Roman Pietrzak Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 E tam..., Efex poda. W czerwcu też jedną podał. Nie będzie taki.Roman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 a to chyba ze moze i poda ale sam ciekaw jestem jaka to rzeka czy pomoze czy mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorbas Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Gratuluje -to jest to.Piekny kropek i piekne zdjecie.Chodzę za pstrągami od wielu lat,ale takie zdarzają mi się nizmiernie rzadko.Mam juz 5 wypraw za - pstągami w tym roku i zanotowałe tylko jedno wyjscie.Ale to były takie rózne siurki,na żadnej porządnej rzeczce jeszcze nie byłem.Jak coś trafię to tez zamelduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ale pamietaj lorbas ze i w najmniejszych siurkach trafiaja sie wyrosniete kabany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Efex,podaj nazwę rzeki, gdzie są takie pstrągi. W końcu 60cm i 50cm w tak krótkim okresie czasu to nie w kij dmuchał. Tam muszą po prostu być ryby..., i pewnie biorą na wszystko.Czekam niecierpliwie.Roman. I @Roman, o jakiej rybie 60cm mówisz? Nazwy wody nie podam, bo kiedyś nieopatrznie podałem nazwę jednej rzeki i zostałem za to niemalże zlinczowany przez ludzi, którzy mieniąc się miłośnikami rzek pstrągowych piszą donosy na kolegów chroniących rzeki w rzeczywistości, a nie tylko wypisują traktaty jak powinno być, nie wprowadzając ich w życie..Gdyby nie było w tej rzece takiej ryby pewnie bym jej nie złowił, prawda? A czy biorą na wszystko? Ty jesteś ichtiologiem, którego teksty możemy co miesiąc czytać na łamach Wędkarskiego Świata i doświadczonym pstrągarzem, więc nie wypada mi polemizować z takim autorytetem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 To był rzeczywiście udany weekend. Efex, nie wspomniał, że drugiego dnia dołowili z Mateuszem kilka trzydziestaków i chyba 2 czterdziestaki. Wszystko na Executory siódemki i piątki prowadzone dynamicznie na tradycyjnych kijach spinningowych. Pozdrawiam Witam, Bedzie troche off top. @TeeS, A na jakie przynety mial lapac jeden z dyrektorow Salmo? Dla mnie jest to oczywiste. Caly zeszly sezon czytalismy i wspanialych polowach na nowy model Executora w kolorze jelca. Panowie prosze o troche szacunku szczegolnie dla mlodszych czytelnikow portalu. Pstragi to nie tylko jeden wobler wiadomo jakiej firmy. Jest na pewno cala masa wabikow o porownywalnej skutecznosci. Nie chce zeby kazdy kojarzyl pstragi z jednym woblerem tak samo jak np. Slawka Oppelna Bronikowskiego razi ze sandacz jest utozsamiany z kopytem. Jaki wplyw na wyniki ma woda bogata w ryby, sama jej znajomosc czy umiejetnosci wedkarza? Pozdrawiam, Bujo P.S. Jedno z czterech pudelek jakie zabieram na pstragi stanowia tylko i wylacznie woblery Salmo i mialem na nie wiele ryb, zeby ktos mnie nie posadzil o kryptoreklame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Bujo - bardzo trafne spostrzeżenie. Zauważ jednak, że ja nigdy nie pisałem, iż jest to jedyna słuszna przynęta na pstrągi. Podkreślam tylko, że jest moją ulubioną przynętą oraz skuteczną. Zresztą kilku kolegów z forum miało okazję przekonać się o tym na własne oczy A w swoim pudełku mam wiele innych przynęt i nie tylko wobblerów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Efex,podaj nazwę rzeki, gdzie są takie pstrągi. W końcu 60cm i 50cm w tak krótkim okresie czasu to nie w kij dmuchał. Tam muszą po prostu być ryby..., i pewnie biorą na wszystko.Czekam niecierpliwie.Roman. I @Roman, o jakiej rybie 60cm mówisz? Nazwy wody nie podam, bo kiedyś nieopatrznie podałem nazwę jednej rzeki i zostałem za to niemalże zlinczowany przez ludzi, którzy mieniąc się miłośnikami rzek pstrągowych piszą donosy na kolegów chroniących rzeki w rzeczywistości, a nie tylko wypisują traktaty jak powinno być, nie wprowadzając ich w życie..Gdyby nie było w tej rzece takiej ryby pewnie bym jej nie złowił, prawda? A czy biorą na wszystko? Ty jesteś ichtiologiem, którego teksty możemy co miesiąc czytać na łamach Wędkarskiego Świata i doświadczonym pstrągarzem, więc nie wypada mi polemizować z takim autorytetem. Pozdrawiam O jakiej 60 cm mówię? A o tym... Po 2 godzinach spuszczam wobka pod wielką zwałkę i widzę wielki błysk ryby ponad 60 cm.. tnę i jest! Kołowrotek gra, wchodzę od razu do wody ale ryba idzie jak lokomotywa pod w korzenie i po kilkunastu sekundach stoję na środku rzeki z głupią miną..Chyba nie pomyliłem w odczycie.Efex, może zostawmy ten temat, bo to nie skończy się dobrze... . Co do podania nazwy tamtej rzeki... cóż,wtedy oporów nie miałeś, a poza tym wiesz jak było, a raczej nie było... .Co do autorytetów.Absolutnie nie mam z tym nic wspólnego i nawet nie zamierzam. Co innego pisać, licząc, że kropelka drąży skałę.Ty jesteś za to autorytetem w woblerach i takim zostań. Tylko nie pisz ciągle o Executorach, bo młodzież czyta. W Polsce jest kupa woblerów naprawdę fajnych, skutecznych, tańszych i łatwiejszych do osiągnięcia.Roman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Tylko nie pisz ciągle o Executorach, bo młodzież czyta. W Polsce jest kupa woblerów naprawdę fajnych, skutecznych, tańszych i łatwiejszych do osiągnięcia.Roman. jako reprezentant młodzieży polskiej wędkującej chciał bym zapytac o konkrety... starsi (bez obrazy ) lubią używać ogólników na których, musze się przyznać nie potrafie bazować... dlatego właśnie jest tak że, jeśli ktoś pisze ogólnie na co zwracać uwage przy zakupie a zaraz po nim albo przed nim przeczytam że ktoś zachwala dany model woblera zwracam na tego zachwalanego dużo większą uwage, bo w mojej mózgownicy koduje się ,,ten gość złowił na niego sporo niezłych ryb, ten wobler musi coś w sobie mieć - musze go mieć! myśle że nie tylko ja tak robie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman Pietrzak Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Zauważ jednak, że ja nigdy nie pisałem, iż jest to jedyna słuszna przynęta na pstrągi. @Efex,nie zauwazyłem w ani jednym Twoim poście wzmianki o innych przynętach, chyba, że coś przeoczyłem .Z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 To był rzeczywiście udany weekend. Efex, nie wspomniał, że drugiego dnia dołowili z Mateuszem kilka trzydziestaków i chyba 2 czterdziestaki. Wszystko na Executory siódemki i piątki prowadzone dynamicznie na tradycyjnych kijach spinningowych. Pozdrawiam Witam, Bedzie troche off top. @TeeS, A na jakie przynety mial lapac jeden z dyrektorow Salmo? Dla mnie jest to oczywiste. Caly zeszly sezon czytalismy i wspanialych polowach na nowy model Executora w kolorze jelca. Dla mnie nie jest to juz takie oczywiste bo często łowiłem z Ewarystem w ubiegłym sezonie. Pokazał mi naprawdę sporo ciekawych chwytów jakie sobie wypracował latami aby skutecznie łowić pstrągi. I nie tylko na wobki. A pisze o tym nawet w gazetach o międzynarodowym zasięgu jako dyrektor w Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 To do kompletu wrzucę i pierwszą częśc arta. W sumie wyszło że w temacie bo o pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Mam pomysł może od czasu do czasu będziemy wrzucać skany artykułów o pstrągach ? Powiem szczerze, że ten art Efex'a mi umknął. Ze swojej strony mam fajny art pod tytułem Smoluchy ze starej gazety : Panorama Wędkarska. Pytanie tylko czy to nie będzie łamanie praw autora ? jak myslicie chyba by nie mieli za złe jakby ich artykuły poznało szersze grono ? Swoją droga woblerki Salmo są łowne, pstragi lubią szczególnie modele Trout malowane na pstrąga Żeby nie być gołosłownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Zauważ jednak, że ja nigdy nie pisałem, iż jest to jedyna słuszna przynęta na pstrągi. @Efex,nie zauwazyłem w ani jednym Twoim poście wzmianki o innych przynętach, chyba, że coś przeoczyłem .Z góry przepraszam. Kurcze.. możesz mi wierzyć albo nie, ale ja naprawdę w zeszłym sezonie nie złowiłem ani jednego dobrego pstrąga na inną przynętę.. za to 2 lata temu jak najbardziej i pisałem o tym na forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Na początku Tomek łowi grubaska 42cm, potem ja 30taka, jest kilka wyjść.. Jak ja to lubię! Na lince oczywiście mój ukochany Executor... Po 2 godzinach spuszczam wobka pod wielką zwałkę i widzę wielki błysk ryby ponad 60 cm.. tnę i jest! Kołowrotek gra, wchodzę od razu do wody ale ryba idzie jak lokomotywa pod w korzenie i po kilkunastu sekundach stoję na środku rzeki z głupią miną.. To jest moc! Chciałbym zobaczyć walkę z taką rybą na pstrągowym zestawie castingowym.. Mój zestaw jest naprawdę mocny, ale tutaj nie miałem nic do powiedzenia.. Po kilku godzinach dochodzę do zakrętu z wymytą dziurą pod przeciwległym brzegiem.. Pierwszy rzut i widzę błysk ryby startującej do wobka.. zdążyłem powiedzieć do stojąceg nieopodal kolegi „Mateusz – zobacz!” i nastąpił atak.. pstryknięcie w wobka, zacięcie i pusto.. pudło.. Co za pech.. jednego dnia spotykam 2 ryby, których mogę już nie zobaczyć do końca sezonu i obie stracone.. Proforma wykonuję identyczny rzut i ryba wychodzi jeszcze raz i atakuje w taki sam sposób! Tym razem zacinam pewnie i czuję opór! Ryba próbuje wrócić do swojej dziury, ale nie ma na to szans.. Nowa wędka spisuje się świetnie! Kilka odjazdów ale nie mija minuta i piękny samiec jest mój. Miara pokazuje 50cm, grubas na oko blisko 1,5 kg.. Kilka fotek i wraca do wody! Ewaryst rybek i wypadu we wspaniałym towarzystwie gratuluję. niestety obowiązki na rzecz rzeki nie pozwoliły do Was dołączyć. Może następnym razem podejdziemy tego upartego lorbasa na 60+ <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Powiem szczerze, że poczułem się zaszczuty chciałem Wam jeszcze pokazać ładne fotki zrobione przez Mateusza, ale nie wiem czy znowu nie zrobię czegoś złego.. Pokażę więc rybkę Tomka. Piękny grubasek 42cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Efex nie krępuj się i pokazuj fotki, dla mnie nie ma różnicy na co złowione czy na Salmo Executor'a czy na Sławkowego killerka, mam te i te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Pafek piękny kropas, bardzo ładnie ubarwiony @Efex spora rybka ale gratulacje lecą do Tomka ps. to Ty robiłeś Tomkowi tą fotke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, Ja nie pisuje zadnych artykulow, lubie za to lapac pstragi, czasem biora na dziwne przynety jak ten na zdjeciu. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Qurcze, jaka fajna dyskusja. Ja tu się szykowałem na atak castingowców, że wszystkie ryby na głupie kołowrotki, którymi byle głupi umie łowić , a tu nie - trzeba bronić executora... hihihi żeby nie było że łowiliśmy same kabany, były też mniejsze - ale bardzo urodziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Efex.Nie przesadzaj, zaszczuty ? Jeśli tak się poczułeś, to wybaczmówię to w swoim imieniu i innych forumowiczów. Nie sądzę, abyktokolwiek z nas miał takie intencje. Pisz i wstawiaj fotki, jaknajwięcej.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 ooops... - i znów ta wszędobylska firma. W Polsce jest kupa woblerów naprawdę fajnych, skutecznych, tańszych i łatwiejszych do osiągnięcia.Roman. Panie Romanie, nie bardzo zrozumiałem co znaczy łatwiejszych do osiągnięcia? Te woblery są niemal w każdym rozsądnym sklepie, w przeciwieństwie do wielu cacek domowych strugaczy. Łatwiejszego dostępu jakoś nie mogę sobie wyobrazić. A cena... no cóż... jakość kosztuje. Tu nie martwię się, że kolejny egzemplarz będzie pracował inaczej, nie boję się że byle ryska doprowadzi do rozeschnięcia, itp. YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, @ Efex @ Janusz Walaszewski Mi chodzi tylko i wylacznie o marketing ale moze to takie zboczenie zawodowe. Fajnie widziec fotki pstragow zlowionych na jakiekolwiek przynety bo uwielbiam lapac te ryby :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam, Bardzo chetnie nabyl bym Hornety w kolorze GMO ale one nie sa juz latwo dostepne :( Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 @Bujo - wspaniała ryba! Napisz więcej o tym połowie! Czy to ferrox? @PaNeK, @Janusz - proszę bardzo: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi