Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Też tak słyszałem, dlatego tam pojechaliśmy. Niestety w dobrze strzeżonej rzece samołówki nie bedą zarastać glonami, bo szybko zostaną usunięte... Nie mówiąc już o siatach z któych sypią się szkielety...

Przykro mi to pisać, ale o GRŁ mam bardzo kiepską opinię- o Skrodzie, jeszcze gorszą. Czasami trafia się piękny potok, ale najczęściej można spotkać miejscowych łowiących na robaka. Te wielkie plany i kontrole GRŁ to z moich doświadczeń można między bajki włożyć, kontrolowany byłem na wodach PZW w Ostrołęce, Białymstoku, w Olsztynie sam kontrolowałem ludzi. Na Łojewku choć jestem tam często (blisko!)- NIGDY. PR mają za to bardzo dobry.

Dzisiejszy krótki rekonesansik nad pstrągowymi odcinkami Regi przyniósł dwa kropki i jeden kontakt z grubszym kropkiem...niestety branie niezacięte :wacko: ...jutro poprawka z rozrywki :mellow:

Te nasze północne kropki to już takie odpasione (pewnie dlatego, że zimy nie ma).

Gratuluję.

Powiem Ci @Sith, że na kilka ostatnio złowionych żaden nie przypominał typowej styczniowej skarpety :mellow: ...pogoda robi swoje, jest ciepło, rybki są aktywne ... a my łowimy. Pozdrawiam

hlehle a podobno skroda należy do PGŁ i jest dobrze strzeżona, na to idą te wysokie składki, tymbardzije ręce opadają ...

Też tak słyszałem, dlatego tam pojechaliśmy. Niestety w dobrze strzeżonej rzece samołówki nie bedą zarastać glonami, bo szybko zostaną usunięte... Nie mówiąc już o siatach z których sypią się szkielety...

Witam, na Skrodzie spędziłem ostanie cztery sezony. Składki kosmos a kontroli to ja tam jeszcze nie widziałem (tyczy się to też Pisy). Sam pogoniłem kilku amatorów robaka ale to walka z wiatrakami, jeśli dzierżawca nie ma czasu i ochoty na pilnowanie rzeczki. Naprawdę świetna woda i jak by była pilnowana to i ryby by były. Z roku na rok jest coraz gorzej. Jest jeszcze trochę drobnej ryby, w tym roku nawet płocie, jelce i klenie pokazały się w miejscach gdzie kilka lat temu nawet o nich nie mówiono. Złapałem nawet krótkiego szczupaka. To znak, że rzeczka ma się w dobrej kondycji ale kłusole nie dają jej szans :(.

W tym roku chyba sobie odpuszczę spacery nad Skrodą. Szkoda bo jest tam jeszcze kilka 50+

Tak było wczoraj koło Chodla na Chodelce,

ten miał równo 35cm, i połakomił się na 5cm wobka malowanego w najzyklejszy sposób - srebro, czerń i biel.

Rybka ma niezłe kolory :D

http://images34.fotosik.pl/114/643116673585c599m.jpg

Walka.

http://images32.fotosik.pl/114/f4b3268a8e44eee2m.jpg

Szybka fota.

http://images26.fotosik.pl/144/69d3c06aa1fb9bafm.jpg

Płyń sobie.

Pozatym maluni szczupaczek i jedno mocne branie, ryba była na haku ze 2 sek i zeszła nawet nie widziałem co choć branie było prawie pod nogami

Ja wczoraj rozpocząłem - też na Lubelszczyźnie. Dwa potoczki 33-35cm. Jeden mniejszy spięty. W sumie jestem zadowolony - rozpoczęcie obiecujące.

Oba w dobrej kondycji do wody ;) . Po jednego musiałem włazić w krzaki, bo wziął zza zakrętu i przewiesił się przez gałęzie.

Pozdrawiam