Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

No ,no! Piękne rybki! Gratulacje wszystkim łowcom.

Ciekawa dyskusja mnie ominęła, setnie się ubawiłem czytając ją teraz :lol:

Efex ty idź w końcu na tą operację i przestań kolegów drażnić, bo sam się pofatyguję i tak cię znieczulę ,że dłuższy czas się nad rzeką nie pojawisz <_< :mellow:

Wszystkim co byli na pstrążkach strasznie zazdraszczam :unsure:

Na razie oprócz przyłowu na trociach nie mogę się wybrać na pstragale,choć nowy kijek St.Croix czeka na chrzest.

Ludzi muszę leczyć, za dużo chorują :(

Oooo, Zaliczyłem 777 odpowiedź w tym wątku :mellow:

Wróżba dobra-trzy siódemki zaliczysz znaczy kabana złowisz-trzeba na ryby :lol: :lol: :lol: B)

@PaNeK

spotkałem to nad małą rzeczką pstrągową - gdzie przeszedłem się z aparatem w celu poszukiwań ostatnich pstrągów i przegonienia kłusoli.

ciekawe kto to zrobił - wydaje mi się, że wydra...

wielka szkoda, w dodatku pełna ikry...

dodam, że na oko szczupaczek miał z 70 cm, a rzeczka jest bardzo mała i taka ryba to wręcz niesamowite.

post-811-1348913760,4161_thumb.jpg

Rognis oko, nie przeczę że wyjatki się zdażaja :D, albo trzeba mieć duużo szczęścia :D. Skoro tak to może i ja jutro tam wyskoczę a nawet przypuszczam w którym miejscu go trafiłeś.

pozdr.

Hej,

jakie wyjątki :lol:

Trzeba po prostu znać tę rzekę i bywać na niej. Ja łowię tam pstrągi regularnie od kilku lat i nie narzekam na wyniki. :D

Dzisiaj @tornado wyciągnął mnie nad Bóbr.

Niestety, rzeka przywitała nas wysokim stanem, mętnej i trudnej do obłowienia wody.

Chwila na zastanowienie i zmieniamy rzekę.

W końcu, to tylko kilkanaście kilometrów i meldujemy się nad Kwisą.

Rzeka wita nas wodą lekko trąconą i tylko nieco podwyższoną.

Zapowada się obiecująco. Tylko to słońce :angry:

Podniosłem jeszcze jednego, na oko czterdziestaka. Jednak, po dokładnym obejrzeniu Horneta, zawrócił w swoją głębinkę.

post-160-1348913765,4309_thumb.jpg

post-160-1348913765,5468_thumb.jpg

Ja dzisiaj wraz z kolesiem odwiedziliśmy niedawno poznane rewiry ;). Przywitała nas wiosna...ćwierkające ptaki, bazie na drzewach, przebiśniegi... nad wodą żabki, a w zastoiskach drobnica. Ryby również dopisały. Złowiłem sześć pstrągów do 35cm i jednego wypasionego, w dobrej kondycji 50-taka (dokładnie po zmierzeniu 49.5cm ;)) :mellow: . Ryba wzięła w trudnej technicznie miejscówce, 12lb Batsonek przeszedł niezły test wytrzymałości...Wszystkie rybki wróciły po buziaku do wody w doskonałej kondycji

post-286-1348913765,6817_thumb.jpg

post-286-1348913765,7876_thumb.jpg