Singor_ths Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 LoL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 nic mi do rozmiaru woblerow, ale szczerze mowiac, to od zdjec ryb zamaskowanych w poszyciu lesnym niedobrze sie robi jezeli fotografujecie tylko po to, zeby pokazac, ze zlowiliscie, to chyba czegos nie zrozumieliscie, zamiast takiego zdjecia mozna napisac, ze ryba byla mala i wystarczy ... zreszta jak widac na zalaczonych obrazkach mozna wstawic moment wypuszczania ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Z tym sie zgodze co do momentu wypuszczenia rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygro Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 @pitt: jaka zmasakrowana ryba? Po złowieniu zdjęcie, zmierzę i wypuszczam. Zawsze warto mieć jakąś fotkę, by zajrzeć do zbiorów w zimowy wieczór- ja przynajmniej bardzo to lubię, gdy nastaje czas separacji od wędrówek nad ciurkami. Nie zrobiłem zdjęcia, by pochwalić się (daję słowo!). Nawet jeśli nie był to duży pstrąg, to uwierz mi- nic mu się nie stało. Po wpuszczeniu dał dyla aż miło.Gdy jesteś sam nad rzeką, jak niby zrobić zdjęcie? To chyba nic strasznego pstryknąć fotkę pstrągowi, który chwilkę zapozuje? Może ja jestem młodym wędkarzem ale Ty chyba masz jakiś kompleks? Ps. Może to ja mam położyć sie na ziemi a pstrąga fotografować na tle nieba? pozdrawiamPrzygro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygro Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 miało być nieduży zamiast duży:) pozdrawiamPrzygro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 @przygro.pitt napisał zamaskowany, a nie zmasakrowany, to jakby nie byłoróżnica. Ale tak ogólnie to spoko, rybka fajna i wypuszczona ito najważniejsze. Gratki.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Panowie, wyluzujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygro Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Źle przeczytałem, przepraszam. pozdrawiamPrzygro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Nie przejmuj się @Pitem.To stary wyjadacz który do byle jakiej rybki aparatu nie wyciąga, a pozatym za często sam nad wodą nie bywa wiec ma mu kto szybką fotke pstryknąć bez maskowania ryb A tak serio to trochę ma racji.Postaraj się jeśli rybka nie jest duża zrobić jej szybka fotę z ręki lub wypuszczając ją do wody.W pewnym momencie dojdziesz do etapu fotografowania tylko ryb więkrzych ewentualnie charakterystycznych (np kolor) Każda rybka połozona na glebie (choć gorszy jest piach) jest narażona na ścieranie śluzu a co za tym idzie jakichś tam chorób. Ja osobiście aparat wyciągam coraz żadziej,wtedy kiedy albo ryba albo okoliczności na to zasługująChoć na początku pstrykałem wszystko jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak tam panowie wyniki skubie cos u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jak tam panowie wyniki skubie cos u was Witam, Skubie i to niezle :D W poniedzialek zalacze kilka fotek. Jak na razie najwiekszy z trzech dni mial 53 cm. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 mały offtop- chyba wybaczycie http://www.pzw.org.pl/lublin/mod.php?dir=wiadomosci&file =cascade&id_wiadomosci=10618&id_kategorii=1&opcj a=wiadomosc&pozycja=0 polecam równiez lekturę kilku wypowiedzi na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 mały offtop- chyba wybaczycie http://www.pzw.org.pl/lublin/mod.php?dir=wiadomosci&file =cascade&id_wiadomosci=10618&id_kategorii=1&opcj a=wiadomosc&pozycja=0 polecam równiez lekturę kilku wypowiedzi na forum TO U MNIE!!! super wiadomość na białej ładzie też mogli by coś takiego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ooo!!! SensacjaAle czy ktos może mi powiedziec co to za metoda na nokil?? I jak się na tego nokila łowi ?? Nabija się go żywego na haczyk i wypuszcza z prądem (elektrycznym)? Z tego co wyczytałem po złowieniu ryby nie zwijamy żyłki tylko wypuszczamy (złów i wypuść) chyba najlepiej nadaje sie do tego kołowrotek o ruchomej szpuli hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 No troche sie chłopakom pojęcia pomliły, ale nie o to chodzi.Mam nadzieje że pomysł się przyjmie i rozszerzą go na jeszcze kilka rzeczek.Przy okazji zmniejszy się nieco presja, zwłaszcza tych Panów co to straty materialne poniesli. A czy gryzą ?Wczoraj mieliśmy z Bassym wyskoczyć na pstruchy, ale z rańca dostałem sms-a że leje i on nie jedzie.Ponieważ byłem już po kawce (nici ze spania a godzina 5:00)pojechałem sam.Poza wiatrem i deszczem trafiły się dwie sztuki po około 35 cm Cieszyłem sie jak młody bo rzeczka ma tam koło 2m szer i wody w niej po kolana.Ale to chyba tylko dzięki lekko trąconej wodzie udało się je podejść, bo jeden walnął (dosłownie) pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 To bujo widze ze cos tam dzialasz czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jajakub - wczoraj również złowiono i wypuszczono 45cm <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 To bujo widze ze cos tam dzialasz czekam na fotki Witam, Bedzie trzeba troche poczekac zanim dostane czytnik do kart bo kabel sie rozlecial. Wczoraj wreszcie dobralismy sie do ryb- padly 2 sztuki 54 cm, w tym moj bardzo wypasiony i kilka okolo 50 cm :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ludzie z Gdanska czy nikt nie lowi w okolicach pstragow?Ja bylem trzy razy i zlowilem tylko same maluchy 23-27cm.Czy zeby zlowic cos wiekszego trzeba zalozyc wieksza przynete czy sprobowac w innych miejscach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 @Rapia - a w jakich miejscach łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 To widze ze cos tam lapiesz ja u mnie musze poczekac troche bo woda u mnie na rzeczkach jest duza i brudna jak bloto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Oblawialem wszystkie dostepne miejscowki.Prostki,zakrety,zwalki itp. i itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Wczoraj byłem na tajnym ciurku na literę ó i mogłem zapozować z takim rybkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 o w morde !! ale byczek!! gratulacje!! piękna ryba <_< no chyba wiele osób nie będzie mogło przez Ciebie dziś zasnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Co to jest za smoczysko? Byłeś w ośrodku zarybieniowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi