Baloo Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 NO dobra.. Złowiony 1 stycznia tego roku o 7 rano. Ciekawe czy ktoś był szybszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Piękne zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie Zdjęcie fajniutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Pięknie ubarwiony pstrążek. Gratulacje. A przynęta jakaś taka nie pstrągowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Śmiem twierdzić, że to salmiak (wobek) ale może powiesz coś o nim więcej bo w sobote wybieram sie na pstrążka to może jeszcze jakieś zakupki zalicze <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wobek jak najbardziej pstrągowy. Minnow 6, tego dnia trzeba było je ostro wkurzyć, bo na normalne kolory nie reagowały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie ... Jak widać nie każdy goni za splendorem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 A tak wracając do ortografii.Nigdy nie miałem z tym problemów. W szkole dyktanda zawsze zawyżały mi średnią. Nie znałem za bardzo zasad, wyjątków zaledwie kilka. Mam pamięć wzrokową, i jak miałem problem musiałem sobie to trudne słówko napisać. I było OK. Niestety błędy ortograficzne na forach zniszczyły moją ortograficzną bezbłędność. I zdarza mi się wywalić takiego byka, że aż oczy bolą.A może musze więcej książek czytać aby wszystko wróciło do normy ? A tak wracając do pstrągów-jeszcze nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie ... Jak widać nie każdy goni za splendorem <_< No to teraz już jestem czarną owcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie ... Jak widać nie każdy goni za splendorem <_< No to teraz już jestem czarną owcą... widzisz Sławek po prostu byłeś za szybko nad wodą wstydź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie ... Jak widać nie każdy goni za splendorem <_< No to teraz już jestem czarną owcą... widzisz Sławek po prostu byłeś za szybko nad wodą wstydź się W ramach pokuty zrobię w tym roku więcej zwałek niż w latach poprzednich a na zlot przyjdę pieszo (chyba, że nie dojdę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 w ramach pokuty proponował bym na kolanach na ten zlot wędrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 O godz. 7 rano pierwszego stycznia br jak się wydaje było jeszcze ciemno a conajmniej duży półmrok.??Nie znam się na technice fotografowania w takich warunkach.Widać na zdjęciu dalsze, dość jasne tło,więc chyba nie stosowano lampy błyskowej?Chciałbym też w złych warunkach robić takie zdjęcia.Proszę o naukę.Kropek piękny, gratuluje.Sam już dojrzewam do pierwszej wyprawy na pstrąga w tym roku.Jeśli coś zaliczę,to może uda sie zrobić podobne zdjęcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Lorbas-statyw i długi czas naświetlania.Zdjęcie wyjdzie lepsze niż przy pełnym słońcu.No ale trzeba mieć trochę manualnych funkcji w aparacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 A ja się powtórzę mnie zdjęcie się podoba .Może rzeczywiście zadbajmy o to by w tym wątku było więcej pstrągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Oczywiscie, przyłapaliście mnie. Było po 7 rano, bo faktycznie punkt 7 jest jeszcze całkiem ciemno. Może nawet bliżej 8. Kto by patrzył na zegarek. Wyszliśmy z samochodu jeszcze za ciemaka, a pstrąg wziął dosłownie w jednym z pierwszych miejsc. Natomiast była jeszcze ostra szarówka i zdjęcie robione z długim czasem naświetlania. Ja się jednak mało na tym znam. Od fotek jest Andrzej - ja tylko łowię ryby... hehehe Andrzej już swoje w życiu złowił i teraz tylko cyka fotki.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Sprawdziłem info z plikuCanon 20D 24-105 IS f4 iso 400,ogniskowa 32,czas 1/25 sek,f4.0Godzina 8.50.44+01.00 Tylko nie wiem czy ja nastawiałem tam jakiś zegarek Fotka z ręki bez lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Proszę..... błagam na kolanach jak trzeba...... Trochę więcej dystansu, humoru i..... pstrągów w pstrągach (2008 oczywiście).A komisje śledcze niech sobie fundują wszyscy wiemy kto i wszyscy wiemy gdzie.Na ryby marsz (ja już jutro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mateuszku bardzo sie ciesze ze widze zes w dobrej formie i pieknymi zdieciami oraz filmami nas uraczasz . Mysle ze przebywanie w towarzystwie najlepszych z Przyjaciol daje olbrzymiego kopa i wlasnie TO jest czyms czego poszukujemy goniac za rybkami . Widze ze rozwija nam sie , tak po cichu , dzial filmowy . Widze tez ze ten pomysl przyszedl nagle i to pojawilo sie u kilku osob zupelnie spontanicznie i bez umawiania . Mnie tez ostatnio nadeszlo takie cos aby nie tylko pstrykac zdiecia ale i akcje pociagnac z aparatu . Remka tez wzielo Oczywiscie im lepiej bedziemy zaopatrzeni w sprzet tym jakosciowo lepsze to wyjdzie . Mysle rowniez ze filmowanie przez nas amatorow bardzo sie rozwinie , mimo ze poczatki sa zawsze trudne . Pozdrawiam wiec Tomka i Jedrusia zyczac Wam powodzenia .Niniejszym oglaszam Ere Filmow na Jerkbaicie za otwarta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jutro sie wybieram na pstrazki do pobliskiego potoku. Jest to moja pierwsza wyprawa spinningowa na pstraga... moze polecicie jakies wabiki ? Rzeczka jest stosunkowo plytka i kamienista, nie brakuje tez zarosli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 7,8,9, 10 ta co za róznica ważne że połowiliście a ja dzisaij bez brania o Mała rzeczka to małe przynęty do 5 cm wystarczą. Jeżeli się da to łowienie z prądem, jeżeli się nie da (mała zatrzciniona, bez możliwości dłuższych rzutów),to wypuszczanie woblerka i powolne ściąganie z przystankami w ciekawszych miejscach. Może ktoś jeszcze coś doradzi. Ps. Dzisiaj żabę zaczepiłem o kotwiczkę obrotówki, czy to znaczy że należy na żabopodobne imitace próbować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 @Jerry - uwierz mi, że po moich ostatnich przejściach cieszę się z każdego wyjazdu jeszcze bardziej. Nawet te ryby przestają mieć najważniejsze znaczenie, bo o wiele bardziej cenię sobie czas spędzony w gronie przyjaciół, w pięknej atmosferze nad wodą. Oczywiście, że się wygłupiamy. Co za różnica kto złowił pstrąga o 8:30 a kto złapał o 8:55??!Najważniejsze, że jutro też jedziemy z nadzieją na kilka pięknych chwil. Jeśli jeszcze będzie nam dane złowić rybkę - cóż może być piękniejszego?!? Co do filmów, to od kiedy nakręciliśmy z Tomkiem pierwsze ujęcia o sumkach wiedzieliśmy, że jest to niezastąpiony materiał na zimowe wieczory i wszystkie chwile w których ma się wszystkiego dość i nie ma jak się wyrwać z domu. Zachęcam wszystkich choć dodam, że nie jest to takie łatwe. Jednak dziś prawie każdy cyfrowy aparat ma funkcję filmowania i te najfajniejsze momenty można uwiecznić w akcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Tak ,tak ,tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 7,8,9, 10 ta co za róznica ważne że połowiliście a ja dzisaij bez brania o Mała rzeczka to małe przynęty do 5 cm wystarczą. Jeżeli się da to łowienie z prądem, jeżeli się nie da (mała zatrzciniona, bez możliwości dłuższych rzutów),to wypuszczanie woblerka i powolne ściąganie z przystankami w ciekawszych miejscach. Może ktoś jeszcze coś doradzi. Ps. Dzisiaj żabę zaczepiłem o kotwiczkę obrotówki, czy to znaczy że należy na żabopodobne imitace próbować ? Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja też w końcu otworzyłem sezon pstrągowy na ulubionej małej rzeczółce i to kompletem : 32,34,32 cm. Nawet na małą rapalkę zawieruszył się lipień 35 cm, ale cóż....buzi i do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi