Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie i ja zaliczyłem pierwszego potoka w tym sezonie.Nie jest to okaz,ale jaki piękny.(Tyle czerwieni w kropkach)A jaka sceneria!W Karminowym Siurku wszystkie są takie piękne.A było to 29.02.08 -więc następny taki dzień za 4 lata.

zdjecie usuniete przez moderatora

post-168-1348913814,9237_thumb.jpg

Cześć.

Wczoraj z kolegami z Wa-wy, którzy zostali na tydzień po Memoriale, postanowiliśmy pojechać na kropki na górną Regę. W nocy z wtorku na środę przeszedł front atmosferyczny. Wyjazd o

6:00 na samochodach ok 15cm śniegu i dalej pada, ale nic to jedziemy. Oczywiście kropki nie chciały współpracować, ale wrażenia i widoki nad Regą zrekompensowały całą porażkę z rybami. Poniżej kilka fotek.

Pozdro Jachu

post-850-1348913815,8509_thumb.jpg

post-850-1348913815,951_thumb.jpg

Tak mifciu, domyślam się, że wiesz, odcinek świetny co prawda

raczej na późniejszą porę. Ale chłopakom się za....ście podobało

końcówka wypadu już na odcinku poniżej drewnianego mostku, to już jakby całkiem inna rzeka, tam mieliśmy dwa kontakty z kropkami ale nieskuteczne. Cóż bywa.

Pozdro Jachu

Co mu się stało ?? Wygląda jakby został wyciągnięty z kretowiska :(

Kill & Release :lol:

Przepraszam ale nie mogę się opanować ;)

A wy to pewnie z matą karpiową na pstrągi jezdzicie.Sorki panowie ale czytając takie komentarze niedobrze mi się robi...za bardzo wysunięta ryba,za brudna,itp.,

Pozdr.Seba

Nie lubie nosić podbieraka, ale chodze w spodniobutach. Wykorzystuje ten rodzaj ubioru nie do penetrowania podeszwami gniazd tarłowych (bo na brzegach ich nie ma) lecz w sytuacjach gdy zaczep, zmiana brzegu czy hol ryby. Wystarczy wejść do wody przy brzegu, wsadzić dłoń do wody, przytrzymać rybę, wyjąć kotwiczkę i wypuścić. Jak trudno to również dłoń do wody, potem ryba do dłoni i z rybą na brzeg gdzie na spokojnie można się zająć operacją. Nie widzę więc nic niewdzięcznego że kawałek trawki na rybie jest. Takie hobby :wacko: