pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Witam, poszukuję kij i multik do łapania z łódki na Wiśle. Kij ma być w jednym kawałku 2,05 lub 2,13 długości, pod sandacze ale trafia się i sum bardzo często, główki od 18-35 gram. Cena w granicach po 1.500 zł .Dzięki. Edytowane 18 Lipca 2013 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 a na ktora czesc wisly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Wyszogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 a lodka jaki ma kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 to dobrze sie mozesz zamaskowac ... pod warunkiem doboru odpowiednich ciuchow a tak na powaznie, to wrzuc ten kij sandaczowy do wyszukiwarki i zapewne otrzymasz mnostwo propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ja już przeszukałem cały forum i nic odpowiedniego nie znalazłem.Mam Phenix TX684-C pod spinning i chciałem zbudowac taki sam blank pod casta, ale wydaje się zbyt delikatny na sandacze okej a jak przyłów będzie sum a to często się zdarza to nie wiem czy poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Myślałem nad UMBX-700H ale nie wiem czy nie będzie kołkowaty,bo mam Batsona ISB844 to straszna armata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 ja, do takich rzeczy, uzbroilem phenixa 7', jeden kawalek, 17 lb do 1 oz, kij jest super pod wszelakie przynety gumowe z olowiem i bez olowiu ... dodam, ze lowie lzej, bo przy masie calkowitej przynety ca. 30 gram jest schluss, i do tego lowie najczesciej w wodzie stojacej ... oznaczenia blanku nie znam, ale jak zapytasz lukasza to z cala pewnoscie bedzie wiedzial, o ktore blanki chodzi, zwlaszcza kiedy podpowiesz, ze te blanki nominalnie byly opisane jako 20 lb, ale amerykanie zmienili opis na 17 lb, bo ludzie w kalifornii glupoty z nimi wyprawiali ... i w efekcie koncowym bedzie mogl cos podobnego dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) TX684 będzie ciut za słaby.Łowię nim na dolnej Wiśle z łodzi ,zbrojony pod multik.Rzuty gumami 4" na 30g zdecydowanie dostojne,w obawie o nadwyrężenie.Dlatego zbroję po d takie wabie Xzoga Taka 66 test 5kg. Na sucho wydaje się ,że podoła wymaganiom.Blank kupiłem okazyjnie więc jest ,ale jeśli miałbym wybrać to padłoby na Phebixa z serii M1 MX-72H 10-25 LB i C/W 1/4 -1 1/4 oz. Idealny pod takie warunki i wabie blank,szczególnie jeśli jest szansa na sumka.Bardzo duży realny zakres wagowy wabi, a w łapie leży jak mocniejsza sandaczówka i w dole jest potężna moc i progresja . Tego o którym pisze pitt też zbroiłem i jest OK pod przewidywane przynęty ,ale wolałbym mieć ciut większy zapas mocy w razie potyczki z wąsatym. Co do multika to w tej kwocie ,Ryoga 2020 wydaje się najrozsądniejsza ,choć sprawę załatwiłby starszy model Revo SX, przynajmiej mi ogarnia taki zestaw Edytowane 18 Lipca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Jakosz nie mogę znaleźć tego blanku M1 MX-72H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Na stronie Rodmas go nie znajdziesz ,choć wyginałem w siedzibie. http://www.mudhole.com/Rod-Building/M1-Freshwater Edytowane 18 Lipca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A te parametry realne trzy obniżone jak innych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Moc realna a C/W zaniżona ,bo kij opisany do 35g ,ale można spokojnie dołożyć ciężką gumę,może nawet kopyto 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 To który wybrać M1 MX-72H trzy UMBX-700H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Pomyśl nad Xzogą Taka-G. Coś poniżej 7 kg, choć ja używam tego kija (7 kg) również do główek 20-30 gr i jestem kontent. Tyle że u mnie to drugie zastosowanie. Nr 1 to jerk. Czuły i mocarny blank, a przy tym lekki i z fajnym ugięciem. U mnie Japonka sparowana jest z Revo STX III gen. i ciska wszystkim od gumy na 5 gr do jerków o masie 90 gr. Zestaw do kupienia za mniej niż 2K zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A może ktoś użytkuje G.Loomis NRX 804C JWR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ja na Wiśle do skuszenia sandacza, użytkuje ten kij St. Croix TBC68MXF. Teraz z dopiętą Ryogą 1016 (wcześniej STX). Spokojnie 28g kogut z niego leci. A do ciężkiej rzecznej orki II SC70hf2 plus CC 101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zdecydowanie polecam Lamiego XL 844 , w opisie zaniżony c.w ,kilka słów o nim tu: http://www.spigot.dbv.pl/readarticle.php?article_id=37No,ale gdyby wydał by się słaby to XL845 - nie miałem ,ale już po oględzinach blanku zdałem sobie sprawę że to już może służyć do połowu naprawdę ciężkimi wabikami ,no i moc która sprawiała wrażenie katapulty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Pomyśl nad Xzogą Taka-G. Coś poniżej 7 kg, choć ja używam tego kija (7 kg) również do główek 20-30 gr i jestem kontent. Tyle że u mnie to drugie zastosowanie. Nr 1 to jerk. Czuły i mocarny blank, a przy tym lekki i z fajnym ugięciem. U mnie Japonka sparowana jest z Revo STX III gen. i ciska wszystkim od gumy na 5 gr do jerków o masie 90 gr. Zestaw do kupienia za mniej niż 2K zł. Powiadasz że 7 kg. Xzogą ciskasz już od 5 gr.??(będe zbroił taki blank) i pytam z czystej ciekawości, bo wszędzie piszą że min.10-15 gr. do 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ja widzę ze jest napisane GUMA NA 5g.. Czyli chodzi o gumę(może mała może duża) + główka 5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 No tak. Dzięki Rafał, masz rację to może być 5 gr.+ 4-5" moje nie dopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi