poprzedniego postu to na zdjęciu nr 1.widać frezarkę na opakowaniu.Zdjęcie nr 2 i 3.to tyle ile z niej zostało + śruba którą zamontowałem w miejsce wysięgnika prowadnicy.Śruba rozm. 12 z lebkiem okrągłym na klucz imbusowy idealnie pasuje do otworu po rurce od prowadnicy. Nawierciłem w boku łebka niewielkie wgłębienie(wiertło fi.8 ) i po wsadzeniu dokręciłem Srubą nr(fi)8 prosto w to wgłębienie. Teraz śruba siedzi stabilnie i nic jej nie ruszy.Na tej śrubie będzie zamontowane ramię palca prowadnicy.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam ponownie-dzisiaj spędziłem w moim garażu wiele godzin - do 20:oo mi zeszło .Hi ale dzięki temu mam dla Was nowe foty kopiareczki która teraz zaczyna nabierać kształtów.

.jpg

.jpg

.jpg

Narobiłem sie dzisiaj- pozostało mi jeszcze zrobić to ramię z palcem który łapie wymiary z wzorcowego woblerka - no i elektryka.Później regulacja i pierwsze wyroby dobre albo złe-hi.

łał bajer

a ja się zastanawiałem co jak bo o kopiarce już wiedziałem wcześniej, że coś takiego istnieje

no kibicuje dalej :D

a czy ktoś wie jakie jest najlepsze drewno do tego sprzętu? raczej twrde (brzoza, buk) czy miękkie (lipa lub nawet balsa)

He-he-dorobiłem to ramię wzornika i------------szybko start maszyny------ale się uśmiałem . Mój wobler który wyszedł z pod frezarki wyglądał jak patyk pogryziony przez bobra .

PRZYCZYNY--WNIOSKI : 1- Za szybkie obroty wałka z wzornikiem -podbijało frezarkę i skakała bezładnie . 2- Ramka trzymająca frezarkę wykonana z płaskownika - za delikatny materiał (poddaje się - drży - powinna być sztywna).

Mam nad czym pomyśleć i popracować ?

Teraz dostrzegam przewagę układu pionowego !

witam wobler!

naprawde podoba mi twoje wobler zrobione :D czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_<

Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.?

He-he-dorobiłem to ramię wzornika i------------szybko start maszyny------ale się uśmiałem . Mój wobler który wyszedł z pod frezarki wyglądał jak patyk pogryziony przez bobra .

PRZYCZYNY--WNIOSKI : 1- Za szybkie obroty wałka z wzornikiem -podbijało frezarkę i skakała bezładnie . 2- Ramka trzymająca frezarkę wykonana z płaskownika - za delikatny materiał (poddaje się - drży - powinna być sztywna).

Mam nad czym pomyśleć i popracować ?

Teraz dostrzegam przewagę układu pionowego !

.jpg

TO JEST ZALEGŁE ZDJĘCIE DO TEJ WIADOMOŚCI

witam wobler!

naprawde podoba mi twoje wobler zrobione :D czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_<

Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.?

no ale nie to że słabo wyroby wyglądają... bo są superaśne.... tylko my z @Lukexio byśmy chcieli tak żeby cena była odwrotnie proporcjonalna do wartości wyrobu :unsure: :mellow:

Dzisiaj poprawiłem moją kopiareczkę. Pogrubiłem obejmę trzymającą frezarkę , dodałem też usztywnienie między frezarką a ramieniem wzornika----ta rameczka widoczna na zdjęciu . Pozostało mi jeszcze znaleźć rozwiązanie szybkości obrotów wałka z wzorem i materiałem obrabianym----obroty moim zdaniem nie powinny przekraczać 2 na sekundę. Oczywiście muszę jeszcze zrobić dobry wzór woblerka i dobrze go usztywnić na metalowej osi tak aby się na niej nie obrócił. ( Dzisiaj nawaliła mi spawarka a chciałbym jeszcze poprawić ten nazwijmy to palec który ślizga się po wzorze aby miał regulowaną długość. )

.jpg

.jpg

TU SĄ KOLEJNE 2 ZDJĘCIA KOPIARECZKI W 90% GOTOWEJ

witam wobler!

taaak :mellow:

Rzuć okiem na Allegro, tam na pewno coś z 5 zł wyrwiesz

witam wobler!

na allegro zawsze ponad 10zl ja chce do 5zl :mellow:

witam wobler!

na allegro zawsze ponad 10zl ja chce do 5zl :mellow:

lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera :D

Pozdrawiam

Slider

lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera :D

Pozdrawiam

Slider

------------------------------------------------------------ -----

Slider a koszty przesyłki - ile to razem będzie?

Jak masz aparat to wstaw zdjęcie tego wobka.

------------------------------------------------------------ -----