Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

nic mi do rozmiaru woblerow, ale szczerze mowiac, to od zdjec ryb zamaskowanych w poszyciu lesnym niedobrze sie robi

jezeli fotografujecie tylko po to, zeby pokazac, ze zlowiliscie, to chyba czegos nie zrozumieliscie, zamiast takiego zdjecia mozna napisac, ze ryba byla mala i wystarczy ...

zreszta jak widac na zalaczonych obrazkach mozna wstawic moment wypuszczania ryby :D

@pitt:

jaka zmasakrowana ryba? Po złowieniu zdjęcie, zmierzę i wypuszczam. Zawsze warto mieć jakąś fotkę, by zajrzeć do zbiorów w zimowy wieczór- ja przynajmniej bardzo to lubię, gdy nastaje czas separacji od wędrówek nad ciurkami. Nie zrobiłem zdjęcia, by pochwalić się (daję słowo!). Nawet jeśli nie był to duży pstrąg, to uwierz mi- nic mu się nie stało. Po wpuszczeniu dał dyla aż miło.

Gdy jesteś sam nad rzeką, jak niby zrobić zdjęcie? To chyba nic strasznego pstryknąć fotkę pstrągowi, który chwilkę zapozuje? Może ja jestem młodym wędkarzem ale Ty chyba masz jakiś kompleks?

Ps. Może to ja mam położyć sie na ziemi a pstrąga fotografować na tle nieba?

pozdrawiam

Przygro

Nie przejmuj się @Pitem.

To stary wyjadacz który do byle jakiej rybki aparatu nie wyciąga, a pozatym za często sam nad wodą nie bywa wiec ma mu kto szybką fotke pstryknąć bez maskowania ryb :mellow:

A tak serio to trochę ma racji.

Postaraj się jeśli rybka nie jest duża zrobić jej szybka fotę z ręki lub wypuszczając ją do wody.

W pewnym momencie dojdziesz do etapu fotografowania tylko ryb więkrzych ewentualnie charakterystycznych (np kolor)

Każda rybka połozona na glebie (choć gorszy jest piach) jest narażona na ścieranie śluzu a co za tym idzie jakichś tam chorób.

Ja osobiście aparat wyciągam coraz żadziej,wtedy kiedy albo ryba albo okoliczności na to zasługują

Choć na początku pstrykałem wszystko jak leci

;)

TO U MNIE!!! super wiadomość :mellow:

na białej ładzie też mogli by coś takiego zrobić :unsure:

Ooo!!! Sensacja

Ale czy ktos może mi powiedziec co to za metoda na nokil?? I jak się na tego nokila łowi ?? Nabija się go żywego na haczyk i wypuszcza z prądem (elektrycznym)? Z tego co wyczytałem po złowieniu ryby nie zwijamy żyłki tylko wypuszczamy (złów i wypuść) chyba najlepiej nadaje sie do tego kołowrotek o ruchomej szpuli hehe

No troche sie chłopakom pojęcia pomliły, ale nie o to chodzi.

Mam nadzieje że pomysł się przyjmie i rozszerzą go na jeszcze kilka rzeczek.

Przy okazji zmniejszy się nieco presja, zwłaszcza tych Panów co to straty materialne poniesli.

A czy gryzą ?

Wczoraj mieliśmy z Bassym wyskoczyć na pstruchy, ale z rańca dostałem sms-a że leje i on nie jedzie.

Ponieważ byłem już po kawce (nici ze spania a godzina 5:00)pojechałem sam.

Poza wiatrem i deszczem trafiły się dwie sztuki po około 35 cm :mellow:

Cieszyłem sie jak młody bo rzeczka ma tam koło 2m szer i wody w niej po kolana.

Ale to chyba tylko dzięki lekko trąconej wodzie udało się je podejść, bo jeden walnął (dosłownie) pod nogami