Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj wraz z kolesiem odwiedziliśmy niedawno poznane rewiry ;). Przywitała nas wiosna...ćwierkające ptaki, bazie na drzewach, przebiśniegi... nad wodą żabki, a w zastoiskach drobnica. Ryby również dopisały. Złowiłem sześć pstrągów do 35cm i jednego wypasionego, w dobrej kondycji 50-taka (dokładnie po zmierzeniu 49.5cm ;)) :mellow: . Ryba wzięła w trudnej technicznie miejscówce, 12lb Batsonek przeszedł niezły test wytrzymałości...Wszystkie rybki wróciły po buziaku do wody w doskonałej kondycji

No, Patryk, jeszcze raz gratulacje!!!

Jak się nic nie wydarzy to w nadchodzący weekend...wiadomo

Śliczne te kropy. Jedna rzeka (tajnos agentos river - hehehe), a inaczej wybarwione(?)

@Patu, @Popper

Gratulacje, fajne kropki.

Ja wczoraj na Mołstowej 5H przedziarania się przez bagna i tylko

trzy maluchy nawet nie warto było fotek robić. Ale za to jaka

wiosna, bazie, ptaszki i żabki, całe mnóstwo żabek, trzeba chyba

dostosować przynęty do tych żabek następnym razem.

Pozdro Jachu

post-850-1348913766,5357_thumb.jpg

post-850-1348913766,5953_thumb.jpg

@Patu, @Popper

Pozdro Jachu

Mołstowa - piękna rzeczka, tylko otatnimi laty, jak piszesz pusta (sam drobiazg), co potwierdzam. Przeszedłem ją kilka razy od ujścia do Regi, aż do Rzesznikowa. Sama malizna, lecz rzeka códnej urody.

A, może cos wiesz z okolic Grabowej??, co prawda to za Koszalinem ale...

Pozdrawiam

Remek- tak na muche. Moglem wprawdzie lapac na spinning jako ze jest to zupelnie prywatny odcinek ale jakos nie mialem sumienia ganiac pstragow z woblerami szczegolnie gdy zaczely wychodzic do suchej muchy. Hol nawet takiego pstraga na mocnej #4 to sama poezja :D :D :D

Bujo

P.S. Nastepnym razem jak bedziesz w Ladku to koniecznie wez sobie dzien wolnego i pojedziemy na jakies kabany :D :D :D

Witaj @Amitaf.

Na Grabową się nie zapuszczam, prędzej na Radew, ale ostatnio

najwięcej łowię na Redze, Karwowo - Bełczna i pow. Łobza.

Pozdro Jachu.

PS. Na Mołstowej w zeszłym roku trafiłem 50+, więc wszyskie jeszcze niewybite. ale nie wiele ich zostało, a jak są to w miejscach gdzie nie podejdziesz.

@Patu, @Popper

Pozdro Jachu

Jachu myślisz,że te żaby będą brały np. na malutki obrotówki :mellow: albo woblerki??? bo ze potrafia zagryżć sucha muche i inna nimfke to już wiem :mellow:

Witaj Bujo.

Piękny kropek, gratulacje. No i ta pogoda, to już prawdziwa

wiosna, no normalnie kwiecień chyba. :huh: :lol: B)

Pozdro Jachu

Witam,

Jachu faktycznie byl to pierwszy dzien normalnej pogody- sloneczko i 14 stopni na plusie.

Wada tej rzeki jest za duza ilosc ladnych ryb i na prawde od takich pstragow zaczynamy robic zdjecia. Wczoraj niestety byla jeszcze zmacona woda ale jesli wszystko sie tak utrzyma to za tydzien dopiero sie bedzie dzialo :D :D :D Z drugiej strony wiem ze moglo by byc sporo takich rzek w kraju, gdzie zlowienie piecdziesiataka bylo by czyms normalnym :( Wystarczyla by ochrona z prawdziwego zdarzenia i C&R.

Bujo

Bujo.

Słusznie prawisz, takich rzek, z taką populacją pstrąga, mogłoby

być u nas nawet więcej niż tam gdzie jesteś. I pewnie kiedyś tak

będzie, (niestety przyjdzie nam trochę poczekać) innego wyjścia

być nie może.

Pozdro Jachu

Witaj Bujo.

Piękny kropek, gratulacje. No i ta pogoda, to już prawdziwa

wiosna, no normalnie kwiecień chyba. :huh: :lol: B)

Pozdro Jachu

Witam,

Jachu faktycznie byl to pierwszy dzien normalnej pogody- sloneczko i 14 stopni na plusie.

Wada tej rzeki jest za duza ilosc ladnych ryb i na prawde od takich pstragow zaczynamy robic zdjecia. Wczoraj niestety byla jeszcze zmacona woda ale jesli wszystko sie tak utrzyma to za tydzien dopiero sie bedzie dzialo :D :D :D Z drugiej strony wiem ze moglo by byc sporo takich rzek w kraju, gdzie zlowienie piecdziesiataka bylo by czyms normalnym :( Wystarczyla by ochrona z prawdziwego zdarzenia i C&R.

Bujo

W Polsce są już dwie takie rzeki, a przynajmniej ich odcinki: spec San i górna Wisła. Od początku tego roku działa łowisko specjalne na Dunajcu. Powstało też kilka odcinków rzek z obowiązującym C&R. Chyba coś się powoli zaczyna zmieniać.

Witaj @Amitaf.

Na Grabową się nie zapuszczam, prędzej na Radew, ale ostatnio

najwięcej łowię na Redze, Karwowo - Bełczna i pow. Łobza.

Pozdro Jachu.

PS. Na Mołstowej w zeszłym roku trafiłem 50+, więc wszyskie jeszcze niewybite. ale nie wiele ich zostało, a jak są to w miejscach gdzie nie podejdziesz.

Witaj@janusz.walaszewski!

Heh :)to na Redze deptamy po swoich śladach. Ja robię te same odcinki, co Ty i jeszcze Łagiewniki - góra i dół.

Dziś na Mołstowej kropek 50+ to prawia 6-stka w lotto, a szkoda :( bo rzeka warta duuużej ryby.

Pozdrawiam