casso Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Mozna gdzies w sieci znalezc te wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Mozna gdzies w sieci znalezc te wymiary? Można, proszę bardzo: http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf/All/CBAAF1F9D15BDD6B42257DB100389ABD/$file/to%20megethos%20metra.pdf?OpenElement Na stronie tutejszej Straży Przybrzeżnej pełna lista z nazwami łacińskimi gatunków: http://www.hcg.gr/node/275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Dzięki. Nie widzę dorado... albo źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Dzięki. Nie widzę dorado... albo źle szukam Jeżeli o doradę chodzi to źle szukasz , pozycja 19 z linku pierwszego (20 cm). A jeżeli o dorado inaczej mahi-mahi czy koryfena to nie ma wymiaru ochronnego. Tarło odbywają w innych rejonach, na wody greckie przybywają w okresie sierpnia i ostro żerują do czasu wychłodzenia się wody i wtedy znikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Chodziło mi o dorado (koryfenę). Miałem z nimi styczność na początku września na Chalkidiki. Śnią mi się po nocach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 To to samo... dorado = koryfena = mahi-mahi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Chodziło mi o dorado (koryfenę). Miałem z nimi styczność na początku września na Chalkidiki. Śnią mi się po nocach Nie dziwią mnie te sny, fajna, sportowa ryba, choć o okazy w M. Egejskim trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Widziałem je jak atakowały inne mniejsze ryby w okolicach przybrzeżnych skałek. Były ryby około metrowe. Mimo wielu kontaktów udało mi się skutecznie zaciąć i wyholować tylko jedną. Mega silne ryby. Poza tym trafiła się jedna mała barakuda i tuńczyk bonito, który po efektownym wyskoku spadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Około metrowe to przyzwoite okazy na tych wodach. Normalnie to mają około pół metra, wagę w ciągu dwóch-trzech miesięcy przy wystarczającej ilości pokarmu (głównie małe belony ale i inną drobnicą nie gardzą) mogą podwoić ale z długością to trochę dłużej trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Około metrowe to przyzwoite okazy na tych wodach. Normalnie to mają około pół metra, wagę w ciągu dwóch-trzech miesięcy przy wystarczającej ilości pokarmu (głównie małe belony ale i inną drobnicą nie gardzą) mogą podwoić ale z długością to trochę dłużej trwa.Być może że trochę urosły w moich oczach pod wpływem emocji Mi udało się złowić taką okolo 60 cm, ale widziałem sporo większe... W każdym razie polecam niezdecydowanym spakowanie travela do walizki, nawet na rodzinny wyjazd. Udało mi się połowić kilkukrotnie z samego rana, kiedy rodzinka jeszcze smacznie spała i za każdym razem były kontakty z rybami... Warto było ... Choćby dla takich obrazków ... O rybach już nie wspomnę ... Edytowane 22 Września 2018 przez casso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Wybieram się w sierpniu do Kalamaki na Zakynthos. Okres mocnej żarówy w ciągu dnia. Jest sens zabrać travela i próbować coś połowić? Chciałbym nastawić się jedynie na spining z samego rana. Jakieś opłaty trzeba wnieść za łowienie? Może ktoś był i może polecić jakieś dobre miejsce do łowienia z brzegu w tym rejonie. A może ktoś na miejscu organizuje jakieś wędkowanie z łódki. Doradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Travela zabierz, coś tam w nocy zawsze do plaży podejdzie, więc można pobawić się z rana. Nie ma opłat/zezwoleń na połowy z brzegu. Są łodzie organizujące rejsy big game z wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Taka sytuacja na plażach tzw. "Riwiery Olimpijskiej" [media] [/media] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Fajny filmik tyle śniegu to chyba duże zaskoczenie dla Greków.Możesz podać jakim sprzętem łowiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Wędkował ktoś na wyspie Kos w miejscowości Kardamena ? Lub ogółem na Kos ? Również spinning jest darmowy jeśli chodzi o zwykłe łowienie, a nie w celach zarobkowych ? Jakich ryb mogę się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Łowiłem na którejś greckiej wyspie, ale raczej małża, grunt i ewentualnie spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Myslalem, ze odkopuje watek bo w wyszukiwarce pokazywalo date postow sprzed kilku lat. Juz czytam ostatnie posty - zaim ktos na mnie naskoczy (nie moge skasowac moge tylko edytowac post).Lece na zakynthos w sierpniu (nie wiem czemu sie dalem namowic koledze bo nienawidze upalow ;PBiore travelka blackrock okumy + troche przynet. Koles spotkany w wedkarskim powiedzial mi, ze wedeczka do 30g i troche gumowych jerkow i jestem w sea bassowym raju.Bardzo bym chcial jakies grubsze wyjscie typu big game. Ktos ma jakies namiary zanim zaczne googlowac i wybiore "na farta"? Edytowane 8 Lipca 2019 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Travela zabierz, coś tam w nocy zawsze do plaży podejdzie, więc można pobawić się z rana. Nie ma opłat/zezwoleń na połowy z brzegu. Są łodzie organizujące rejsy big game z wyspy. Czy coś się w sprawie opłat za połowy z brzegu zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Wróciłem z wyspy Kos.Najpierw z maską popływałem przy plaży żeby zobaczyć czy wogóle warto wędkować i okazało się że ryby są.Trawel spina przerobiłem na gruntówkę z ołowiem 30gr. i z brzegu z plaży przy hotelu z rana dopóki plażowicze nie zaczęli się schodzić można było połowić fajnych różnorakich rybek. Jedynym problemem była przynęta ponieważ w morzu nie było żadnych małży, ślimaków czy innych krabów więc za przynęte posłużyły małże i krewetki z hotelowej stołówki ale później lepsze okazały się fileciki ze złowionych wcześniej rybek.Jedyny błąd z mojej strony to za cienka żyłka na kołowrotku - 0,25mm okazała się za słaba na morskie "okazy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Prawie na każdym kamieniu masz przylepione czaszołki Nie zauważyłeś czy faktycznie nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ryby są, nawet jakieś niezacięte brania miałem ale... poszedłem łowić zbyt późno, było już za ciemno i tutejsze komary są znacznie bardziej upierdliwe od naszych. Dzisiaj dorobiłem stingery do wahadeł, zobaczę czy ilość zaciętych brań się zwiększy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Prawie na każdym kamieniu masz przylepione czaszołki Nie zauważyłeś czy faktycznie nie było?Nie było nic - szukałem dosyć dokładnie - sam piasek i kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Piasek? No to nie, one na skałach są. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Czy coś się w sprawie opłat za połowy z brzegu zmieniło? Nie. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Panowie co będzie lepsze do łowienia z brzegu na grunt/spławik na Rodos. Jakiś travel typu Jaxon Grey Stream 10-30g 270cm czy zwykła tania teleskopówka podobnej długości do 40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi