Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Są chwile szczęścia ale i zwątpienia...

...2 godziny wcześniej...

...Drugi dzień pada,...woda 30cm w górę,lekko trącona,świt,pochmurno,mżawka,pierwsi nad wodą,niby idealnie....A od 1,5 godz nic!

(Mateusz)-Nie wiem o co chodzi :( -Andrzej w tej wodzie nie ma ryb :angry: ...!

post-139-1348913729,1054_thumb.jpg

Dzięki za pozdrowienia -wzajemnie :D .

To był przepiękny dzień-dzień spędzony nad wodą :mellow:

Najczęściej nie biorą :unsure: ,ale ta nadzieja na spotkanie....bezcenna B) .

Dla niej warto wstać przed piątą i przejechać ponad setkę km.

A jak ma wziąść to weźmie... :lol:

post-139-1348913729,1837_thumb.jpg

post-139-1348913729,2396_thumb.jpg

To samo se pomyslalem :D Mateusz masz szczescie ...ja bym wolal zeby mnie ktos robil zdiecia bo na razie to tylko ja chlopakom trzaskam . To ze -trzaskam- to jest dobre okreslenie ...jeszcze mi wiele brakuje

Pstrag w dobrej formie ale Ty w jeszcze lepszej i TO mnie cieszy :mellow:

@Jerry - dzięki. Jak tu nie czuć się lepiej, skoro rehabilitacja przebiega w takiej scenerii i towarzystwie. :mellow:

@Rocky - 1 słownie jeden. Cały dzień skradania się, obławiania najlepszych miejsc i w końcu, w akcie desperacji, dłubiąc raczkiem (bo zdecydowanie wolę łowić woblerami) trafia się taki kropas. Andrzej po całym dniu dopiero wieczorem trafia dwa 30-taczki. Jak na taką rzeczkę to trochę mało.

Podchodzisz do miejsca, w kórym aż pachnie pstrągiem, łowisz i nic. Wstajesz rozkładasz ręcę. Po kilku takich godzinach, to nawet skradać się odechciewa, bo najnormalniej przestaje się wierzyć, że cokolwiek jest do złapania.

Ty w ciągu jednego dnia na Redzie miałeś tyle pstrągów co ja od początku roku. Także pozostanę przy swoim zdaniu, że pstrągów w Bobrze z roku na rok coraz mniej.

A co do zdjęć to faktycznie mam duuuuużo szczęścia, że Andrzej cyka piękne fotki. Trzeba też jednak łowić, aby było czemu pstrykać... hehehe :unsure:

a gdzie pojmałeś te kropki dokładnie? ;)

Bystra, ale było jakoś dziwnie - brały tylko w deszcz (chyba mnie gorzej widziały). Złapałem dwa w przeciągu 10 minut. Później już pusto, poza braniem malucha.

Oba na 5cm imitację potoka made by TP.

Pozdrawiam

Paweł

To samo se pomyslalem :D Mateusz masz szczescie ...ja bym wolal zeby mnie ktos robil zdiecia bo na razie to tylko ja chlopakom trzaskam . To ze -trzaskam- to jest dobre okreslenie ...jeszcze mi wiele brakuje

Pstrag w dobrej formie ale Ty w jeszcze lepszej i TO mnie cieszy :mellow:

to możemy sobie ręce podać :mellow:

Hmm...Matek masz rację Embarassed Jakoś cholerka ,jak się nastawiam na troć konkretnie, to nie cieszy mnie przyłów pstrągowy,choć muszę przyznać że przyzwoity :mellow: Średniak był nawet podobny do twojego ale nie taki przystojny :lol:

Pewno, gdy się wybiorę konkretnie na pstrągi ,to takich ryb nie złapię-chyba że zastosuję ten sam zestaw co na trotkach. To chyba jest metoda :o

Ale podziwiam was za wytrwałość.I za zdjęcia.

Jak u mnie zaczną gryźć kabanki to może się spykniemy :unsure:

Witam :D

napatrzeć się nie mogę na rybki - grats dla wszystkich co otworzyli sezonik.

ja czekam na 1 luty (w mojej okolicy dopiero od 1 lutego można łowić - ale pierwszy weekend lutowy zapowiada się, że hoho) - już się doczekać nie mogę, a Wasze relacje jeszcze bardziej powodują bezustanną chęć przebywania nad wodą.

pozdrawiam :D

Byliśmy z Hlehle i z kolegą Pawłem nad Skrodą w zeszłą sobotę. Pogoda paskudna, ale za to mogliśmy się cieszyć samotnością nad wodą. Na odcinku 3 km rzeki wyciągnęliśmy 2 duże siaty, kilka sznurów, kilka zostawiliśmy bo nam ręce opadły i ogarnęło totalne zniechęcenie. Siaty stare, część chyba jeszcze z jesienni. W siatach resztki ryb (kręgosłupy). Sznury z butelkami poustawiane tak, że widać jak do nich są doczepiane siaty w poprzek całej rzeczki.

Niestety, ale szanowni Godulici, zdaje się, przegrywają z Polską rzeczywistością. Do tego jeszcze spotkani 3 spławikowcy robaczkowcy, którzy nic sobie nie robili z naszej obecności. Dopiero telefon do Pana Bogusia Wyszyńskiego i kontrola ich przepędziła.

Podobno Łojewek jest lepiej pilnowany. W niedzielę była tam kontrola PSR. Dzięki naszej interwencji kontrolą tą miała też być objęta Skroda. Tymniemniej, niestety na Skrodzie na większości najładniejszych miejscówek odbyła się w ostatnim czasie rzeź. Mam nadzieję, że jeszcze coś tam pływa, ale my raczej tam szybko nie zawitamy:(

Właśnie wróciłem z Bobru katowałem wszystko co miałem i sam zostałem skatowany zero kontaktu.Przerobiliśmy odcinek w dół od autostrady aż do wioski Buczek woda wysoka, nurt silny,woda trącona. Mimo zera wyprawa B) i nowe miejscówki super na przyszłość. A i cast zdaje coraz lepiej egzamin.Jutro zaliczamy Kwise zaczynamy w Łozach i myślę że dojdziemy do połączenia Kwisy z Bobrem czy kropki zechcą z nami współpracować to najmniej istotne, liczy się wyprawa a pogoda spacerowa i o to chodzi. tornado

No jedni planuja jutrzejsze wyprawy a innni w domu siedza tak jak ja :angry: Pogoda u mnie do kitu woda bardzo duza nawet w najmniejszych ciekach pstragowych i brudna :angry: A jakby i tego bylo malo to jeszcze wiatr taki ze glowe moze oderwac nic innego mi nie zostaje jak w domu siedziec i czekac na wasze jutrzejsze wyniki B)