Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

:lol:

Explorator, myślałem że przypomnisz sobie jak travelerka szukałem przez ostatnie tygodnie... :D

Część osób wie, że wyjechałem za chlebem z Polski, fajnie że nie popsuły malutkiej prowokacji :D

No więc w skrócie. Jestem sobie nad Bałtykiem ale na zachód od naszej ojczyzny. Przygotowywałem się do trociowania w morzu przez ostatnie tygodnie. Zakup travelerka na wyjazd i sporo artykułów co, gdzie, kiedy.

Pierwszy dzień to wyniki jak na poniższym obrazku. Spotkani wędkarze na zero, oprócz jednego... Złowił on właśnię tą rybkę. Piękny hol i zaskoczenie przy brzegu. Miejscowi też nie widzieli tak ubarwionej ... troci

No więc właśnie. Miejsce trociowe. Co prawda jest to ujście jakiejś rzeczki, ale łowi się tam trocie. Nikt nie słyszał o potokowcach w tym miejscu. Niby ten sam gatunek...

post-781-1348913811,6843_thumb.jpg

Pamiętam poszukiwania travela, ale gdybym wiedział, że masz szanse na spotkanie z taką kupą mięśni to bym polecił Ci coś mocniejszego. Pięknie ubarwiona ta Trotka - choć pokrewieństwo z Pstrągiem jest bardzo bliskie i tylko łowisko daje pewność, że to Troć.

Jaką wędkę ostatecznie wybrałeś?

Pozdrawiam,

P.

Pamiętam poszukiwania travela, ale gdybym wiedział, że masz szanse na spotkanie z taką kupą mięśni to bym polecił Ci coś mocniejszego. Pięknie ubarwiona ta Trotka - choć pokrewieństwo z Pstrągiem jest bardzo bliskie i tylko łowisko daje pewność, że to Troć.

Jaką wędkę ostatecznie wybrałeś?

Pozdrawiam,

P.

Jako, że wyjazd wypalił tydzień wcześniej musiałem szybko coś kupić i padło na ... Konger Maxim Travel Spin. Akcja nawet może być - sztywna pała ;) Szkoda że pod dużym obciążeniem bardziej nie wchodzi w parabolę, ale jakoś to przeżyję, oby tylko za dużo ryb nie spadało. Najmniej podoba mi się wykonanie - rozmieszczenie przelotek czy wręcz ich dobranie. Przelotka szczytowa wygląda jakby od zupełnie innej wędki ;)

Chociaż ważne, że kijek szczęśliwy - 2 trotki już na niego złowiłem, a w tym czasie wszyscy napotkani miejscowi (trochę ich było) jedną w sumie ;)

Dla porównania ubarwienia, rybka złowiona z tego samego miejsca podczas następnego trociowania. Jeśli chodzi o sprzęt to spisał się bez zarzutu, ponieważ kelcik poza pierwszym uderzeniem kondycją się nie popisał - wielkie rozczarowanie...

post-781-1348913811,7493_thumb.jpg

za dużo troci i rozpostartych rąk ostatnio, czas na potokowce jakoweś

Witam,

@paskud pomorski- mowisz i masz :D :D :D

Najwieksza rybka z kilkudniowego lowienia na rzece Test. Cale 54 cm. Na pozostale zdjecia i filmiki z holow ladnych pstragow w tym tego ze zdjecia musze poczekac az mi zostana przyslane.

Pozdrawiam,

Bujo

post-322-1348913812,8614_thumb.jpg

post-322-1348913812,9093_thumb.jpg

Witam,

@Bassy,

Dziekuje bardzo. Rzeka spelnia podstawowy warunek polowu takich ryb- one tam po prostu sa :D :D :D

@Hasior,

Faktycznie na muche. Jakos nie moge sie przelamac i lowic tam na spina- wszak na tych strumieniach zaczynalo sie wedkarstwo muchowe.

Zdjecia pochodza z jednej z odnog. Tam bylo najwiecej ryb na spokojnej, glebokiej wodzie. Sama Test jest sporo szersza.

Pozdrawiam,

Bujo