Andrzej Lipiński Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Są chwile szczęścia ale i zwątpienia......2 godziny wcześniej... ...Drugi dzień pada,...woda 30cm w górę,lekko trącona,świt,pochmurno,mżawka,pierwsi nad wodą,niby idealnie....A od 1,5 godz nic! (Mateusz)-Nie wiem o co chodzi -Andrzej w tej wodzie nie ma ryb ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Andrzeju.Sam wiesz, że nie o to chodzi, nie zawsze jest niedziela.A tak przy okazji, pozdrowienia z Kołobrzegu od członka Klubu Salmo Kołobrzeg.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzięki za pozdrowienia -wzajemnie .To był przepiękny dzień-dzień spędzony nad wodą Najczęściej nie biorą ,ale ta nadzieja na spotkanie....bezcenna .Dla niej warto wstać przed piątą i przejechać ponad setkę km.A jak ma wziąść to weźmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Taki towarzysz wypraw jak Andrzej z aparatem to skarb hehe. Ma Baloo szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 To samo se pomyslalem Mateusz masz szczescie ...ja bym wolal zeby mnie ktos robil zdiecia bo na razie to tylko ja chlopakom trzaskam . To ze -trzaskam- to jest dobre okreslenie ...jeszcze mi wiele brakuje Pstrag w dobrej formie ale Ty w jeszcze lepszej i TO mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 @Jerry - dzięki. Jak tu nie czuć się lepiej, skoro rehabilitacja przebiega w takiej scenerii i towarzystwie. @Rocky - 1 słownie jeden. Cały dzień skradania się, obławiania najlepszych miejsc i w końcu, w akcie desperacji, dłubiąc raczkiem (bo zdecydowanie wolę łowić woblerami) trafia się taki kropas. Andrzej po całym dniu dopiero wieczorem trafia dwa 30-taczki. Jak na taką rzeczkę to trochę mało.Podchodzisz do miejsca, w kórym aż pachnie pstrągiem, łowisz i nic. Wstajesz rozkładasz ręcę. Po kilku takich godzinach, to nawet skradać się odechciewa, bo najnormalniej przestaje się wierzyć, że cokolwiek jest do złapania.Ty w ciągu jednego dnia na Redzie miałeś tyle pstrągów co ja od początku roku. Także pozostanę przy swoim zdaniu, że pstrągów w Bobrze z roku na rok coraz mniej. A co do zdjęć to faktycznie mam duuuuużo szczęścia, że Andrzej cyka piękne fotki. Trzeba też jednak łowić, aby było czemu pstrykać... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 a gdzie pojmałeś te kropki dokładnie? Bystra, ale było jakoś dziwnie - brały tylko w deszcz (chyba mnie gorzej widziały). Złapałem dwa w przeciągu 10 minut. Później już pusto, poza braniem malucha. Oba na 5cm imitację potoka made by TP. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 No Panie kolego Baloo,Piękny Lorbasik, Gratulki,Jak wydysponuję trochę czasu to jedziemy na kropki pozdrorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 To samo se pomyslalem Mateusz masz szczescie ...ja bym wolal zeby mnie ktos robil zdiecia bo na razie to tylko ja chlopakom trzaskam . To ze -trzaskam- to jest dobre okreslenie ...jeszcze mi wiele brakuje Pstrag w dobrej formie ale Ty w jeszcze lepszej i TO mnie cieszy to możemy sobie ręce podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 @baloomatek szczere gratulki, sliczna ryba @andrzejon (baloo) zawsze tak marudzi, jak nic nie skubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Hmm...Matek masz rację Jakoś cholerka ,jak się nastawiam na troć konkretnie, to nie cieszy mnie przyłów pstrągowy,choć muszę przyznać że przyzwoity Średniak był nawet podobny do twojego ale nie taki przystojny Pewno, gdy się wybiorę konkretnie na pstrągi ,to takich ryb nie złapię-chyba że zastosuję ten sam zestaw co na trotkach. To chyba jest metoda Ale podziwiam was za wytrwałość.I za zdjęcia. Jak u mnie zaczną gryźć kabanki to może się spykniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam napatrzeć się nie mogę na rybki - grats dla wszystkich co otworzyli sezonik.ja czekam na 1 luty (w mojej okolicy dopiero od 1 lutego można łowić - ale pierwszy weekend lutowy zapowiada się, że hoho) - już się doczekać nie mogę, a Wasze relacje jeszcze bardziej powodują bezustanną chęć przebywania nad wodą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Byliśmy z Hlehle i z kolegą Pawłem nad Skrodą w zeszłą sobotę. Pogoda paskudna, ale za to mogliśmy się cieszyć samotnością nad wodą. Na odcinku 3 km rzeki wyciągnęliśmy 2 duże siaty, kilka sznurów, kilka zostawiliśmy bo nam ręce opadły i ogarnęło totalne zniechęcenie. Siaty stare, część chyba jeszcze z jesienni. W siatach resztki ryb (kręgosłupy). Sznury z butelkami poustawiane tak, że widać jak do nich są doczepiane siaty w poprzek całej rzeczki. Niestety, ale szanowni Godulici, zdaje się, przegrywają z Polską rzeczywistością. Do tego jeszcze spotkani 3 spławikowcy robaczkowcy, którzy nic sobie nie robili z naszej obecności. Dopiero telefon do Pana Bogusia Wyszyńskiego i kontrola ich przepędziła. Podobno Łojewek jest lepiej pilnowany. W niedzielę była tam kontrola PSR. Dzięki naszej interwencji kontrolą tą miała też być objęta Skroda. Tymniemniej, niestety na Skrodzie na większości najładniejszych miejscówek odbyła się w ostatnim czasie rzeź. Mam nadzieję, że jeszcze coś tam pływa, ale my raczej tam szybko nie zawitamy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No to ladnie jest straznicy z PZW nic nie robia a klusole maja cale pole do popisu... Rece sie zalamuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No to ladnie jest straznicy z PZW nic nie robia a klusole maja cale pole do popisu... Rece sie zalamuja...Ani Skroda, ani Łojewek nie są wodami PZW. Nie wszystko można przypisać Żydom, cyklistom i PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A tego to nie wiedzilalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Właśnie wróciłem z Bobru katowałem wszystko co miałem i sam zostałem skatowany zero kontaktu.Przerobiliśmy odcinek w dół od autostrady aż do wioski Buczek woda wysoka, nurt silny,woda trącona. Mimo zera wyprawa i nowe miejscówki super na przyszłość. A i cast zdaje coraz lepiej egzamin.Jutro zaliczamy Kwise zaczynamy w Łozach i myślę że dojdziemy do połączenia Kwisy z Bobrem czy kropki zechcą z nami współpracować to najmniej istotne, liczy się wyprawa a pogoda spacerowa i o to chodzi. tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No jedni planuja jutrzejsze wyprawy a innni w domu siedza tak jak ja Pogoda u mnie do kitu woda bardzo duza nawet w najmniejszych ciekach pstragowych i brudna A jakby i tego bylo malo to jeszcze wiatr taki ze glowe moze oderwac nic innego mi nie zostaje jak w domu siedziec i czekac na wasze jutrzejsze wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A czy ktos był gdzies na kwisie?? i jak woda czy wysoka i brudna czy w miare mozna było łapać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Co do czystaści wody na Kwisie nie powinno być źle skoro na Bobrze już zaczyna się fajnie klarować jak na kropki to czystość Bobru była już OK lekko złamana, natomiast na Kwisie może być stan podniesiony i to nas trochę martwi ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Lanio klep blaszki kręć muchy a dobra pogoda dojdzie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mam nadzieje bo samobujstwo popelnie narazie to wobki robie i juz niektore czekaj na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Koledzy chciałbym spróbować połowu prstąga lecz nie wiem gdzie tu niedlaeko wawy są ;/ (oprócz górnej rządzy która jest juz przełowoiona) jakieś propozycje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Trochę było o tym na forum Możesz sprobować na Jeziorce. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Niestety na Jeziorce też już nie ma czego szukać. Rzeczka dla wytrwalych albo szcześciaży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi