mrok Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Jak w temacie. Kupie kij najlepiej 10ft4-5wt.do600zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) poszukaj używanego Orvis Western 3, bedziesz zadowolony. Edytowane 21 Lipca 2013 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 poszukaj używanego Orvis Western 3, bedziesz zadowolony.Używanego ??? Dobre Za te pieniądze to kupisz używanego SAGE Z-Axis w b.d. stanie. A te urwisy to z tego co się orientuję zostały wycofane z produkcji bo bardzo kruche były. Sam połamałem dwie 11 stopowe 7-mki ale co by nie mówić serwis Orvisa jest The Best w dosłownym słowa znaczeniu. Ja wędki nabywałem w Flyhouse i przy reklamacji nikt o nic nie pytał tylko przesyłano całkowicie nową wędkę z gratis-ową przesyłką Jak chcesz kupić coś dobrego i używanego to szukaj na Flyfishing. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Jeśli mi załatwisz Sage Z-Axisa niekoniecznie w bardzo dobrym stanie za 600zł to biorę, ba nawet dwa wezmę (różne klasy). Orvis Western 3 to fajna wędka, wycofane były Western'y 2 z powodu złego uchwytu kołowrotka (były to 2 luźne pierścienie działające na zasadzie tarcia, insertem był korek) i częstych przypadków złamania (choć kij był to świetny, osobiście miałem w rękach kilkukrotnie i także takie opinie słyszałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Ok. myslę, że Ci załatwię w klasie od 4 do 6 raczej na pewno napisz co Cię interesuje.A tak z ciekawości. Możesz zapodać jakiś link autoryzowanego dealera u którego można nabyć Westerny 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Jeśli mi załatwisz Sage Z-Axisa niekoniecznie w bardzo dobrym stanie za 600zł to biorę, ba nawet dwa wezmę (różne klasy). Orvis Western 3 to fajna wędka, wycofane były Western'y 2 z powodu złego uchwytu kołowrotka (były to 2 luźne pierścienie działające na zasadzie tarcia, insertem był korek) i częstych przypadków złamania (choć kij był to świetny, osobiście miałem w rękach kilkukrotnie i także takie opinie słyszałem). ...nie doczytałem. Z tym uchwytem w westernie2 to coś Ci się chyba pomieszało Kacper. Nie przypominam sobie aby westerny miały kiedykolwiek uczwyt kołowrotka z luźnych pierścieni Może chodzi Ci o Superfine...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Już ich nie robią, nie wiem z jakiego powodu, może faktycznie z tego co piszesz, choć nie były z pewnością tak łamliwe jak western'y 2 Zaraz na PW się odezwę w związku z Sage'm.ED// W niskich klasach (chyba do #5) były 2 pierścienie na 100%, w wyższych mogło już być normalnie, w rękach miałem #4.ED2// Żeby być bardziej wiarygodnym , mowa jest o 10' #5 http://www.completefisher.com/forum/viewtopic.php?t=9212Dokładnie ten fragment : "Part of Orvis's weight reduction program - this rod weighs a mere 60gms - was to remove the conventional reel seat, and supply a flat cork base, the reel being held on by two sliding rings. This did not worry me initially - after all, rods were once all made this way, but here, Orvis have gone just one step too far. The rings are very narrow indeed - too narrow to have much friction with the cork, and the reels tend to come off - frequently. Rings of twice the width would add nothing to the weight overall, and help to stop the reel going overboard, as one of mine did. I have now wrapped a rubber band round the bottom fixing."ED3// Trochę offtopu wniosłem, autorze wybacz.Wracając do wątku, zwróć uwagę na Greys'a Streamflexa, bardzo fajny kij, używanego za 600zł na pewno "złowisz" . Edytowane 21 Lipca 2013 przez Kacper.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Już ich nie robią, nie wiem z jakiego powodu, może faktycznie z tego co piszesz, choć nie były z pewnością tak łamliwe jak western'y 2 Zaraz na PW się odezwę w związku z Sage'm. ED// W niskich klasach (chyba do #5) były 2 pierścienie na 100%, w wyższych mogło już być normalnie, w rękach miałem #4.Westerny 2 były nie do połamania, miały 25 letnią bezwarunkową gwarancję i jak weszła na rynek 3 to mądre polaczki łamali 2 na kolanie, reklamowali i w ramach gwarancji dostawali nowiutkie 3 bo 2 już nie produkowano. Ot i cała tajemnica łamliwości westernów Kacperku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Westerny 2 były nie do połamania, miały 25 letnią bezwarunkową gwarancję i jak weszła na rynek 3 to mądre polaczki łamali 2 na kolanie, reklamowali i w ramach gwarancji dostawali nowiutkie 3 bo 2 już nie produkowano. Ot i cała tajemnica łamliwości westernów Kacperku. Pozdrawiam.No nie!!!!!.Polaczek to jednak zdolna bestia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Dzieki panowie za pomoc juz kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrok Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No niestety szukam dalej kolega z innego forum nie odzywa sie. Wiec w dalszym ciagu szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 A kolega @spinnerman załatwił coś???wysłałem do niego PW ale cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi