Krzysiek184 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jaki byście proponowali rozmiar kotwic do 5-6 cm wobków boleniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ja bym proponował nr.8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jaki byście proponowali rozmiar kotwic do 5-6 cm wobków boleniowych?Proponuję Ci, byś zmierzył wobler w najszerszym miejscu na grzbiecie (suwmiarką), w podobny sposób zmierzył kotwiczki i założył taką o 1 mm szerszą niż wobler. Będzie w zgodzie z przepisami (RAPR). Na ogon możesz założyć o jeden rozmiar mniejszą.Mam woblerek "boleniowy" długości 5 cm o szerokości 5 mm, a także 6 cm o szerokości 11 mm. Przy uzbrojeniu nie ma co zgadywać - mały pomiar rozwiewa wątpliwości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Odkopię ten temat, bo mam pytanie do znawców tego zagadnienia: - mierzymy szerokość czy wysokość korpusu woblera ? Mierząc szerokość czasem przy wobkach które mają np 6 mm szerokość nie ma co założyć, a mam takie kleniówki np.Sporo woblerów ma korpus wyższy niż szerszy. - szerokość steru można uznać za szerokość woblera ? Ster może być szerszy niż korpus, jest też integralną częścią tej przynęty stąd pytanie. Nad Sanem trafiłem raz na taką komisję że tylko mikrometru im brakowało, i spoko, niech sprawdzają, dlatego wolał bym mieć wobki ok i nie tracić czasu na dyskusję. Edytowane 9 Marca 2018 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Mierzysz to co jest szersze... Wahadlowki, zwłaszcza boleniowe mogą mieć 2-3mm grubości... I nie zapomnij o oczku na brzuszna kotwicę Edytowane 9 Marca 2018 przez czarny1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi