szewer Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Hej,Jakich używacie przyponów, jakie materiały i jakich firm. Chodzi mi żeby to było mocne i oczywiście w miarę tanie:)PozdraiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 @Szewer, Temat był wielokrotnie poruszany. Proszę spróbuj wpisać odpowiednie hasło/hasła do przeglądarki i dowiesz się baaaaardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 To prawda - wiele o tym było. Ja już tylko tytany - czysta oszczędność. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dulgimic Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Remek mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tych tytanów.Czy są to linki konfekcjonowane na metry do samodzielnego montażu? Jaka firma, wytrzymałość i dlaczego sama oszczędność? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 TYTAN -Za 10 zł kupujesz przypon na 2-3 miesiące ,tak jest moim wypadku,tylko agrafki zmieniam na spinwale.Nic dodać nic ująć ja jestem w 100 % zadowolony a podchodziłem do tematu niechętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 witam!najlepszy i najtanszy moim zdaniem to terminator - jest to drut tytanowy w kilku grubosciach do samodzielnego robienia przyponow.do kupienia na cabelas czy bassprojest jeszcze plecionka tytanowa, ale do kupienia chyba tylko w jednym sklepie ( stamina ) tez polecam!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jest jeszcze plecionka tytanowa BOA Malin (którą polecał Pitt), która jest dostępna między innymi w tackle direct. Jest (przynajmniej wg opisu) dużo cieńsza od tej ze staminy. Już niedługo będzie do mnie płynąć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magnum666 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Możesz powiedzieć mi coś więcej o tej plecionce BOA?Czy montuje się ją tulejami zaciskowymi?Czy mógłbym się ewentualnie podłaczyć do twojego zamówienia? ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jeszcze jej w rękach nie miałem. Pitt ją polecał przy okazji jakiegoś wątku o przyponach tytanowych. Jedyne informacje jakie posiadam to:http://www.malinco.com/fishing/boa.htmlihttp://www.tackledirect.com/malinboanokink.htmlZamówienie już niestety złożyłem, ale na pewno nie będę potrzebował całych 9 metrów tej plecionki, więc połowę będę mógł odstąpić. Zamówiłem 20 i 40 funtową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magnum666 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jeszcze jej w rękach nie miałem. Pitt ją polecał przy okazji jakiegoś wątku o przyponach tytanowych. Jedyne informacje jakie posiadam to:http://www.malinco.com/fishing/boa.htmlihttp://www.tackledirect.com/malinboanokink.htmlZamówienie już niestety złożyłem, ale na pewno nie będę potrzebował całych 9 metrów tej plecionki, więc połowę będę mógł odstąpić. Zamówiłem 20 i 40 funtową. PozdrawiamChętnie odkupię .Z tego co widzę na stronce którą podałeś to można ją wiązać zwykłymi węzłami, ale dla pewności odgrzeje sobie jeszcze temat o przyponach tytanowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robka1 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam jakich używacie przyponów.Czy przypon Fluorocarbon 15cm 8kg Dragon będzie dobrym wyborem? A co powiecie na agrafki z blaszką? Ja omijam je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lookasz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 mam pytanie odnośnie tych przyponów z linki tytanowej ... ile kosztuje szpulka powiedzmy 10 metrów takiej linki ? Czy są one dostępne w sklepach czy tylko przez internet można je kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 ok 20-25$ za terminatora - od ponad roku łowię TYLKO nim i nie zużyłem jeszcze nawet jednej szpuli, przyponów zużyłem w sumie mniej niż 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lookasz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 dzięki za informacje , ale strasznie drogie są ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 ja wiem?? starczy ci na dwa sezony ostrego łowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jest jeszcze plecionka tytanowa BOA Malin (którą polecał Pitt), która jest dostępna między innymi w tackle direct. Jest (przynajmniej wg opisu) dużo cieńsza od tej ze staminy. Już niedługo będzie do mnie płynąć Pozdrawiam Dokładnie tak! Ta ze Stamina jest strasznie gruba przy swojej wytrzymałości. Ja kupowałem 30lb i to już spory kawał liny. Teraz stosuję zamiast plecionki zwykły drut terminatora - super sprawa! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 ta ze staminy jest gruba, zgadza sie, ale jest swietna i nadaje sia kapitalnie do duzych wabikow uzywam jej bardzo chetnie i z gliderami, i z diverami, single strand terminatora to tez kapitalny material, nadaje sie praktycznie na przypony do wszystkich przynet, choc do lowienia na gumy bym go nie uzywal, zbyt duze niebezpieczenstwo zaczepowzeby kompletnie namieszac, uzywam takze hard mono (skoro jestesmy przy markach, najchetniej mason albo climax), czesto, gesto i chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 A ja właśnie Pitt używam tego drutu do gum ... po tym jak nasz wspólny znajomy Uli dał taką wskazówkę w Niemczech na szczupalach. Też myślałem, że będą problemy ale ... wszystko w najlepszym porządalu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Czy ktoś z Was używał może kewlaru jako przyponu? Widziałem takie cudo w sklepie, wiem że teraz modny jest tytan ale może jednak ktoś miał styczność z plecionkami kewlarowymi. PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magnum666 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Odpuść sobie kevlar.Nie jest to wystarczająca ochrona przed szczupakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Kupiłem plecionkę kevlarową do testu - wniki, po jednym dniu zakończyłem przygodę - nastąpiła obcinka gumy, w którymś z pierwszych brań. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magnum666 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Kupiłem plecionkę kevlarową do testu - wniki, po jednym dniu zakończyłem przygodę - nastąpiła obcinka gumy, w którymś z pierwszych brań. PozdrawiamRemekMiałem podobną przygodę, dlatego wyrzuciłem ze swojego arsenału wszelkie przypony kevlarowe! Nie zdają one egzaminu przy spotkaniu ze szczupakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi. Można się było tego spodziewać, wystarczyło spojrzeć na cenę PozdrawiamWaldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magnum666 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi. Można się było tego spodziewać, wystarczyło spojrzeć na cenę PozdrawiamWaldekCeną akurat bym się nie sugerował w tym przypadku Kiedy po raz pierwszy zderzyłem się z kevlarem (chyba 5 lat temu, po przeczytaniu o tym materiale w jednej z książek poświęconej tematyce spinningu) był on droższym rozwiązaniem niż wolfram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Z tego co wiem to kevlar jest materiałem dla karpiarzy na przypony tonące nie dla szczupakowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szewer
Hej,
Jakich używacie przyponów, jakie materiały i jakich firm. Chodzi mi żeby to było mocne i oczywiście w miarę tanie:)
Pozdraiam
Szewer
Top użytkownicy dla tego pytania
11
10
9
8
Popularne dni
5 Sty
23
3 Sty
15