Gość Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Też tak słyszałem, dlatego tam pojechaliśmy. Niestety w dobrze strzeżonej rzece samołówki nie bedą zarastać glonami, bo szybko zostaną usunięte... Nie mówiąc już o siatach z któych sypią się szkielety...Przykro mi to pisać, ale o GRŁ mam bardzo kiepską opinię- o Skrodzie, jeszcze gorszą. Czasami trafia się piękny potok, ale najczęściej można spotkać miejscowych łowiących na robaka. Te wielkie plany i kontrole GRŁ to z moich doświadczeń można między bajki włożyć, kontrolowany byłem na wodach PZW w Ostrołęce, Białymstoku, w Olsztynie sam kontrolowałem ludzi. Na Łojewku choć jestem tam często (blisko!)- NIGDY. PR mają za to bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Dzisiejszy krótki rekonesansik nad pstrągowymi odcinkami Regi przyniósł dwa kropki i jeden kontakt z grubszym kropkiem...niestety branie niezacięte ...jutro poprawka z rozrywki Te nasze północne kropki to już takie odpasione (pewnie dlatego, że zimy nie ma).Gratuluję.Powiem Ci @Sith, że na kilka ostatnio złowionych żaden nie przypominał typowej styczniowej skarpety ...pogoda robi swoje, jest ciepło, rybki są aktywne ... a my łowimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ...pogoda robi swoje, jest ciepło, rybki są aktywne ... a my łowimy. Pozdrawiam Chyba nie wytrzymam z rozpoczęciem sezonu do końca lutego, jak sobie obiecałem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 hlehle a podobno skroda należy do PGŁ i jest dobrze strzeżona, na to idą te wysokie składki, tymbardzije ręce opadają ... Też tak słyszałem, dlatego tam pojechaliśmy. Niestety w dobrze strzeżonej rzece samołówki nie bedą zarastać glonami, bo szybko zostaną usunięte... Nie mówiąc już o siatach z których sypią się szkielety...Witam, na Skrodzie spędziłem ostanie cztery sezony. Składki kosmos a kontroli to ja tam jeszcze nie widziałem (tyczy się to też Pisy). Sam pogoniłem kilku amatorów robaka ale to walka z wiatrakami, jeśli dzierżawca nie ma czasu i ochoty na pilnowanie rzeczki. Naprawdę świetna woda i jak by była pilnowana to i ryby by były. Z roku na rok jest coraz gorzej. Jest jeszcze trochę drobnej ryby, w tym roku nawet płocie, jelce i klenie pokazały się w miejscach gdzie kilka lat temu nawet o nich nie mówiono. Złapałem nawet krótkiego szczupaka. To znak, że rzeczka ma się w dobrej kondycji ale kłusole nie dają jej szans .W tym roku chyba sobie odpuszczę spacery nad Skrodą. Szkoda bo jest tam jeszcze kilka 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ja sobe nie obiecalem, a tez musze do marca czekac a swoja droga to zima w Polsce ladniejsza niz na wyspach nie ma co trzeba wracac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Cześć Jurek właśnie wróciłem z drawy sezon otwarty dwa pierwsze dwa pstrągi zaliczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas91 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 no no widze ze wszyscy lapia i sie chwala to ja tez:) na dwa wypady na banówke dorwalem 3 potoki (wrocily do swojch dolkow):)a jeden mi poszedl ale ten to juz ladny byl:) a nie wiecie jak tam potoki trzymaja sie na paslece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 A ja z katarem w domu-tydzień stracony, ąż mnie nosi.Gratuluję rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Patu gratki ładny kropek, a ta Rega to nie zwaliska poniżejmostu na drodze do Bęłcznej ? Ja dzisiaj wyskoczyłem na Mołstowąmiałem kilka wyjść, a jednego ładnego spaprałem, mówi się trudnoFotka miejsca gdzie capnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tak było wczoraj koło Chodla na Chodelce, ten miał równo 35cm, i połakomił się na 5cm wobka malowanego w najzyklejszy sposób - srebro, czerń i biel. Rybka ma niezłe kolory Walka. Szybka fota. Płyń sobie. Pozatym maluni szczupaczek i jedno mocne branie, ryba była na haku ze 2 sek i zeszła nawet nie widziałem co choć branie było prawie pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Super źródlak Lubelszczyzna zgłasza cora wiecej pstrażków, graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ja wczoraj rozpocząłem - też na Lubelszczyźnie. Dwa potoczki 33-35cm. Jeden mniejszy spięty. W sumie jestem zadowolony - rozpoczęcie obiecujące. Oba w dobrej kondycji do wody . Po jednego musiałem włazić w krzaki, bo wziął zza zakrętu i przewiesił się przez gałęzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 a gdzie pojmałeś te kropki dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas91 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ej ludzie wszyscy sie chwala potokami a tak wogole to na jakie woblery glownie lowicie czy na wlasnorobki czy firmowe np. salmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ja sobe nie obiecalem, a tez musze do marca czekac a swoja droga to zima w Polsce ladniejsza niz na wyspach nie ma co trzeba wracac No chyba ze koledzy z galway dadzą namiar na tęczaki....Ale coś się nie kwapią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ej ludzie wszyscy sie chwala potokami a tak wogole to na jakie woblery glownie lowicie czy na wlasnorobki czy firmowe np. salmo? Przejrzyj sobie wątek Pstrągi 2007 - tam jest więcej o pstrągach i przynętach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas91 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 ok dziex Efex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Mój pierwszy 40-taczek (44cm) w tym roku! Oby więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Fajna ryba. szkoda że byłem sam jak złowiłem swojego wówczas na bank byłaby lepsza pamiątka tzn. lepsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witaj @lorbasPomyśl też o wahadełkach pstrągowych, są sprawdzone vide posty@tornado, jak miałbyś pytania to proszę na privPozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witaj @Baloo.Piękna rybka, szczere gratki, a Andrzejowi za fotkę - pierwszaklasa.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 No Mateusz,a tak narzekałeś ,że w tym Bobrze niewiele pływa Gratulacje!!! Ryba śliczna i w dobrej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Baloo-ładną buźkę ma pstrążek,tylko co on taki podkręcony na żółto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Może miał żółtaczkę biedaczek, nie no żarty sobie robię. Pstrążek jak trzeba i już ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Bardzo fajny kropas. Inne zdjęcia z serii też bardzo fajne, szczególnie Do następnego razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi