adis Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Jutro pierwsza w życiu wyprawa na pstrągi na Kwisę ! Super ! Życzę powodzenia i przynajmniej takiego z 50 gdzieś Ty był chłopaku co tam na Warcie macie teraz jakąś imprezę Darek coś organizuje miałem być ale nie dam rady Ralf zapytaj lepiej gdzie ja nie byłem .... wszędzie tylko nie na rybach. Gościu, w robocie zamykam teraz rok, z pod papierów to mnie nie widać ale jeśli nie w ten weekend to w tygodniu skoczę parę razy nad Warciankę to dam Ci znać co słychać. Darek na pewno coś organizuje, w poniedziałek pojadę do niego to będę wiedział więcej, wielka szkoda że Cię nie będzie Ale jak tylko będziesz miał chwile czasu to zabierz patyki gdy będziesz jechał do nas, gdzieś razem skoczymy. Gratuluję pstrągów i czekam na następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mam do was zapytanie o przynęty na pstrągi... a mianowicie wybieram się na pstrąga ze spinnem pierwszy raz w życiu i niewiem na co próbować łowić. Mam w zanadrzu oborotówki meppsa w rozmiarach 1 i planuję jeszcze zakup woblerków. Rzeczka jest stosunkowo płytka. Może macie jakieś swoje ulubione wabiki i podpowiecie co użyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 początek sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 a to kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 To jest pewnie syn matki autora tego zdjęcia . Zgadłem? Jaka jest nagroda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Slicznie ubarwione kropki... gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 pięknie ubarwiony gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mateo, szykuj się za tydzień - jedziemy na pstrągi PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mateo,jak dla mnie to Adam vel Gromit. Pozdrawiam Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 @zulus ja na początek sezonu mogę zdecydowanie polecić gumy kopytka 5-7 centymetrów to zabójcza broń na pstrągale w zimie i wczesną wiosną, a jest przez większość pstrągarzy niedoceniana (nie wiem czemu ) prowadzona z prądem na lekkiej główce może przynieść dużo lepszy efekt niż agresywnie jak na tą porę roku prcujący wobler czy obrotówka. Jeśli chodzi o mnie to przynętą spinningową numer jeden na pstrągi jest kogut, moim zdaniem ten wabik bije wszystkie inne na głowę. Ale jeśl mam tylko możliwość i wielkość rzeki na to pozwala to zimą i wczesną wiosną stosuje zestaw muchowy i duże streamery ich łagodna praca i naturalne zachowanie jest nie do podrobienia przez żaden spiningowy wabik (na zdjęciu poniżej styczniowy pstrążek, który skusił się na streamer zawiązany na łososiowym haku 1/0).Pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4cdb3743de96b82e.h tml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Sandacz, pamiętam o Tobie i kogutach PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dzieki za rady, gratuluje pstrążka - bardzo ładny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witaj @ZulusGeneralnie tak jak prawi @Sandacz, z mojego doświadczenia:o tej porze roku przynęty większych rozmiarów średnio 7cm wobkiczy gumki, oprócz kopytek sprawdzają się twisterki z podwójnymogonkiem. Doskonałe są też puchowce wiązane na hakach muchowychszczególnie w czarnym kolorze(puchowce nie haki) zestaw polega na zamocowaniu na żyłce powyżej przynęty oliwki w taki sposób by można ją było przesuwać poto by regulować odległość od przynęty zależnie od głębokości czy uciągu w łowisku. Do poprawnego prowadzenia takiego zestawu lepiej nadają się dłuższewędziska ok.2,75.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja przeznaczyłem do pstrąga shimano technium df 2,4m 10-30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 @Zuluscałkiem dobry wybór, ja wolę dłuższe wędziska, choć czasami jakprzyjdzie przedzierać się przez krzaczory to cholera mnie bierzeale i tak dalej będę chodził z 2.70Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja postawiłem na tego kijka, ponieważ nie mam w sumie kijka typowo na pstrąga a ten od kąd używam dragona na sandacza leży bezczynnie w garażu więc postanowiłem, że będzie mi on służył do połowu pstrąga żeby nie inwestować w następny kij... i tak mam tyle wydatków, że niewiem jak to pogodzę z funduszami... w końcu jestem początkujący więc mam jeszcze braki w sprzęcie i pudełku wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Niestety ważne sprawy rodzinne zabroniły mi jechać na pstrągi Ale z niecierpliwością czekam na przyszłą wyprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 spoko @Zulus nawet się nie zauważysz kiedy będziesz miał tegomajdanu tyle, że nie będzie wiadomo co z tym wszystkim robića i tak miło będziesz wspominał czasy kiedy miałeś dwa kijkijeden kołowrotek i kilkanaście przynęt Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 To, że mam dwa kije i kilkanaście przynęt w pudełku to prawda ale kołowrotkami troche bardziej mnie obdarzyło, i wcale nie takie złe także czeka mnie inwestycja w kije i oczywiście przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Mimo niezbyt sprzyjających warunków (-10 i wiatr) pojechałem zobaczyć czy pstrągom pyski nie pozamarzały.Pyski jak pyski ale chałupę to im oblodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 spoko @Zulus nawet się nie zauważysz kiedy będziesz miał tegomajdanu tyle, że nie będzie wiadomo co z tym wszystkim robića i tak miło będziesz wspominał czasy kiedy miałeś dwa kijkijeden kołowrotek i kilkanaście przynęt Pozdro Jachu Tak Jachu ! Masz rację spinninguje dopiero 5 lat , a już mam tego wszystkiego tyle , że nie wiem co z tym zrobić tylko moje pudełka świecą pustkami , a tak poza tym naprawde nie wiem co z tym sprzętem zrobić ... próbuje sprzedać niepotrzebne kije znajomym , ale oni też mają ten sam problem ! Prawda jest taka , że kupujemy (nie wszyscy oczywiście) kupę wędkarskiego szmelcu , którym łowimy najwyżej przez rok , a potem lecimy do sklepu po nowy szmelc @Zulus : jak będziesz kupował kijek na pstrągi to nie sugeruj się ceną ... lepiej kupić jeden kij , a naprawde dobry ! Taki , który posłuży Ci długie lata , a może nawet całe życie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 spoko @Zulus nawet się nie zauważysz kiedy będziesz miał tegomajdanu tyle, że nie będzie wiadomo co z tym wszystkim robića i tak miło będziesz wspominał czasy kiedy miałeś dwa kijkijeden kołowrotek i kilkanaście przynęt Pozdro Jachu Tak Jachu ! Masz rację spinninguje dopiero 5 lat , a już mam tego wszystkiego tyle , że nie wiem co z tym zrobić tylko moje pudełka świecą pustkami , a tak poza tym naprawde nie wiem co z tym sprzętem zrobić ... próbuje sprzedać niepotrzebne kije znajomym , ale oni też mają ten sam problem ! Prawda jest taka , że kupujemy (nie wszyscy oczywiście) kupę wędkarskiego szmelcu , którym łowimy najwyżej przez rok , a potem lecimy do sklepu po nowy szmelc @Zulus : jak będziesz kupował kijek na pstrągi to nie sugeruj się ceną ... lepiej kupić jeden kij , a naprawde dobry ! Taki , który posłuży Ci długie lata , a może nawet całe życie Pozdrawiam Jak nie masz co zrobić z tym sprzętem to chętnie się nim zaopiekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 nie wiem czy będziesz zainteresowany ... napisze Ci na privie co to za kije ! Sam ocenisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi