Sławek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Mifku żyjesz ale czy z rybami? (bez skojarzeń proszę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 moja rybka siedzi tuz obok mnie i mowi zebym juz konczyl bo jej zimno Ps. bez skojarzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 A przy okazji udało się przetestować kijek od Hasiora Trout bo to bardzo łowny kijek trzeba było żyłkę zakładać to bys jeszcze połowił,a tak to spinn skonczył passę w kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jeszcze dwa lata temu mówiło się, że na casting pstrągów się nie da łowić - dzisiaj kilka dni po rozpoczęciu sezonu 80% złowionych i zaprezentowanych na tym forum zdjęć to pstrągi castingowe (ja to specjalnie robię ) PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jeszcze dwa lata temu mówiło się, że na spinning pstrągów się nie da łowić - dzisiaj kilka dni po rozpoczęciu sezonu 80% złowionych i zaprezentowanych na tym forum zdjęć to pstrągi castingowe (ja to specjalnie robię ) PozdrawiamRemek @Remek, Myślę, że miałeś na myśli casting, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tak dokładnie - już poprawiłem - dziękuję. A tak przy okazji Kryst Ty masz ładny zestaw na pstrągale. Kiedy? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mały off top.Pstrągi i cast, podobnie kiedys było z sandaczem i spiningiem, bo królował trupek.Nieliczni łowili na koguty i wahadła, a prawdziwy bym nastał wraz z erą gumek.Potem był boleń, podobno ryba piekielnie trudna do złowienia.A teraz - wystarczy przejrzeć wątek Boleń 2007.Technika idzie na przód i coraz łatwiej adaptować techniki które teoretycznie nie są najlepsze do połowu danego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Do tego jeszcze trzeba dodać postęp sprzętowy. Gdyby nie te multiki do lekkiego castingu to rzeczywiście łowienie pstrągów takimi kołowrotkami byłoby masochizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Po tych wszystkich tegorocznych zdjęciach można by było sądzić, że casting jest skuteczniejszy na pstrągi (a przynajmniej na razie wygrywa) WOW! Ale wystosowałes teoryjkę... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 @Sławek, @Spigot, @Heniutek i @Trout, gratuluję ślicznych kropasów! Brawo. Dobre rozpoczęcie sezonu pstrągowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Gratuluję wszystkim łowcom pstrągów! Piękne rybki połowiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Niestety w tym roku nie mogłem otworzyć sezonu na pomorskich rzekach trociowych...Ale oczywiście nie wyrobiłem i 1 oraz 2 stycznia razem z bratem wybraliśmy się na naszą rzeczkę pstrągową.Mimo temperatury na minusie (pierwszego dnia -3, a drugiego -7) weszliśmy w nowy sezon bardzo dobrze.Mi udało się złowić 12 pstrągów, z czego ponad połowa była wymiarowa, a mój brat wyjął 6 kropasów. Poniżej zdjęcia z holu rybek. Mój brat miał statyw i może później wrzuci jakieś lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 To też ładnie zaczeliście sezon,18 pstrągów ładny wynik Również gratulacje dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tak dokładnie - już poprawiłem - dziękuję. A tak przy okazji Kryst Ty masz ładny zestaw na pstrągale. Kiedy? PozdrawiamRemek Remku, Dopiero wiosenne roztopy, jestem uziemiony w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 @Rognis-oko, Ale klimat! Gratuluję! Czy była to rzeczka, o której wspominałeś podczas zarybienia? Podczas najbliższego spotkania w Jerku poprosze Ciebie o namiary na kwaterę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Brawo, piękne rybki. chyba soin na prowadzenie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Rognis, nieźle daliście popalić kropkom. Woda chyba mało przebłyszczona U mnie przestój min do pon. - rzeki pozamarzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mateo i Sebek , gratuluję jeszcze raz ps.Coraz bardziej żałuję ,że nie udało mi się z Wami pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Rognis - macie materiał na taką mikro relacyjkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Życzę powodzenia i przynajmniej takiego z 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 @adis Dzięki Pragnę chociaż niewymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Życzę powodzenia i przynajmniej takiego z 50 gdzieś Ty był chłopaku co tam na Warcie macie teraz jakąś imprezę Darek coś organizuje miałem być ale nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Daniel gdzie jedziecie ???? jutro czyli w sobotę? pozdrów kolesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Daniel gdzie jedziecie ???? jutro czyli w sobotę? pozdrów kolesi Ok pozdrowie Jedziemy tam gdzie 01.01 ich widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi