ziuta Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam.Mają swoje wątki miłośnicy łososiowatych, szczupaków, boleni to niech mają też lubiący łowić z lodu. Proponuje w tym wątku wymieniać się informacjami z tafli, relacjonować wyprawy, chwalić się zdobyczami. Wędkarstwo podlodowe to wspaniała sprawa, zachęcam do spróbowania tych co jeszcze nie łowili z lodu, a starych wyjadaczy do podzielenia się doświadczeniem z tymi o mniejszym stażu. A dla tych co już zapomnieli jak wygląda zima wrzucam fotkę z ubiegłego roku Czy w gdzieś w Polsce jest już bezpieczny lód? Pozdrawiam świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Czy w gdzieś w Polsce jest już bezpieczny lód? w Gorzowie na Słowiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 No i w Szecinie jest Lodogryf, ale oprócz dzurawienia lodu chciałbym przetestować też wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jakis malutki ten sandacz. Rozmiar dzieciecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jazgarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ziuta ta pierwsza fotka jest z przed 2 sezonów, w tamtym roku nie było u nas lodu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Mnie też 'wciągnęło' łowienie z lodu, ale raczej na mormyszkę. Chętnie bym tej zimy w taki sposób połowił, chociażby jazgarki Nie obrażę się jednak na pogodę gdy lodu na Mazowszu w ogóle nie będzie, wtedy połażę za okoniem z zestawem castingowym. Najgorzej, gdy pogodzie będzie się ciężko zdecydować i zetnie na 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ziuta ta pierwsza fotka jest z przed 2 sezonów, w tamtym roku nie było u nas lodu <_< A właśnie że był , pierwsza fotka z 21.01.2006 a ta z 04.02.2006 na 2 zdjęciu oczywiście jazgarz, ale jaki z 18 cm, cały pomarszczony na pysku, stareńki, pływa dalej mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja tam nie chwalący się, parę lat temu poszedłem na lód... namordowałem się jak dzika świnia i złapałem 2 maluśkie okonki... A jak ze dwa razy pojechałem na noc nad Zegrze, żeby w grudniu miętusa złapać na filety z karpia... też nic... i bardzo zmarzłem. Od tej pory przez całą zimę uprawiam erotyczne sny, planując sobie gdzie to nie ruszę i czego nie złowię - od kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Osobiście wolę lód w czekoladzie z pokruszonymi orzechami laskowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ten na zdjęciu to dziki sandacz.Tak je nazywa mój brat.Kiedyś zrobiliśmy z nim zawody: w ciągu godziny złowiliśmy ich około stu, mormyszka do dna, zacięcie, hol, dziki sandacz do wody, i apiać mormyszka do dna, ..., już nie pamiętam kto wygrał.Nie zna życia kto nie służył w marynarce - na lód trzeba się odpowiednio ubrać i trzeba poczuć kilowego leszcza na żyłce 0,06.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 ja tam bym się nie chwalił mordowaniem setki ryb dla głupiej rywalizacji... przecież każda ryba wyciągnięta zimą na mróz błyskawicznie oddaje ducha... Zjadłeś wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja lód lubie, ale w lato do wody mineralnej lub łyżwy, to jest to. A co łowów na lodzie, kilka razy byłem, coś tam złapałem nawet,ale jakoś mnie to nie rusza. Za to setki jazgarzy na lodzie, pozostawione przez łowców a i owszem. Ale nie mam zamiaru chodzić na ryby z kijem do bejsbola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 przecież każda ryba wyciągnięta zimą na mróz błyskawicznie oddaje ducha... Widziałem kiedyś taką ciekawostkę. Większość wędkarzy po złowieniu jazgarza wyrzucała go oczywiście na lód (i zostawiała jako chwast). Rybka trochę poskakała po tafli a potem sztywniała. Łaził po lodzie facet z dzieckiem, brał te jazgarze i wrzucał do przerębla. O dziwo rybka o własnych siłach odpływała. Cudotwórca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 piotrze zamiaraPrzecież napisałem, że rybki wypuszczaliśmy. Nie sądzę żeby im się stała jakaś większa krzywda, poza bólem mordy.Jak uważasz, że łowionym rybom dzieje się krzywda to czemu nie zostaniesz wojującym przeciwnikiem wędkarstwa. A może masz taki zamiar?A propos wyrzucania ryb na lód żeby usnęły, i zostawiania ich, to jest dopiero granda.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Bylem wczoraj godzine bo bym chyba nieprzzyl jak pod nosem znika mi pierwszy i ostani lod.Jest cienki ,okolo 5 cm, peka i trzaska pod nogami w oczach ginie .Niewiem jak w kraju ale tu grudzien ,polnoc i totalna klapa + 5 jak dalej tak pojdzie to bedzie trzeba organizowac jakies wypady na Biegun północny ale i tam pewnie bedzie niedlogo cienko.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45c17f730bfed038.htmlLustro na lodzie ryba na glodzie ,czekam wiec na mroz i troche sniegu ,chyba tylko tego brakuje nam wszystkim tej zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 zaczyna nieżle mrozić to zapewne lód zacznie być coraz grubszy i krótkie wędki w dłoń termosik herbatki wybić dziurkę i zacząć łowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 uwielbiam łowienie z powierzchni ale zimą szczupaki nie mogą się przebić przez lód do moich Top Waterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Na kanale Żerańskim, do którego mam 10 m, ładny lodek, jak tak dalej pójdzie za 2 - 3 dni spróbuję, czy da się na niego wleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 We Wrocławiu chłopaki juz smigaja po lodzie!!lodzik ma około 12 cm huraaaaa....!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 mrozik ..koledzy..mrozik ...ehh...u nas juz 10 cm :)lodu można szusować ze świderkiem pierwsze garbusiki i płocie juz padły w niedzielę atakujemy zaporóweczkę z adasiówkami ciekawe co sie zdarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 U nas to samo aż szlak mnie trafia widząc ile okoni i jakie padną na SŁUPIE to z C&R chyba nie ma nic wespulnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Robercie czy to nie Golejów czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Golejów jak malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi