Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to zrobiłem tak...W tamtym roku w lato napierw palcem po mapie zwiedzałem mazowsze :)Potem w samochód. Troche przejechanych kilometrów, dużo błądzenia, przedzierania sie przez krzaki. Ogląd miejscówek, potem rekonesans z wędką tych obiecująch i albo gorycz porażki albo słodycz sukcesu. Tak czy inaczej satysfakcja gwarantowana :mellow: Polecam wszystkim poszukującym :D

I już ostatnie

Ktoś napisał pod tym moim pstrągiem, że ma 50 cm :D Ja na to, że tylko 44cm. Przedwczoraj szykując się na pstrągi zmierzyłem jeszcze raz długość rękojeści i okazało się, że pomiar długości za pomocą sławkowego woblera (tak odmierzyłem na szybko dłygość nad wodą - długość rękojeści + jeden woblerek (6cm)) był mało dokładny - ten pstrąg miał po prostu 46 cm :D

Pozdrawiam

Remek

A ja byłem dziś nad wieprzem, w szczebrzeszynie za młynem.

Wiatr był taki że odechciewało sie wysiadać z auta :angry:

Nurt był tak rwący że musiałem pakować się w błoto żeby puścić wobka w miejscówkę bardziej spokojną.

1 rzut... bum... nawet wędki nie szarpnęło.. tylko ucięło jak gilotyną.. niema sieka :angry:

nie wiem o co chodzi ale mój ukochany woblerek właśnie poszedł prostować banany

myślałem że z nerwów zawału dostane...

po chwili zobaczyłem jak wdzięcznie wypływa na powierzchnie i nurt zabiera go daleko daleko.....

z 15 minut później humor poprawił mi pstrążek 32 cm... ale był jakiś dziwny, taki prawie bez kropek, i przymulony jak by go ktoś prądem strzelił...

nad wodą byłem tylko godzinkę, zamarzłem, buty całe w błocie i w ogóle kiszkawo...

czekam na leprze dni B) ( a przynajmniej bardziej ciepłe <_< )

przepraszam za byki (już poprawione) :unsure: ale czasem coś pacne...

ładne pstrągi są i te duze i te male, ale prosze Was - jak juz taki maly kolorowy radosc oczu przynoszący pstrążek znajduje sie w waszej dłoni, zwilżcie ją wpierw wodą, a najlepiej w ogóle go nie dotykajcie. Czasami mozna go delikatnie wypiąć z kotwiczki bez zdejmowania mu całego śluzu. Najlepiej w wodzie. Zdjęcie pstrążka w wodzie też moze być fajne. Potem może być to dla niego być albo nie być. pzdr

Dzisiaj byłem pierwszy raz łowić na rzeczce za pstrągami ( ogólnie to w ogóle pierwszy raz łowiłem w rzece ) pogoda kiepska, porwisty wiatr, deszcz, deszcz ze śniegiem, śnieg, woda w rzeczce wysoka i do tego brudna, z łąk wymywane resztki traw i praktycznie co rzut to jakieś świństwo się kotwiczek czepiało :/, niestety dzień bez ryby ( szczerze to nawet na rybkę nie liczyłem ), ale przynajmniej miałem wyjście do executora 5cm pstrążka takiego około 30 cm :mellow:, także mimo bardzo kiepskiej pogody wróciłem zadowolony. Teraz tylko przeżyć sesję na studiach i można zacząć częściej nad wodę jeździć. Pozdrawiam

ps. Witam wszystkich :D

W sumie to zakupiłem go po przeczytaniu wątku pstrągi 2007 :D, woblerkami też dopiero uczę się łowić także jeszcze wiele przede mną, najgorsze/lepsze jest to że kupowanie woblerków wciąga a że kilka/naście złotych kosztują to pieniędzy idzie :D, a może polecisz jeszcze jakieś wobki dosyć dobrze dostępne w naszym kraju jak i skuteczne przy połowie kabanków ?

Ja dziś odwiedziłem swoją ulubioną rzeczkę...stan wody i jej klarowność nie napawała optymizmem, ale stało się...branie na napływie zwaliska i na 4-5m żyłce widze wywalającego się 60taka, próbującego wpłynąć w zawady...kolega obserwujący całą akcję zanim dobiegł było już po wszystkim, ryba najnormalniej się wypięła :angry:..odtrzelona błystka mało nie ścięła szczytówki Batsona...ta chwila na długo zostanie mi w pamięci. Podsumowywując dzień, musiałem pocieszyć się 3- ema niedużymi kropkami...ech :(