Skocz do zawartości
  • 0

Przypony na zębacze - jakie używacie?

szewer

Pytanie

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

witam!

najlepszy i najtanszy moim zdaniem to terminator - jest to drut tytanowy w kilku grubosciach do samodzielnego robienia przyponow.

do kupienia na cabelas czy basspro

jest jeszcze plecionka tytanowa, ale do kupienia chyba tylko w jednym sklepie ( stamina ) tez polecam!

pozdrawiam!

• 0

Jeszcze jej w rękach nie miałem. Pitt ją polecał przy okazji jakiegoś wątku o przyponach tytanowych. Jedyne informacje jakie posiadam to:

http://www.malinco.com/fishing/boa.html

i

http://www.tackledirect.com/malinboanokink.html

Zamówienie już niestety złożyłem, ale na pewno nie będę potrzebował całych 9 metrów tej plecionki, więc połowę będę mógł odstąpić. Zamówiłem 20 i 40 funtową.

Pozdrawiam

• 0

Jeszcze jej w rękach nie miałem. Pitt ją polecał przy okazji jakiegoś wątku o przyponach tytanowych. Jedyne informacje jakie posiadam to:

http://www.malinco.com/fishing/boa.html

i

http://www.tackledirect.com/malinboanokink.html

Zamówienie już niestety złożyłem, ale na pewno nie będę potrzebował całych 9 metrów tej plecionki, więc połowę będę mógł odstąpić. Zamówiłem 20 i 40 funtową.

Pozdrawiam

Chętnie odkupię :D.

Z tego co widzę na stronce którą podałeś to można ją wiązać zwykłymi węzłami, ale dla pewności odgrzeje sobie jeszcze temat o przyponach tytanowych.

• 0

Jest jeszcze plecionka tytanowa BOA Malin (którą polecał Pitt), która jest dostępna między innymi w tackle direct. Jest (przynajmniej wg opisu) dużo cieńsza od tej ze staminy. Już niedługo będzie do mnie płynąć :D

Pozdrawiam

Dokładnie tak! Ta ze Stamina jest strasznie gruba przy swojej wytrzymałości. Ja kupowałem 30lb i to już spory kawał liny. Teraz stosuję zamiast plecionki zwykły drut terminatora - super sprawa!

Pozdrawiam

Remek

• 0

ta ze staminy jest gruba, zgadza sie, ale jest swietna i nadaje sia kapitalnie do duzych wabikow

uzywam jej bardzo chetnie i z gliderami, i z diverami, single strand terminatora to tez kapitalny material, nadaje sie praktycznie na przypony do wszystkich przynet, choc do lowienia na gumy bym go nie uzywal, zbyt duze niebezpieczenstwo zaczepow

zeby kompletnie namieszac, uzywam takze hard mono (skoro jestesmy przy markach, najchetniej mason albo climax), czesto, gesto i chetnie ;)

• 0

Kupiłem plecionkę kevlarową do testu - wniki, po jednym dniu zakończyłem przygodę - nastąpiła obcinka gumy, w którymś z pierwszych brań.

Pozdrawiam

Remek

Miałem podobną przygodę, dlatego wyrzuciłem ze swojego arsenału wszelkie przypony kevlarowe!

Nie zdają one egzaminu przy spotkaniu ze szczupakiem.

• 0

Dzięki za odpowiedzi. Można się było tego spodziewać, wystarczyło spojrzeć na cenę :lol:

Pozdrawiam

Waldek

Ceną akurat bym się nie sugerował w tym przypadku :unsure:

Kiedy po raz pierwszy zderzyłem się z kevlarem (chyba 5 lat temu, po przeczytaniu o tym materiale w jednej z książek poświęconej tematyce spinningu) był on droższym rozwiązaniem niż wolfram :D