Skocz do zawartości

Coś dla dla majsterkowiczów

GregorS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

witam wobler!

naprawde podoba mi twoje wobler zrobione :D czy mozna sprzedac woler?po5zl <_< <_<

Witaj - lukexio - wobler zawsze można sprzedać po 5 złotych ale nie do końca Cię rozumię---czy Ty chcesz kupić moje woblery po 5 zł.?

taaak :mellow:

Rzuć okiem na Allegro, tam na pewno coś z 5 zł wyrwiesz

na allegro zawsze ponad 10zl ja chce do 5zl :mellow:

lukexio w tamtym tygodniu kupilem na allegro za 3,50zł woblera :D

Pozdrawiam

Slider

:huh: :huh: :huh: :huh: :huh: tanio

• 2 tygodnie później...

Maglownica 3 początek :mellow:

no wygląda to już jak gotowe... rozumiem więc że drobne poprawki i będzie cud miód <_<

Witaj PaNeK - Moja kopiarka to jeszcze temat na wiele poprawek.

Okazało się ,że posów działa za szybko i zrywa się obrabiany klocek . To nie wszystko - inna sprawa polega na tym ,że te elementy pionowe w których są łożyska są za mało sztywne i przy skręcaniu klocka do obrabiania rozchodzą się , to powoduje ,że nowy wobek ma inny rozmiar niż wzór.Frez który mam do frezrki jest wydaje mi się za kródki - ma 3,5cm a przydał by się taki przynajmniej z 5 cm . Nie mam też jeszcze odpowiednio wyregulowanych obrotów wzornika .Pewnie jak uporam się z tym wszystkim to znajdzie się nowy problem , ale nie rezygnuję.

A i jeszcze jest problem z doborem odpowiedniego drewna do obróbki bo frez nie obrabia na gładko tylko szarpie , szczególnie

te wyższe wygarbienia. Do tego dochodzi brak czasu , czasu zawsze mam za mało - hi hi .

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...