Skocz do zawartości

Wieści z lodu 2007/08

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

Od rampy w prawo 1,5 km i masz starorzecze długie na ponad 1 km. Co tam aktualnie pływa, nie wiem. Woda czesana prze kłusoli równo ale z drugiej strony bardzo trudna do wytrzebienia ryb ze względu na gęsty porost grążelem. Kłusowanie polega na stawianiu żywców w hurtowych ilościach. Jest też dosyć płytko i ryby się bardzo płoszą zwłaszcza na czystym lodzie. Woda była tu bardzo przejrzysta i robiłem niegdyś fotki pod lodem. W tym roku też próbowałem ale woda się pogorszyła i raczej nic z tego nie będzie. Można by tą wodę sprawdzić na wiosnę jerkami bo się do tego nadaje.

No to wrzucę kilka fotek z podlodowego rekonensansu na ZZ. Dla mnie był to absolutny debiut na lodzie, i bardzo chciałem podziękować swoim dwóm mentorom: @mario oraz @HUNTEROWI za wprowadzenie w temat. Rybki dopisały ale niestety bardzo nikczemnego gabarytu, było jednak bardzo wesoło i symaptycznie :mellow:

wreszcie jest... OKAZ ! :mellow: pierwsza rybka sezonu zawsze cieszy.

Pozdrawiam wszystkich walczących na lodzie!

post-10-1348913713,6025_thumb.jpg

post-10-1348913713,6856_thumb.jpg

post-10-1348913713,7599_thumb.jpg

post-10-1348913713,8325_thumb.jpg

post-10-1348913713,9155_thumb.jpg

Ostatni weekend w Sandomierzu miedzy tamami na lodzie :D Mimo ze ryby braly jak szalone jakos nigdy mnie podlodowanie nie zakreci tak jak spinning. W drodze do samochodu powiedzialem fajnie bylo ale to nie dla mnie. NO I WIECEJ TAM NIE POJADE BO WRACAJAC DO DOMU PIEKNIE SKOMPONOWAŁEM AUTO Z DRZEWEM :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

chyba juz czas mi umierac Panowie :(

ale jakos wytrzymam bo czuje ze ten sezon bedzie lepszy...

:mellow:

Witam

W sumie zima cienka, ale dla tych ktorzy pasjonuja sie podlodówką mam ciekawostke.

Dzis kolega na Narwi za Serockiem wyjął z dziury 121 okoni. Wiele w przedziale 0,3...0,5 kg. To był jego dzień okonia i sekretna miejscówka.

Tak,tak spokojnie wiekszość wróciła pod lód.

Pozdrawiam amatorów podlodówki.