WOBLER-W1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 A to jest ten mechanizm od satelity który przerobię na posów frezarki - ściślej mówiąc to ten element z tą gumą.Wracając do poprzedniego postu to na zdjęciu nr 1.widać frezarkę na opakowaniu.Zdjęcie nr 2 i 3.to tyle ile z niej zostało + śruba którą zamontowałem w miejsce wysięgnika prowadnicy.Śruba rozm. 12 z lebkiem okrągłym na klucz imbusowy idealnie pasuje do otworu po rurce od prowadnicy. Nawierciłem w boku łebka niewielkie wgłębienie(wiertło fi.8 ) i po wsadzeniu dokręciłem Srubą nr(fi)8 prosto w to wgłębienie. Teraz śruba siedzi stabilnie i nic jej nie ruszy.Na tej śrubie będzie zamontowane ramię palca prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 No NO musze pzyznać że głowe masz nie od parady brawo za pomysłowość...będe śledził brzebiegu tego Twojego wynalazku:)pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 He-to racej będzie manufaktura , ale jak się dorobię tego wzoru co bym chciał mieć to nie będę miał problemu z powielaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 WOBLER-W1No widzę, że wzieło cię na całego . Jestem pod wielkim wrażeniem. Zrób fotki może jakiś art z tego będzie. W Polskim internecie jeszcze nit takiego nie napisał. Trzymam kciuki żeby wyszło, powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 No ładny sprzęcik ładny Mi na razie takie cuda sie są potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam ponownie-dzisiaj spędziłem w moim garażu wiele godzin - do 20:oo mi zeszło .Hi ale dzięki temu mam dla Was nowe foty kopiareczki która teraz zaczyna nabierać kształtów. Narobiłem sie dzisiaj- pozostało mi jeszcze zrobić to ramię z palcem który łapie wymiary z wzorcowego woblerka - no i elektryka.Później regulacja i pierwsze wyroby dobre albo złe-hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 łał bajer a ja się zastanawiałem co jak bo o kopiarce już wiedziałem wcześniej, że coś takiego istnieje no kibicuje dalej a czy ktoś wie jakie jest najlepsze drewno do tego sprzętu? raczej twrde (brzoza, buk) czy miękkie (lipa lub nawet balsa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 He-he-dorobiłem to ramię wzornika i------------szybko start maszyny------ale się uśmiałem . Mój wobler który wyszedł z pod frezarki wyglądał jak patyk pogryziony przez bobra .PRZYCZYNY--WNIOSKI : 1- Za szybkie obroty wałka z wzornikiem -podbijało frezarkę i skakała bezładnie . 2- Ramka trzymająca frezarkę wykonana z płaskownika - za delikatny materiał (poddaje się - drży - powinna być sztywna).Mam nad czym pomyśleć i popracować ?Teraz dostrzegam przewagę układu pionowego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Jak postępy? PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Hehe podziel sie swoimi pomysłami a moze wobki swoje pokaz ? PozdrawiamSlider Ok Slider-mam nadzieję,że się spodobają : witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< jestem za !! <_< najlepiej żeby wszyscy tak sprzedawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 He-he-dorobiłem to ramię wzornika i------------szybko start maszyny------ale się uśmiałem . Mój wobler który wyszedł z pod frezarki wyglądał jak patyk pogryziony przez bobra .PRZYCZYNY--WNIOSKI : 1- Za szybkie obroty wałka z wzornikiem -podbijało frezarkę i skakała bezładnie . 2- Ramka trzymająca frezarkę wykonana z płaskownika - za delikatny materiał (poddaje się - drży - powinna być sztywna).Mam nad czym pomyśleć i popracować ?Teraz dostrzegam przewagę układu pionowego ! TO JEST ZALEGŁE ZDJĘCIE DO TEJ WIADOMOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? no ale nie to że słabo wyroby wyglądają... bo są superaśne.... tylko my z @Lukexio byśmy chcieli tak żeby cena była odwrotnie proporcjonalna do wartości wyrobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Dzisiaj poprawiłem moją kopiareczkę. Pogrubiłem obejmę trzymającą frezarkę , dodałem też usztywnienie między frezarką a ramieniem wzornika----ta rameczka widoczna na zdjęciu . Pozostało mi jeszcze znaleźć rozwiązanie szybkości obrotów wałka z wzorem i materiałem obrabianym----obroty moim zdaniem nie powinny przekraczać 2 na sekundę. Oczywiście muszę jeszcze zrobić dobry wzór woblerka i dobrze go usztywnić na metalowej osi tak aby się na niej nie obrócił. ( Dzisiaj nawaliła mi spawarka a chciałbym jeszcze poprawić ten nazwijmy to palec który ślizga się po wzorze aby miał regulowaną długość. ) TU SĄ KOLEJNE 2 ZDJĘCIA KOPIARECZKI W 90% GOTOWEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Maglownica 3 początek no wygląda to już jak gotowe... rozumiem więc że drobne poprawki i będzie cud miód <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? taaak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Sorki Łukasz ale ja nie robię woblerów na handel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Sorki Łukasz ale ja nie robię woblerów na handel .w takim razie może masz ochotę je po prostu rozdać oczywiscie żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? taaak Rzuć okiem na Allegro, tam na pewno coś z 5 zł wyrwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 He-tak naprawdę to sporo już rozdałem . Jak mam czas to robię większą ilość ale z tym czasem to coraz gorzej bo prowadzę swoją działalność gospodarczą ,nie związaną z wędkarstwem ale i chęci coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? taaak Rzuć okiem na Allegro, tam na pewno coś z 5 zł wyrwiesz na allegro zawsze ponad 10zl ja chce do 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam wobler!naprawde podoba mi twoje wobler zrobione czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_< Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.? taaak Rzuć okiem na Allegro, tam na pewno coś z 5 zł wyrwiesz na allegro zawsze ponad 10zl ja chce do 5zl lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera PozdrawiamSlider ------------------------------------------------------------ -----Slider a koszty przesyłki - ile to razem będzie?Jak masz aparat to wstaw zdjęcie tego wobka. ------------------------------------------------------------ ----- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera PozdrawiamSlider Chyba je oglądałem... sprzedawca miał ich dość dużą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi