Skocz do zawartości
  • 0

Charlie Sr

Salmo_Salar

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witaj,

Spróbujemy chociaż nie wiem czy się uda. W pierwszej relacji z Roslagen możesz zobaczyć taką przynętę. Osobiście łowię na Charlie sr w wodzie od 0.5 do 1.5 m. Charlie to taka fajna guma, która mimo, że jest obciążona to pływa po samej powierzchni i można ją zaklasyfikować do przynęt powierzchniowych. Głowa schodzi kilka cm pod wodę a reszta, zwłaszcza ogon mocno miesza po powierzchni robiąc troszkę szumu. Przynęta jest w miarę ciężka więc bez problemu można nia daleko rzucić. Ponadto guma jest najwyższej jakości - nie barwi się, nie rozpływa się, szczupaki nie niszczą jej (oczywiście ma dziury ale jest cała). Podobnymi przynętami są Castaic oraz Predator i Replicant z firmy Fox. Jednak ich praca i konstrukcja są troszkę inne.

W Polsce nie spotkałem przedstawiciela.

Kolory:

http://www.extremelures.com/ProductImages/images/charliesr/charliesrallcolors.jpg

Więcej informacji o gumach znajdziesz tutaj http://www.extremelures.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&am p;ProdID=4

Pozdrawiam

Remek

• 0

No i co z tego, że ty chcesz wiedzieć wszystko. A chciej sobie. tupnij jeszcze kilka razy kopytkiem, może przed drzwiami ustami się rząd informatorów z katalogami w ręku. Może?.....

Nie rozumiem po co są umieszczane takie komentarze :wacko:

Bardzo dobra guma na płycizny, szczególnie te bardzo zarośnięte. Jeszcze ta wielkość i ciężar, mniam. Trzeba by się zaopatrzyć w kilka egzemplarzy. A ile ona kosztowała??

• 0

Cześć,

Szczerze mówiąc nie pamiętam :mellow: ale zaraz sprawdzę ....

Około 11USD. Tak jak powiedziałem. Chłopaki z jerka mówili, że mogą ściągnąć, więc zapytaj może pomogą. A gumę, choć jedną warto mieć w pudle.

Rzeczywiście, mam podobne zdanie do Twojego. Na zarośnięte, płytkie wody jest świetna. Jakbyś nie ciągnął zawsze wychodzi na powierzchnię robiąc dużo szumu. Oczywiście ona tonie, powoli ... ale dwa obroty korbką i z powrotem jest na wierzchu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Sebek, one ważą nawet więcej niż 4oz. Wielkość 8 tą, którą ja mam rzucisz tylko z masywnej wędki. Waga to 4.2 oz. Są jeszcze większe Charlie Sr, które ważą ponad 7 oz!

Guzu, co wygląda coś podobnie? :D No to masz mniejsze Replikanty z Fox'a ale praca zupełnie inna.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Kurcze no to ładnie. Jak miałem ją w ręku nie sprawiała wrażenia ponad 117 gramowej. :D

Chociaż przypominam sobie, że mój Castaic waży ponad 125 gramów i po nim też nie widać, że tyle waży.

Różnica między gumami jest znaczna podczas prowadzenia. Charlie wychodzi do powierzchni, a Castaic idzie głęboko do dna. :D

• 0

@ Remek

Pozwolę sobie dodać także własne 3 grosze.

Wszystko piękne i ..... drogie. Z tej racji posiłkuję się w dni powszednie innym rozwiązaniem. Ma te zaletę, że wychodzi taniej, jest skuteczne i modyfikowalne. Nie chcę twierdzić, że lepsze, bo każdy z nas ma swoje preferencje.

Całość zabawy polega na wykorzystaniu rozwiązań Cormorana

http://www.spinnbox.pl/go/_info/?id=60

i własnych pomysłach w doborze gumy. Sprawdzałem z Cormoranem, Delalande i działało. W opakowaniu są różne obciążenia. Patent ma tę zaletę, że bardzo łatwo odstrzeliwuje się z twardych zaczepów. Poddaję pod rozwagę.