Gość Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 W Polsce są już dwie takie rzeki, a przynajmniej ich odcinki: spec San i górna Wisła. Od początku tego roku działa łowisko specjalne na Dunajcu. Powstało też kilka odcinków rzek z obowiązującym C&R. Chyba coś się powoli zaczyna zmieniać. Jest jeszcze Raba, wystartowno też na Łupawie i bodajże jest odcinek Redy (pewnie @Rocky wie coś więcej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Bujo, łowisz piękne ryby ale popracuj jeszcze nad fotkami.Rybki giganty i chciałoby się oglądać takie zdobycze w dobrej jakości.Gratuluję kropasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Cała Reda jest w tej chwili łowiskiem specjalnym. Niestety PZW poczuwa się tu tylko do ustalania opłat i wydawania zarządzeń, a całą(prawie) robotę wykonuje garstka zapaleńców. Odcinek od cementowni w Wejherowie do mostu krokowskiego jest matecznikiem lipienia-nie wolno zabierać ani posiadać przy sobie (złowionych na innym odcinku) lipieni, zakaz brodzenia(tarliska troci).Szczegółów nie podejmuję się w tej chwili podawać ,bo jestem w pracy i nie mam dostepu do materiałów a nie pamiętam wszystkiego.Na stronie PZW Gdańsk też ciężko się doszukać wszystkiego.A swoją drogą to Gdańsk ma chyba najbardziej skomplikowany system opłat w Polsce ,o cenach nie wspomnę.http://www.pzw.gda.pl/content/view/21/31/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, @Porter Problem polega na moich kompanach, ktorzy pomimo tego ze sa dobrymi wedkarzami na fotografi zupelnie sie nie znaja :( Dla mnie najwazniejsze sa same ryby, jesli przy okazji moge miec jakas fotke to dobrze Bujo P.S. Niedlugo powinno byc sporo lepszych zdjec z tej rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 ladne ceny ale widac ze niektorych stac na to i placa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A swoją drogą to Gdańsk ma chyba najbardziej skomplikowany system opłat w Polsce ,o cenach nie wspomnę.http://www.pzw.gda.pl/content/view/21/31/ Zgadzam się, tak p....go systemu jak u was to chyba nigdzie nie ma - moje wyrazy współczucia z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Bujo, muszę częściej z tobą jeździć na ryby to może zrobię jakąś ładną fotkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, @Butch69, Mowilem zebys uczyl sie muchy :D Mozesz zabrac sie za dwa tygodnie ale juz na odcinek tylko dla muszkarzy. Wedki zapasowe mam Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Bujo - mówiłem że za przewodnika będziesz robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, @Pablom Robie juz od dawna :D Ty masz wieczne zaproszenie :D Szkoda ze jak byles w Ladku wial tam za silny wiatr bo bylo by co robic z aparatem. Fakt jest taki ze tylko nieliczne ryby sa fotografowane. Szkoda czasu i tych pieknych stworzen wiec w wiekszosci sa wypuszczene jeszcze w wodzie. Bez jakis cudownych przynet w pysku, bez zbednych zblizen. Jesli tylko sie da stajemy w wodzie z odchaczona juz ryba bo gdy sie wyslizgnie przypadkiem to laduje znowu w swoim zywiole <_< <_< <_< Sorki za off topa. Nastepnym razem obiecuje dobre zdjecia angielskich pstragali :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dzięki Bujo - tylko teraz moja kolej <_< już ćwicze muchówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Wczoraj miały być pstrągi.....ale trafiła się troćka 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Chyba wątki pomyliłeś ale gratki - troć tyż piegowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Chyba wątki pomyliłeś ale gratki - troć tyż piegowata Właśnie, że nie pomyliłem, toć napisałem że miały być pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no co sift mial lapac kropaski a ... ze wyszla mu trocka która pokonal zestawem pstrągowym... coz.. pewnie nie czytala ze nie powina brac na krotkie wedki castingowe - bo to przeciez ponoc się tak nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ładna troćka i to chyba nawet srebrniaczek. Na krótkim kijku i do tego pstragowym to musiala poszaleć.gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Gratki - extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 @Sith.Gratki, fajna rybka, tak na moje oko to łosoś.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sith Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 @Sith.Gratki, fajna rybka, tak na moje oko to łosoś.Pozdro Jachu Janusz to była troć - na trzonie lemiesza miała dwa rzędy zębów. Na pierwszy rzut oka to też myślałem że łosośka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 No tak @Sith, teraz po tych kilku latach zarybień, coraz częściej trafiają się takie hybrydy. Bo z budowy ciała i ubarwienia to ta Twoja rybka, wypisz wymaluj łosoś.Pozdro JachuPS ja myślę, że to dzieje się w ośrodkach zarybieniowych gdzie dochodzi do pomieszania materiału zarybieniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Ladna rybka gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A na Inie ciągle pstrągów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Inny Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Pstrągów nie ma? A może kolega chciałby popracować nad tym,żeby były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Z tego co się słyszy bardziej na centrum Polski już widać wiosnę.W niedzielę wyskoczyłem na dolną Kwisę bliżej LUBUSKIEGO.Kiedy ruszałem od siebie miałem w samochodzie na termometrze -10 C , po przyjeździe na miejsce nad rzekę + 2 C. Faktycznie czuć wiosnę po spacerze po rzece widać że już tuż tuż.Wszystko ładnie pięknie. Przez 4 godziny nie miałem kontaktu z rybą .Zastanawiam się co się dzieje , czyżby zaczął się okres gdzie wobler nie jest tak skuteczny jak streamer czy blaszka ? Trochę za wcześnie. Zauważyłem w tym roku że w ogóle brania są sporadyczne i wymuszone coś tu nie gra. Łowiłem w najlepszych o tej porze roku godzinach 10.00-15.00 byłem w 3 różnych miejscach i nawet kontaktu. Zawsze początkiem dobrych brań i żeru pstrąga jest oznaka wychodzących z piachu minogów. Przyznam jeszcze ich nie widziałem.Ciężko jest przez te zmiany w pogodzie określić czy to już czy jeszcze nie pora. Wydaje mi się że trzeba jeszcze poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi