mlgi Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Kupiłem nowy multik wspomniany w temacie i tak sobie stwierdziłem, żeby przed pierwszym użyciem do niego zajrzeć.Co najbardziej rzuciło mi się w oczy to mnóstwo opiłków na pinionie i śladowe ilości środka smarnego (gdzieś po za przekładnią),wszystko wyczyściłem dokładnie i posmarowałem na nowo czerwonym mazidłem.Czy to normalne, żeby aż tak żałowali robotnicy środków smarujących?Po za tym chciałem wrzucić ku przestrodze dla tych co kupują nowe młynki made in china, żeby najpierw do nich zajrzeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Normalne. Tam się kołowrotki składa przeważnie na czas i sprzedaje na kontenery... Nie ma czasu na głupoty typu czyszczenie po obróbce mechanicznej czy smarowanie... Czas to piniożek, a i smar też cośtam kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Normalne. Tam się kołowrotki składa przeważnie na czas i sprzedaje na kontenery... Nie ma czasu na głupoty typu czyszczenie po obróbce mechanicznej czy smarowanie... Czas to piniożek, a i smar też cośtam kosztuje... Nie tylko, szybciej zużyty sprzęt to też pinionżek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Mimo wszystko zdziwiłem się, bo w rodzimych produkcjach znajdowałem więcej smaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Więcej smaru nie potrzeba. Nadmiar i tak zostanie po kilku obrotach wyciśnięty, jak widać na załączonej fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Może ciut więcej by się zdało. Za to nadmiar opiłków, a nawet ich śladowe ilości nie wskazane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Co najbardziej rzuciło mi się w oczy to mnóstwo opiłków na pinionie i śladowe ilości środka smarnegoNo i to jest właśnie ten powód, dla którego niektórzy z nas - w tym ja, rozbierają wszystko co nowe i najpierw benzynka a potem nowy smar.Jest oczywiście i inna grupa użytkowników, którzy jak słyszą, że choć sprzęt nowy, ale rozebierany zaraz po zakupie, to jakoś tak podejrzliwie na tych pierwszych patrzą i kupują tylko takie "nierozbierane". :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Kurcze starszy model w środku był bez żadnego nawet najmniejszego opiłka, a i smaru nie żałowali Mam go do dzisiaj i nadal chodzi bezawaryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Chyba wszystko zależy od przypadku, i ktoś inny w nowszym modelu mógł trafić na elegancko przesmarowane przekładnie.Dla pewności lepiej zawsze sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 mam pytanie do posiadaczy wspomnionego modelu Czy podczas wyrzutu wodzik w tym multiku się przesuwa?Czy stoi on w miejscu i dopiero przy zwijaniu następuje jego praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Stoi w miejscu, bynajmniej jeśli chodzi o Pro-MAX 2-generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi