janusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jednak lipień to piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Gratuluje Janusz otwarcia sezonu. Bardzo ładene rybki.PS. Wszystkie pstrągi na obrotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dziękuję.Tak , wszystkie na obrotówki (meppsy-1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tak też myślałem dzięki i pozdrawiam.PS. Mam nadzieje że w najbliższy piątek i mnie się uda otworzyć sezon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 U mnie niestety wczoraj bez brania. Przynajmniej lodu nie było, tylko przy brzegu. Kijek 2,60 m nie ułatwiał prowadzenia przynęty z takimi oblodzonymi brzegami, kolega z 3m miał dużo więcej komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Janusz gratulacje dla imiennika, szczególnie ten lipień piękny, też uważam, że to wspaniała ryba. Jeszcze raz gratulacje.Pozdro jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dzięki.U nas akurat nie ma ani śniegu,ani oblodzonych brzegów.Temperatura ok.+8 st. - więc prawie wiosna. Ale porównując lata poprzednie to uważam , że na pstrąga jeszcze za wcześnie. Siedzi jeszcze w głębokich dziurach i ciężko go z tamtąd wywabić woblerkiem czy blaszką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 U mnie wręcz odwrotnie, bywa że pstrąg stoi na 10 cm wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Tak wygląda ulubiona rzeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dziękuje za rzetelną i fachową informację.Jestem w pełni usatysfakcjonowany.Wybaczcie że to zauważyłem-przecież najistotniejsze to to ze kropek piekny i tło piękne i ze wyprawa udana.Życze dalszych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dziś wraz z kolegą klubowym wybralismy się na pierwsze w tym sezonie pstrągowanie. Efekt to 4 złowione przeze mnie pstragi ( klusek , 32, 34, 44cm ) i dwa kolegi ( klusek i 34 cm). Ponadto kilka wyjść, w tym takiego ok. 45+ i akcja, po której zostałem sponiewierany przez coś grubszego. Niestety akcja zakończyła sie spinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 i jeszcze jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 No...No...piekne rybki,gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja też w końcu otworzyłem sezon pstrągowy na ulubionej małej rzeczółce i to kompletem : 32,34,32 cm. Nawet na małą rapalkę zawieruszył się lipień 35 cm, ale cóż....buzi i do wody. a tak, to nie buzi i nie do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ja też w końcu otworzyłem sezon pstrągowy na ulubionej małej rzeczółce i to kompletem : 32,34,32 cm. Nawet na małą rapalkę zawieruszył się lipień 35 cm, ale cóż....buzi i do wody. a tak, to nie buzi i nie do wody? Mam wrażenie że coraz więcej pstrągów nie do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 tak to buzi i teflon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Patu gratuluję pstrągalów i biorac pod uwagę powyższe posty musisz się chyba ustosunkowac żeby wątpliwości wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Patu gratuluję pstrągalów i biorac pod uwagę powyższe posty musisz się chyba ustosunkowac żeby wątpliwości wyjaśnić wg mnie powyższe posty nie dotyczą kropków @patu28, a raczej @janusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zostałem wywołany do tablicy, więc skomentuje te swoje słowa ale cóż....buzi i do wody dot. lipienia, który zawsze mi się trafia kiedy otwieram sezon, czyli w okresie ochronnym dltego też dostaje buzi i dalej pływa . Natomiast co do pstrągów, to gdyby wszyscy Koledzy zabierali z łowiska tyle pstrągów co ja, to nie trzeba byłoby zarybiać naszych pięknych rzek bo pstrągi w nich pływały jeden koło drugiego. A ponadto złowienie kompletu nie oznacza że od razu pływają na teflonie-to odpowiedź dla kol.Warciaka i Casso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zostałem wywołany do tablicy, więc skomentuje te swoje słowa ale cóż....buzi i do wody dot. lipienia, który zawsze mi się trafia kiedy otwieram sezon, czyli w okresie ochronnym dltego też dostaje buzi i dalej pływa . Natomiast co do pstrągów, to gdyby wszyscy Koledzy zabierali z łowiska tyle pstrągów co ja, to nie trzeba byłoby zarybiać naszych pięknych rzek bo pstrągi w nich pływały jeden koło drugiego. A ponadto złowienie kompletu nie oznacza że od razu pływają na teflonie-to odpowiedź dla kol.Warciaka i Casso. Kolego @janusz, od razu wyjaśniam, że mój post nie miał na celu Ciebie oczernić. Wyjasniłem tylko @bassy, że te posty z komentarzami typu nie buzi i nie do wody dotyczyły pstrągów złowionych przez Ciebie... a kwestia postępowania ze złowionymi rybami to już całkiem inny temat... Mam wrażenie, że niektórzy są zbyt podejrzliwi. Wg mnie nie o to chodzi... Trzeba mieć trochę wiary w to, że są wsród nas świadomi ludzie. Pozdrawiam i gratuluję złowionych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 acha spoko zakręciłem się :0 ja tam nikogo o nic nie podejrzewam A ten lipień śliczny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie no Panowie spokojnie.Moja uwaga była natury ogulnej.Nawet mi się zdażyło w zeszłym sezonie zabrać 1 kropka dla mamy.Natomiast mam 2 uwagi tyczące wypowiedzi powyżej.1)...złapałem komplet... nie brzmi to zbyt optymistycznie, przynajmniej mi się kojarzy z kompletem na patelni.2)Patu piękny pstrąg tylko ta fotka.Jeśli ta ryba była zabita to ok, ale jeśli żywa to pionowe trzymanie do zdjęcia ryby za pokrywę skrzelową jest takie.... nieładne.Kojarzy mi się właśnie z już uśmierconą rybą.Dodatkowo jest też i niebezpieczne dla ryby jeśli miała być ona wypuszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zostałem wywołany do tablicy, więc skomentuje te swoje słowa ale cóż....buzi i do wody dot. lipienia, który zawsze mi się trafia kiedy otwieram sezon, czyli w okresie ochronnym dltego też dostaje buzi i dalej pływa . Natomiast co do pstrągów, to gdyby wszyscy Koledzy zabierali z łowiska tyle pstrągów co ja, to nie trzeba byłoby zarybiać naszych pięknych rzek bo pstrągi w nich pływały jeden koło drugiego. A ponadto złowienie kompletu nie oznacza że od razu pływają na teflonie-to odpowiedź dla kol.Warciaka i Casso. @janusz z tym teflonem to jaja ,niewidziałeś uśmieszków na końcu A tak ogólnie to wątek w złą strone skręca,ja sam czasami biorę ryby z łowiska ale to jest miejsce na inny wątek.najlepiej jak dalej będa takie fajne zdjęcia i relacje a tym z ABW proszę otworzyć inny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 @bassy, Ja nigdy nie zabiłem pstrąga. Wszyskie ryby wróciły całe i zdrowe do wody. @jajakub, gwarantuję Ci że kropkowi nic sie nie stało,,wiem jak obchodzić się z rybkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Panowie ... o co ta awantura ? Każdy ma prawo zabrać do domu złowioną rybe pod warunkiem , że postępuje zgodnie z regulaminem ! Co do wypuszczania ryb ... sam wypuszczam prawie wszystkie złowione przez siebie ryby , ale raz na jakiś czas chyba moge zabrać ze sobą tego szczupaczka czy pstrąga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi