mirat Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Remku gratuluje rybek piękne no i te klimaty tak fajnie przez Ciebie uchwycone super zdjęcia.Tornado i tobie gratuluje. Nie było mnie jeden dzień i tyle kropków. Wszystkim łowcom gratuluje. PS. Tylko ten Sławek wygląda jakby od tygodni nie schodził z wody też gratuluje. A tak poza tym to mam nadzieje że na drawie też sobie połowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 MGOR to żródlak czy potok? Z tego co widzę to potok. Znam (chyba) tą miejscówkę (poznaję otoczenie) - rzeczka dla twardzieli castingowców (strasznie trudna - szukam na nią sposobu już od dwóch sezonów). A jeśli to ten siurek to jest to potok odmiana pomorska (taki ładniej ubarwiony). Jeśli się mylę proszę o korektę. PozdrawiamRemek tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Remku gratulacje , ale masz ten sam problem co ja , każda ryba przy Tobie wygląda na maleńką ... Niezłe zdjęcia robi ta Twoja nowa małpka ... <_< - nono.. uznanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 (...)PS. Tylko ten Sławek wygląda jakby od tygodni nie schodził z wody (...) A myślisz dlaczego Remek złowił te ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Trafiłem dzisiaj rybę 43,5cm . wobek made in @ jajakub, kij od Daniela ochrzczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Gratulację bassy. Piękny ten Twój lorbasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 I jeszcze jedno od Bassego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Spining kontratakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Panowie, koledzy !Proszę, skończcie z tym mi zamiast mnie. Mi to dźwięk w gamieDo,Re, i właśnie Mi. Jak chce się napisać co się nam przydarzyłoto nie pisze się Mi to niestety to i tamto piszemy mnie sięprzydarzyło, mnie spotkało coś miłego lub nie itd. Sorki, że się czepiam, ale uszy mnie bolą od patrzenia na to <mi>Pozdro Jachu Jeżeli chodzi o ścisłość to obydwie formy są poprawne.Zarówno mi jak i mnie. Trzeba tylko wiedzieć, w których kontekstach zdania lepiej użyć jednego, a kiedy drugiego.Poza tym, obydwie formy można używać na początku zdania.SPRAWDZONE u bardzo dobrego POLONISTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 MGOR to żródlak czy potok? Z tego co widzę to potok. Znam (chyba) tą miejscówkę (poznaję otoczenie) - rzeczka dla twardzieli castingowców (strasznie trudna - szukam na nią sposobu już od dwóch sezonów). A jeśli to ten siurek to jest to potok odmiana pomorska (taki ładniej ubarwiony). Jeśli się mylę proszę o korektę. PozdrawiamRemek Jak najbardziej się zgadza Rzeczka ma bardzo specyficzne dno i pstrągi przybierają przepiękne kolory. Pstrąg pomorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Już mnie Remek poinstruował, a teraz jeszcze mi się od Sebkadostało Pozdro JachuPS. Pozdrowienia dla Polonistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Trafiłem dzisiaj rybę 43,5cm . wobek made in @ jajakub, kij od Daniela ochrzczony. Gratuluję kropasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Podczas holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Wszystkim łowcom szczere gratulacje niniejszym składam.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 pokonany łowca schodzi z pola bitwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 MGOR to żródlak czy potok? Z tego co widzę to potok. Znam (chyba) tą miejscówkę (poznaję otoczenie) - rzeczka dla twardzieli castingowców (strasznie trudna - szukam na nią sposobu już od dwóch sezonów). A jeśli to ten siurek to jest to potok odmiana pomorska (taki ładniej ubarwiony). Jeśli się mylę proszę o korektę. PozdrawiamRemek Jak najbardziej się zgadza Rzeczka ma bardzo specyficzne dno i pstrągi przybierają przepiękne kolory. Pstrąg pomorski Te pomorskie, to nie wszystkie są takie piękne. Mnie te wybarwione omijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Podczas holu Ale piękna miejscóweczka. W którym miejscu stał kropas ? Możecie się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat : miejsca w których stoją zimowe pstrągi. Ja kompletnie nie mogę tego tematu ugryść. Wiosenne i letnie miejscówki mniej więcej znam, ale zimą nie trafiam na pstrągi, jeżeli już to przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 I w tym cały problem, zimowe pstrągi nie mają typowych miejscó-wek mogą być wszędzie. Dopiero spływają po tarle z górnych partii cieków i ich dopływów, typowe stanowiska zajmą w marcu/kwietniu różnie na różnych wodach. Więc teraz można się ich spodziewać na praktycznie każdej, nawet tzw głupiejwodzie.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ja na pstrągach się nie znam ale wydaje mi się, że Jachu jak najbardziej ma rację. W sobotę jdnego złowiłem przed zwałką na napływie a drugiego za w silnym i szybkim nurcie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 widac jeden byl oczytany a drugi... tak nie bardzo u nas (ekpia M&M - czyli mifek i milo26) w niedziele ryby wywialo... nic w ogole nie bylo widac. za to jeen ladnie ubarwiony kropek zostal trafiony w pieknym dolku z niemal stojaca woda... tydzien wczesniej gdzie sie nie spojrzalo staly lipasy.... pewnie dobrze wiedziały, że im nic ni ezrobimy i dlatego chetnie odprowadzaly 6-7cm wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 z ta niemal ze stojaca woda cos jest zwlaszcza po tarle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ja na pstrągach się nie znam ale wydaje mi się, że Jachu jak najbardziej ma rację. W sobotę jdnego złowiłem przed zwałką na napływie a drugiego za w silnym i szybkim nurcie PozdrawiamRemek Na wodzie, w której łowiłeś już 1.01. pstrągi potrafiły stać w miejscach wiosenno-letnich. Z tego co widać są w dobrej kondycji, jesień jak i początek zimy sprzyjają ich kondycji. Gratuluję dwóch wymiarków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Gratuluję dwóch wymiarków . No w sumie tak PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dwa zjawiska godne siebie,duże pstrągi i świetne fotografie.rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nie akcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”.To samo dotyczy kilku innych par form zaimkowych: „Nie widzę go”, ale „Jego nie widzę” (także „Widzę jego, a nie ją”); „Dużo ci zawdzięczam”, ale „Tobie wszystko zawdzięczam”. We wszystkich cytowanych przykładach form krótszych używa się w pozycji nie akcentowanej, form dłuższych – tylko wtedy, gdy są pod akcentem.— Mirosław Bańko, PWN PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi