Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

jakby co to mnie mozesz wyrzucic w okolicy P albo U kolo rzeczki na ktora nie jezdzimy bo nic tam nie ma :mellow:

no chyba ze masz ochote skorzystac i pojechać na drawe... bedzie milo26... moze tofik jeszcze bedzie.... :D bedzie miło

Mifek koło P lub U bede w sobotę <_<...w niedzielę atakuję grubszą wodę...choć powiem że narobiłes mi ochoty na tą Drawę

Fajne fotki Mifek!! Skad ja znam te miejsca <_<

A mnie dzis wywiało na rzeczke i nareszcie udalo sie wytestowac kijka na blanku ATCII SJ 601 na pstrągu 34cm :mellow:

Poza tym parę pstrążków ok 25cm, duzo wyjsc i bran. Ogólnie był to swietny dzien na rybki mimo deszczu i silnego wiatru B)

Pozdrówki

post-828-1348913817,5834_thumb.jpg

Gratki @Pablos.

Ja wczoraj z kumplami w śnierzycę jechałem tam gdzie mifek fotki

wstawił. Moja relacja z fotkami dwie stronki wcześniej. A gdzie

łowiłeś dzisiaj, przez Modlimowo jechałeś, czy przez Brojce.

A może jeszcze gdzie indziej.

Pozdro Jachu

Przejeżdzałem przez Brojce zgadza sie :D Lecz łowiłem powyżej Grądów. Klimat piękny, szkoda tylko że tak mało jest tam tych wiekszych pstrążków :wacko:

Co prawda to prawda, a to tak piękna rzeczka, też znam ten odcinek. Ostatnio łowiłem dużo wyżej w lesie przed jeziorem Popiel w lewo do drewnianego mostku i w górę, też było kilka

kropków ale same krótkie. W niedzielę chyba zrobię odcinek od

parkingu w Rzesznikowie w dół, w zeszłym roku na tym nieciekawym

przed młynem trafiłem 50+. A poniżej młyna też piękne miejsca

ale kłusoli nie brakuje, niestety :angry:

Pozdro Jachu

Witaj @ziuta.

Oj, tak dokładnie takie, ale ta fotka to już spory kawałek poniżej młyna, jak już minie się ostatnie gospodarstwo na prawym

brzegu i rzeczka wchodzi tym brzegiem do lasu. Tylko żeby te

brzegi nie były takie bagniste byłoby fajniej. A fotka śliczna.

:huh: B) B)

Pozdro Jachu

Dzisiaj wybrałem się, na krótko aby przetestować nowy, pstrągowy kijaszek.

Kwisa przywitała mnie lekką mgiełką, wodą nieco podwyższoną, trąconą. Na krzakach osadzała się szadź:

Zjazd w pełnym rynsztunku, do wody, po błotnistej skarpie zakończył moje zmagania <_<

post-160-1348913821,8382_thumb.jpg

post-160-1348913821,9818_thumb.jpg

Dziękuję Panowie, właściwie nie ma czego gratulować Embarassed .

Jak szczupły podjął walkę, to zgłupiałem. Byłem pewien że pstrąg a tu jakoś inaczej bez szaleństw, za to tak jakby dobitniej.

A żyłeczka 0,22 mm

W tym miejscu, już dwukrotnie przegrałem walkę z dużym kabanem, więc miałem podstawy myśleć o dużym pstrągu.

Jak go w końcu zobaczyłem zbaraniałem zupełnie. Zapomniałem o fotce. Patrzyłem tylko i oceniałem pracę kijka.

I cieszyłem się jak dziecko. Z wędziska oczywiście. To DanielowiXR należą się gratulacje, za kapitalnie dobrany/zbudowany kijaszek.

Ten blank IS 703 zachował jeszcze spore rezerwy mocy.

Te obserwacje dość długo trwały. Na tyle długo, że w końcu zobaczyłem jak rybka wisi, tylko na jednym grocie, wpiętym delikatnie w podniebienie.

Zluzowałem żyłeczkę i bez przeszkód odpłynął w siną toń.

@Janusz, zjazd do wody, po błocie to dla mnie nie nowina. Przy mojej masie, to się po prostu zdarza :mellow: . O dziwo, nawet za bardzo nie namokłem, chociaż dobrą chwilę trawało zanim wygramoliłem się na brzeg.

Herbatka z malinowym i owszem :lol: .