Sławek Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam, @ Popper, Jesli w kraju nie biora to postaram sie o pare fotek z zagranicy :D W niedziele jedziemy z Butchem nad fajna rzeczke to porobimy troche zdjec BujoPołamania kijków a w sumie wielkich ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 @pirania , a gdzie dokładnie byłeś? @Smaczek jest to Kwisa na odcinku Nawojów - Nowogrodziec - Dolny Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Witam, Slawek tam gdzie jade jest ich za duzo zeby nie braly :D Bedzie okazja do testow takich nowych woblerkow co mi Remek przywiozl do ladku :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 W I O S N A !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 BOBEREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 misiek - a gdzie ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak żona mi nie zacznie rodzić to jutro wyskoczę za pstrągiem na Inę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Rafka pod tą skałką jakie Lipki zawsze stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 misiek - a gdzie ryby Rafał wstawię fotki po zlocie bo będzie tak jak rozmawialiśmy przez fone powiem tylko że ponad 45 cm piękny zdrowy grubaśny z szarym karczychem doszedł pod same nogi a reszty to już nie muszę pisać Ps. albo napiszę spaliłem 2 papierosy jeden po drugim zanim się uspokoiłem identycznie jak nad Drawą tu mnie przestraszyła bestia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam, To chyba mój (nasz) debiut na tym forum, który śledzimy od poprzedniego roku. Postanowiliśmy w 2008 roku podzielić sie swoimi relacjami z wypadów na Pomorzu. W tym roku sezon pstrągowy zaczęliśmy względnie późno, bo wczoraj. Pogoda jesienna, zimy brak, woda raczej niska. Przygro w akcji Tutaj ja Wokół jesień Przygro i jego pierwsza ryba sezonu, 38cm, świetna forma, jedyna wyjęta PS: Czy ktoś wie co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam na forum i gratuluje udanego rozpoczecia sezonu. Woda wyglada mi znajomie. Czy to jest gorna Wda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ładna rzeczka i ładna ryba. U mnie ładna rzeczka, ale ciągle bez ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Fajne fotki i gratki rozpoczecia zpoznionego troche sezonu a co do tych robaczkow to one byly na rybie na jej luskach? bo ja mialem podobne a moze i takie same na swoim pierwszym tegorocznym potoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 To i ja może krótko opiszę mój trzeci raz ( na pstrągach oczywiście )Sobota do południa wędka pudełka z przynętami i idę z ojcem nad rzekę, rzeka niezbyt szeroka kilka m, głębokość do metra i dużo zwalonych drzew ( niestety zapomniałem aparatu ), na końcu wędki executor 5cm imitacja pstrążka, znalazłem ładną miejscówkę, zakręt rzeki, głęboka rynna podmyte brzegi itp. no i po którymś z kolei rzucie woblerek ląduje na trzcinie na 2 brzegu i kombinacje jak go ściągnąć, niestety żyłka nie wytrzymała i woblerek został . Dalsze spinningowanie nie przyniosło żadnych rezultatów...Popołudnie spędziliśmy na próbach ( nieudanych ) złowienia kilku okonków na pobliskim jeziorze. Powrót do domu i obmyślanie planu na niedzielę. Niedziela rano, spojrzenie za okno... wiatr się trochę uspokoił więc pakujemy sprzęt i ruszamy, najpierw 6 km lasem do miejsca w którym ustaliliśmy zacząć poszukiwania kropkowańca, rzeka szersza i trochę głębsza, brzegi porośnięte kępami traw, dużo dziur i dołów porobionych przez bobry. U mnie na końcu zestawu tylko woblery, ojciec natomiast głównie obrotówki. Cały czas bez jakichkolwiek wyników zero kotaktu z rybami. Przechodzimy jakieś 2 km i spotykamy wędkarza ( na końcu jego zestawu wahadłówka ), okazało się że On również bez wyników, mówił tylko o wyjściu ładnego pstrąga do blaszki. Idziemy dalej, rzeka dalej kręta i płynie pomiędzy trawami, rozlewiska itp. Chodzi się bardzo ciężko co kawałek rowy odprowadzające wodę z pól, niektóre szerokie że przeskoczyć nie idzie i trzeba iść aż do lasu ( od 20 do przeszło 100m zależy od miejsca ), w pewnym momencie jest, pierwszy w życiu pstrąg... holuję do brzegu i mój pierwszy okazuje się 40cm szczupaczkiem... delikatne odhaczenie i ryba wraca do wody. Trzeba iść dalej. natrafiamy na kawałek rzeki gdzie wody było jakieś pół metra dno muliste, więc opuszczamy ten odcinek rzeki. Po jakichś 5 km marszu natrafiamy na rzekę o trochę innym charakterze, woda płynie szybciej, przy brzegach drzewa, trochę przeszkód w wodzie więc łowimy Zdjęcie niestety nie pokazuje ślicznych kolorów ryby Po zmierzeniu okazało się że ma równiutkie 40 cm. Wołam ojca, szybkie zdjątka i rybka wraca do wody. Z zadowoloną miną pakuję sprzęt i wracamy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Sympatyczna ryba na start, ale nie wiem gdzie sens i logika chodzenia na pstrągi z żyłką 0,16?? Jakby ktoś znał i widział to niech się nie wacha napisać.... Dzisiaj też bytł mały rekonesans, w sumie złapaliśmy kilka króciaków, a Peresada zaliczył mistrzowski hol dobrej 40 z ręki - pogulasił linkę o wodzik, wyciągnął szpulę i odmotywał, w tym momencie branie Czasu na złożenie multika nie starczyło, hol był z ręki. Revo premier całkiem nieźle spisywał się jako multik pstrągowy, szczególnie jak przewinąłem 20lb na 14lb plecionkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 żyłka wiem że niezbyt się nadaje ale miałem ją na szpuli z tego względu że używana była do łowienia okoni, a zapasowa szpula z dwudziestką została w domu, a 30 km jechać po szpulkę niezbyt się opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 fajny czarnokropek gratki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Fajne fotki i gratki rozpoczecia zpoznionego troche sezonu a co do tych robaczkow to one byly na rybie na jej luskach? bo ja mialem podobne a moze i takie same na swoim pierwszym tegorocznym potoku Robaczki żyły sobie na kiju wyciągniętym z wody Co do miejsca gdzie łowimy to zostawiamy to dla siebie, wiadomo jak na naszych wodach jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Oj wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Całkiem spontanicznie ... (decyzja podjęta w 5 minut) znalazłem się w weekend nad tą oto rzeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Podziękowania dla Sitha! On wie za co PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 @remek, całkiem, całkiem fajowy ciurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 No fajny ten ciurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Dla twardzieli castingowych ale da się - gorzej z pstrągami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi