Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Pawle, nie pytany ale odpowiem częściowo.

Dzisiaj górna Kwisa kryształowo czysta, stan normalny.

Zaliczyłem jedno branie. Najechałem wobkiem na stanowisko/ właściwie to na łeb/ pstrąga, takiego pod 40cm. Podniósł się i dość leniwie zatakował wabik.

Po kilku godzinach bezrybia -dekoncentracja = nie zacięte branie <_<

Później, w polarach, widziałem jeszcze 3 asysty wabka, bez brania.

Widać te pstrągi dzisiaj nie żerowały :wacko: .

Rafał, kijek ten sam. Też już go próbowałeś :D

Dzisiaj i Ja zaliczyłem wizytę na Bystrzycy.

Było całkiem nieżle, dwa ok 35cm, jeden spięty Lipek i ze trzy niezaciete brania z powierzchni.

Z tymi braniami z powierzchni to ciekawa sprawa była.

W testowym pływającym modelu wyleciał mi ster.

Zamiast zmienić wobka zaczołem nim łowić z prądem lekko podszarpując, tak żeby tylko trochę się zanużał pod wodę.

I do takiego spływającego ślicznie wyszły trzy ryby (w jednym przypadku wobek aż wyskoczył nad wodę)

Niestety mój refleks pozosatwiał dziś dużo do życzenia, więc nawet na 100% nie jestem pewien czy to były pstrągi.

Ale i tak po ostatnich wyjazdach dzień uważam za bardzo udany ;)

Gratuluję.

Widzę, że jerkowanie, z prądem, okazuje się równie skutecznym sposobem na kropasy jak inne metody :lol: .

Też dzisiaj złamałem ster ale o takim sposobie połowu nie pomyślałem

Ale mam ostatnie wieści znad Bobru. @Tornado coś wyhaczył. Niestety jego MMS do mnie nie dotarł

post-160-1348913823,0534_thumb.jpg

Gratuluję.

Widzę, że jerkowanie, z prądem, okazuje się równie skutecznym sposobem na kropasy jak inne metody :lol: .

Też dzisiaj złamałem ster ale o takim sposobie połowu nie pomyślałem

Ale mam ostatnie wieści znad Bobru. @Tornado coś wyhaczył. Niestety jego MMS do mnie nie dotarł

piękny wobaś

ten brzuszek i boki :unsure:

I ja dzisiaj na dolnym Boberku pierwszy to 32cm drugi grubo ponad 40 ale gramuła ze mnie szukając komurę po kieszeniach jemu się znudziło i z pod nóg sobie popłynął w sina dal,trzecie tylko kopnięcie i tyle. Ale wędeczka i multik już rozprawiczone jak to Waldi określa, a ja jestem Biuti dzięki Michał. A bym zapomniał niewiem ale wabki dzisiaj jakoś na bakier wszystko co miałem to na wachadełka od Jacha gdyby ktoś był ciekaw.

Paweł apetyt rośnie w miarę jedzenia moja życiówka to 60 i to na nifę we Wleniu więc rozumiesz, ja najprawdopodobniej tego nie pobije na naszych wodach :unsure:

Władek, co ty mówisz - pobijesz, pobijesz :mellow: Więcej się staraj :D Więcej wiary :mellow: wiem od @poppera że wchodzisz do rzeki w swoich tych neoprenach i cierpliwie obławiasz każdy zakamarek :D więc o kropka powyżej 60 u ciebie to jestem spokojny :mellow:

Paweł było by super ale mamy innych nad wodą co czeszą cały czas te miejsca nie mniej skutecznie a i kłusoli nie brakuje.Poza tym w moim wydaniu wędkowanie ma bardziej charakter rekracyjny a nie pogoń za wynikami. W moim przypadku ta pogoń już mineła bo w modelarstwie się wyszalałem i miałem te swoje 5 minut B)