Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

A tak wracając do ortografii.

Nigdy nie miałem z tym problemów. W szkole dyktanda zawsze zawyżały mi średnią. Nie znałem za bardzo zasad, wyjątków zaledwie kilka. Mam pamięć wzrokową, i jak miałem problem musiałem sobie to trudne słówko napisać. I było OK. Niestety błędy ortograficzne na forach zniszczyły moją ortograficzną bezbłędność. I zdarza mi się wywalić takiego byka, że aż oczy bolą.

A może musze więcej książek czytać aby wszystko wróciło do normy ?

A tak wracając do pstrągów-jeszcze nie byłem. :(

Baloo może i pierwszy ale zgłoszony po terminie

...

Jak widać nie każdy goni za splendorem <_<

No to teraz już jestem czarną owcą... :blush::mellow:

widzisz Sławek po prostu byłeś za szybko nad wodą wstydź się :lol:

W ramach pokuty zrobię w tym roku więcej zwałek niż w latach poprzednich :D a na zlot przyjdę pieszo (chyba, że nie dojdę) :D

O godz. 7 rano pierwszego stycznia br jak się wydaje było jeszcze ciemno a conajmniej duży półmrok.??Nie znam się na technice fotografowania w takich warunkach.Widać na zdjęciu dalsze, dość jasne tło,więc chyba nie stosowano lampy błyskowej?Chciałbym też w złych warunkach robić takie zdjęcia.Proszę o naukę.Kropek piękny, gratuluje.Sam już dojrzewam do pierwszej wyprawy na pstrąga w tym roku.Jeśli coś zaliczę,to może uda sie zrobić podobne zdjęcie ? :huh: :mellow:

Oczywiscie, przyłapaliście mnie. :huh: :wacko:

Było po 7 rano, bo faktycznie punkt 7 jest jeszcze całkiem ciemno. Może nawet bliżej 8. Kto by patrzył na zegarek. Wyszliśmy z samochodu jeszcze za ciemaka, a pstrąg wziął dosłownie w jednym z pierwszych miejsc. Natomiast była jeszcze ostra szarówka i zdjęcie robione z długim czasem naświetlania. Ja się jednak mało na tym znam. Od fotek jest Andrzej - ja tylko łowię ryby... hehehe :lol:

Andrzej już swoje w życiu złowił i teraz tylko cyka fotki.... <_<

Mateuszku :mellow: bardzo sie ciesze ze widze zes w dobrej formie i pieknymi zdieciami oraz filmami nas uraczasz . Mysle ze przebywanie w towarzystwie najlepszych z Przyjaciol daje olbrzymiego kopa i wlasnie TO jest czyms czego poszukujemy goniac za rybkami . Widze ze rozwija nam sie , tak po cichu , dzial filmowy . Widze tez ze ten pomysl przyszedl nagle i to pojawilo sie u kilku osob zupelnie spontanicznie i bez umawiania :lol: . Mnie tez ostatnio nadeszlo takie cos aby nie tylko pstrykac zdiecia ale i akcje pociagnac z aparatu . Remka tez wzielo :lol: Oczywiscie im lepiej bedziemy zaopatrzeni w sprzet tym jakosciowo lepsze to wyjdzie . Mysle rowniez ze filmowanie przez nas amatorow bardzo sie rozwinie , mimo ze poczatki sa zawsze trudne . Pozdrawiam wiec Tomka i Jedrusia zyczac Wam powodzenia .

Niniejszym oglaszam Ere Filmow na Jerkbaicie za otwarta .

7,8,9, 10 ta co za róznica ważne że połowiliście :D a ja dzisaij bez brania o :unsure:

Mała rzeczka to małe przynęty do 5 cm wystarczą. Jeżeli się da to łowienie z prądem, jeżeli się nie da (mała zatrzciniona, bez możliwości dłuższych rzutów),to wypuszczanie woblerka i powolne ściąganie z przystankami w ciekawszych miejscach.

Może ktoś jeszcze coś doradzi.

Ps. Dzisiaj żabę zaczepiłem o kotwiczkę obrotówki, czy to znaczy że należy na żabopodobne imitace próbować ? :D

@Jerry - uwierz mi, że po moich ostatnich przejściach cieszę się z każdego wyjazdu jeszcze bardziej. Nawet te ryby przestają mieć najważniejsze znaczenie, bo o wiele bardziej cenię sobie czas spędzony w gronie przyjaciół, w pięknej atmosferze nad wodą.

Oczywiście, że się wygłupiamy. Co za różnica kto złowił pstrąga o 8:30 a kto złapał o 8:55??!

Najważniejsze, że jutro też jedziemy z nadzieją na kilka pięknych chwil. Jeśli jeszcze będzie nam dane złowić rybkę - cóż może być piękniejszego?!?

Co do filmów, to od kiedy nakręciliśmy z Tomkiem pierwsze ujęcia o sumkach wiedzieliśmy, że jest to niezastąpiony materiał na zimowe wieczory i wszystkie chwile w których ma się wszystkiego dość i nie ma jak się wyrwać z domu. Zachęcam wszystkich choć dodam, że nie jest to takie łatwe. Jednak dziś prawie każdy cyfrowy aparat ma funkcję filmowania i te najfajniejsze momenty można uwiecznić w akcji!

7,8,9, 10 ta co za róznica ważne że połowiliście :D a ja dzisaij bez brania o :unsure:

Mała rzeczka to małe przynęty do 5 cm wystarczą. Jeżeli się da to łowienie z prądem, jeżeli się nie da (mała zatrzciniona, bez możliwości dłuższych rzutów),to wypuszczanie woblerka i powolne ściąganie z przystankami w ciekawszych miejscach.

Może ktoś jeszcze coś doradzi.

Ps. Dzisiaj żabę zaczepiłem o kotwiczkę obrotówki, czy to znaczy że należy na żabopodobne imitace próbować ? :D

Dzieki !