popper Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Pawle, nie pytany ale odpowiem częściowo. Dzisiaj górna Kwisa kryształowo czysta, stan normalny.Zaliczyłem jedno branie. Najechałem wobkiem na stanowisko/ właściwie to na łeb/ pstrąga, takiego pod 40cm. Podniósł się i dość leniwie zatakował wabik.Po kilku godzinach bezrybia -dekoncentracja = nie zacięte branie <_< Później, w polarach, widziałem jeszcze 3 asysty wabka, bez brania.Widać te pstrągi dzisiaj nie żerowały . Rafał, kijek ten sam. Też już go próbowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dzisiaj i Ja zaliczyłem wizytę na Bystrzycy.Było całkiem nieżle, dwa ok 35cm, jeden spięty Lipek i ze trzy niezaciete brania z powierzchni.Z tymi braniami z powierzchni to ciekawa sprawa była.W testowym pływającym modelu wyleciał mi ster.Zamiast zmienić wobka zaczołem nim łowić z prądem lekko podszarpując, tak żeby tylko trochę się zanużał pod wodę.I do takiego spływającego ślicznie wyszły trzy ryby (w jednym przypadku wobek aż wyskoczył nad wodę)Niestety mój refleks pozosatwiał dziś dużo do życzenia, więc nawet na 100% nie jestem pewien czy to były pstrągi.Ale i tak po ostatnich wyjazdach dzień uważam za bardzo udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Gratuluję.Widzę, że jerkowanie, z prądem, okazuje się równie skutecznym sposobem na kropasy jak inne metody .Też dzisiaj złamałem ster ale o takim sposobie połowu nie pomyślałem Ale mam ostatnie wieści znad Bobru. @Tornado coś wyhaczył. Niestety jego MMS do mnie nie dotarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Gratuluję.Widzę, że jerkowanie, z prądem, okazuje się równie skutecznym sposobem na kropasy jak inne metody .Też dzisiaj złamałem ster ale o takim sposobie połowu nie pomyślałem Ale mam ostatnie wieści znad Bobru. @Tornado coś wyhaczył. Niestety jego MMS do mnie nie dotarł piękny wobaś ten brzuszek i boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @spigot, jak tam Kwisa i Bóbr? Kawa z mlekiem?? Do Wielkanocy musi być OK bo zamierzam polować na kropki Kwisa odpoczywa do następnego nalotu byłem dziś na Bobrze na 2 godz. efekty słabe ale rozsądne właśnie wysyłam filmik jak skończy to umieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @Spigot.Nieważne ale wiem z dobrego źródła, że muszkarze pod Nielestnem też nieźle połowili.Chyba biję pianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dzisiaj kolejna wyprawa pstrągowa ( poznawanie rzeki ) ogólnie czwarta w życiu i na pewno nie ostatnia , 2 pstrążki złowione1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 No to gratulacje ten drugi kropasek to juz calkiem ladny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @drynda dlaczego Ty kropaski za ogon łowsz?Gratuluję dwójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 jak za ogon ? za ogon to je przytrzymuje przed wypuszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 I ja dzisiaj na dolnym Boberku pierwszy to 32cm drugi grubo ponad 40 ale gramuła ze mnie szukając komurę po kieszeniach jemu się znudziło i z pod nóg sobie popłynął w sina dal,trzecie tylko kopnięcie i tyle. Ale wędeczka i multik już rozprawiczone jak to Waldi określa, a ja jestem Biuti dzięki Michał. A bym zapomniał niewiem ale wabki dzisiaj jakoś na bakier wszystko co miałem to na wachadełka od Jacha gdyby ktoś był ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @Tornado gratki Jak się czyta wieści znad Kwisy czy Boberku to normalnie w gardle ściska Tak trzymaj i złów 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @Tornado gratki Jak się czyta wieści znad Kwisy czy Boberku to normalnie w gardle ściska Tak trzymaj i złów 50 Paweł na północy są ładniejsze rzeki nasze to takie zwykłe kanały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @drynda !! gratuluję kropasków mam pytanie co to za wędka która łowiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Paweł apetyt rośnie w miarę jedzenia moja życiówka to 60 i to na nifę we Wleniu więc rozumiesz, ja najprawdopodobniej tego nie pobije na naszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Wszystkim łowcom wielki gratki.Władku cieszę się, że wahadełka się sprawdzają i w tym kontekście przy odrobinie farta to ten rekord jest w zasięgu. Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @drynda !! gratuluję kropasków mam pytanie co to za wędka która łowiłeś ?? to akurat był cormoran carb-o-star 3-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Janusz ja wiem i z premedytacją je stosuje, że jak sie pojawi to właśnie w blachę walnie bo unas mało kto je używa a na wabki to oni już książki piszą co i jak i z jakiej firmy pochodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @Tornado gratki Jak się czyta wieści znad Kwisy czy Boberku to normalnie w gardle ściska Tak trzymaj i złów 50 Paweł na północy są ładniejsze rzeki nasze to takie zwykłe kanały hehe sentyment do rodzinnych stron pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Paweł apetyt rośnie w miarę jedzenia moja życiówka to 60 i to na nifę we Wleniu więc rozumiesz, ja najprawdopodobniej tego nie pobije na naszych wodach Władek, co ty mówisz - pobijesz, pobijesz Więcej się staraj Więcej wiary wiem od @poppera że wchodzisz do rzeki w swoich tych neoprenach i cierpliwie obławiasz każdy zakamarek więc o kropka powyżej 60 u ciebie to jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Paweł było by super ale mamy innych nad wodą co czeszą cały czas te miejsca nie mniej skutecznie a i kłusoli nie brakuje.Poza tym w moim wydaniu wędkowanie ma bardziej charakter rekracyjny a nie pogoń za wynikami. W moim przypadku ta pogoń już mineła bo w modelarstwie się wyszalałem i miałem te swoje 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Panowie litości. Nie róbcie zdjęć pstrągom po 30cm. Czym tu się chwalić? 70% tego wątku do kosza się nadaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Toc to nie zdechna wszystkie potoki z tego powodu ze ktos im zrobi jedno zdjece trymajac je w reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Panowie litości. Nie róbcie zdjęć pstrągom po 30cm. Czym tu się chwalić? 70% tego wątku do kosza się nadaje... A masz coś przeciw zdjęciom kropków 30-to cm??? rozwiń swoje zdanie lub pokaż zdjęcie 80-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi