iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 mam zdjęcia 50 tek i 60 tek, poniżej 40cm rybom zdjęć nie robie.$0 takom rzadko. Co tu rozwijać? Nie kumaty? To jak dziecku opowiem: chwalimy się ładnymi rybami, najlepiej dużymi. To głupota obściskiwać te maleństwa a co dopiero jeszcze do zdjęcia przytrzymywać. Ale musiały walczyć! Kij wygięty do rękojeści pewnie. Jakbyś jeszcze nie rozumiał to pisz, może się da jeszcze uprościć : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @iREK z twojego postu wynika że ty od razu łowiłeś co najmnie 40 , a zdjęcia to robiłeś tym 50 i 60 brawo. Jednak są tacy co dopiero zaczynają łowić psrągi i jak to bywa najczęściej łowi się małe . Dlaczego więc odbierasz im przyjemność podzielenia się z innymi tymi maluchami . Skąd to wiem wiem to z autopsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 czujesz przyjemność chwaląc się małą rybą? ciekawe. Z szacunku dla reszty i dla starszych kolegów pooglądałbyś i poczytał forum od początku i zobaczysz, że zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, którzy nie mają szacunku dla pracy która musi być włożona żeby taki kurdupel mógł rosnąć. Takie ryby wypina się w wodzie albo zabiera się im przynętę sprzed nosa jeżeli widzisz atak niewymiarowego. Do tego trzeba dojrzeć a tu masz szanse żeby stało się to szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 mam zdjęcia 50 tek i 60 tek, poniżej 40cm rybom zdjęć nie robie.$0 takom rzadko. Co tu rozwijać? Nie kumaty? To jak dziecku opowiem: chwalimy się ładnymi rybami, najlepiej dużymi. To głupota obściskiwać te maleństwa a co dopiero jeszcze do zdjęcia przytrzymywać. Ale musiały walczyć! Kij wygięty do rękojeści pewnie. Jakbyś jeszcze nie rozumiał to pisz, może się da jeszcze uprościć : ) Ja rozumie twoją troskę o maleństwa w kropki rozumie że łowisz pstrągi od pieleszy ale zwróć uwagę że ludzie się tu również uczą mając naście i dzieścia lat na karku.Więc jeśli możesz , to pozwól nacieszyć się pierwszymi wrażeniami i emocjami. Na marginesie nie jest to temat o piraniach jak zauważyłeś tylko o pstrągach. Więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 mam zdjęcia 50 tek i 60 tek, poniżej 40cm rybom zdjęć nie robie. @iREK - to Ty jesteś gość!! Dawaj te fotki ŁOWCO! To jest forum dla początkujących więc wstawiaj zdjęcia i wal opisy, jak i gdzie łowisz tyle kabanów.. Edukuj nas i nie naśmiewaj się, proszę, z młodszych kolegów, bo podetniesz im skrzydła.. Ja łowię pstrągi od prawie 20 lat i nigdy nie zapomną mojego pierwszego 30-taka – całą noc nie spałem.. i strasznie mi przykro, że nie mam fotki bo nie było wtedy cyfrówek Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 eee... szkoda gadać... @mirat - tu Cię przepraszam bo widzę, że też nie najmłodszy jesteś, chyba że w danych masz źle ustawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 czujesz przyjemność chwaląc się małą rybą? ciekawe. Z szacunku dla reszty i dla starszych kolegów pooglądałbyś i poczytał forum od początku i zobaczysz, że zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, którzy nie mają szacunku dla pracy która musi być włożona żeby taki kurdupel mógł rosnąć. Takie ryby wypina się w wodzie albo zabiera się im przynętę sprzed nosa jeżeli widzisz atak niewymiarowego. Do tego trzeba dojrzeć a tu masz szanse żeby stało się to szybciej. BUAHAHAHAHA muszę popytać o okulary z noktowizorem i przyspieszaczem czasowym cobym widział szybciej atak pstrąga od jego impulsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 iREK dane są prawidłowe przepraszać nie musisz jednak tak jak inni uważam że nie powinno się odmawiać radości ze złowianych tych pierwszych małych kropków. Ja mimo słusznego wieku sam w tym roku złowiłem swoje pierwsze kropki i to od razu na casting wiesz jaki byłem dumny. Oczywiście zrobiłem temu pierwszemu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 czujesz przyjemność chwaląc się małą rybą? ciekawe. Z szacunku dla reszty i dla starszych kolegów pooglądałbyś i poczytał forum od początku i zobaczysz, że zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, którzy nie mają szacunku dla pracy która musi być włożona żeby taki kurdupel mógł rosnąć. Takie ryby wypina się w wodzie albo zabiera się im przynętę sprzed nosa jeżeli widzisz atak niewymiarowego. Do tego trzeba dojrzeć a tu masz szanse żeby stało się to szybciej. po 1. nie chwale siępo 2. łowię dla przyjemnościpo 3. co do łowienia pstrągów to prawda jestem niedoświadczony ale czy to znaczy że nie mogę ich łowić, oczywiscie urodziłeś się jako doświadczony wędkarzpo 4. szacunek mam dlatego złowione ryby wypuszczam choć równie dobrze mogłbym je wrzucić do torby, zrobić zdjęcie w wannie czy zlewie i nie pokazywać go nigdziepo 5. nie zawsze idzie wypiąć rybę bez wyciągania jej z wody ( chociaż w sumie nie wiem jak to jest w przypadku tak doświadczonych wędkarzy jakim jesteśpo 6. ryby dosyć często atakują tak szybko że nie zdążysz zabrać przynęty z przed nosa, i nie zawsze widać rybę czy wabik w wodzie ( chociaż w sumie patrz pkt 5. w nawiasie )po 7. o ile wiem jest możliwość ignorowania użytkowników forum więc nikt nie zabrania skorzystać z tego udogodnienia i zignorować dzieci neostrady i niedoświadczonych wędkarzy the end Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 My równierz ze szpiegiem nie próżnujemy. W niedziele wyskoczyliśmy pochodzić trochę za kropkami i oprócz ślicznej rzeczki i pięknej pogody zastaliśmy równierz po rybce (szpiegu nawet dwie). Mnie trafił się potokowiec ok. 20 pare cm, ktory niestety wypiął się nieopodal brzegu a @szpiegu jako przyłów złowił niwielkiego szczupaczka i pstrąga ok 30cm. Ogólnie wypad udany, bo to mój pierwszy wypad na pstrągi i zaliczyłem pierwszy hol kropka a mało brakowało i bym miał pierwszego w życiu na brzegu ale jeszcze tam wróce i mam nadzieję, że następnym razem wkleję fotke z rybką w ręku . Pozatym jak zwykle mogłem wiele się nauczyć od szpiega i nabrać troche doświadczenia. Kilka fotek z wypadu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Gdzie jest napisane, że to dla początkujących?łowię głównie na komercyjnej Wiśle, nie mam już tyle czasu co kiedyś żeby udawać, że jest pięknie mimo że ryb nie ma. Wolę ten czas spędzić inaczej i zrzucić się z kumplami na żwir i ikrę. A potem patrzę na ten kwiat spinningu jak obściskuje drobnice mało im oczy na wierzch nie wyjdą. Pomyśl czy i Tobie nie trzeba edukacji w tej dziedzinie? Takie forum powinno pełnić rolę edukacyjną a nie zachęcać do bylejakości. Złowi adept ładną rybę to się pochwali i tyle.nie naśmiewam się, nie obrazisz mnie bo Cię nie znam a to co napisałeś nie pozwala mi myśleć o Tobie jak o kimś kto by mnie mógł obrazić... więc daruj sobie tego ŁOWCĘ i GoŚCIAzdjęcia mogę przesłać Ci na priv, tylko po co? Wniesie to coś czy po prostu nie dowierzasz?może dużo agresji w moich postach, ale trzeba być slepym żeby nie widzieć, że to nie idzie w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 My równierz ze szpiegiem nie próżnujemy. W niedziele wyskoczyliśmy pochodzić trochę za kropkami i oprócz ślicznej rzeczki i pięknej pogody zastaliśmy równierz po rybce (szpiegu nawet dwie). Mnie trafił się potokowiec ok. 20 pare cm, ktory niestety wypiął się nieopodal brzegu a @szpiegu jako przyłów złowił niwielkiego szczupaczka i pstrąga ok 30cm. Ogólnie wypad udany, bo to mój pierwszy wypad na pstrągi i zaliczyłem pierwszy hol kropka a mało brakowało i bym miał pierwszego w życiu na brzegu ale jeszcze tam wróce i mam nadzieję, że następnym razem wkleję fotke z rybką w ręku . Pozatym jak zwykle mogłem wiele się nauczyć od szpiega i nabrać troche doświadczenia. Kilka fotek z wypadu Hehe... jakoś kurcze dziwnie znajome miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 czujesz przyjemność chwaląc się małą rybą? ciekawe. Z szacunku dla reszty i dla starszych kolegów pooglądałbyś i poczytał forum od początku i zobaczysz, że zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, którzy nie mają szacunku dla pracy która musi być włożona żeby taki kurdupel mógł rosnąć. Takie ryby wypina się w wodzie albo zabiera się im przynętę sprzed nosa jeżeli widzisz atak niewymiarowego. Do tego trzeba dojrzeć a tu masz szanse żeby stało się to szybciej. BUAHAHAHAHA muszę popytać o okulary z noktowizorem i przyspieszaczem czasowym cobym widział szybciej atak pstrąga od jego impulsu musisz być mułowaty bo ja to praktykuję notorycznie.Dziękuję już Tobie Spigot za rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, W tym roku złowiłem swojego pierwszego kropka i jestem z niego bardzo dumny (dzieki chlopaki za zlot nad Drawą) nie wiem co rozumiesz przez doświadczenie ale latam po rzekach nizinnych od jakiś 10 lat i srednio wychodzi okolo 100 120 dni w roku z jakim skutkiem, nie wiem nie potrafię siebie oceniać niech napiszą inni. Drogi iRKU nie wiem ile masz lat i jakim stażem operujesz i w jakim stopniu jesteś doświadczony może bardziej może mniej ale dla mnie pierwszy pstrąg był po prostu czymś wyjątkowym a takie ocenianie ludzi w stylu dzieci neostrady itp. nie pasuje zwłaszcza jeżeli masz takie doświadczenie co wiąże sie na pewno z twoim wiekiem , szczerze ci zazdroszczę 40 50 itp. mam nadzieje ze kiedyś będę wstawiał tylko takie fotki z rybami o jakich ty mówisz i wspominasz takimi komentarzami odbierasz większości młodych wędkarzy chęci do łowienia. ps. nie jestem dzieckiem neostrady mam DSL-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Szpiegu przesadzilem z dziećmi neostrady, ale jest w tym duzo prawdy. Polega ona na tym, ze 90% zawartosci sieci to bzdety. Przejrzyj wątek i zobaczysz, ze sie potwierdziCo do ryb, to idź na zarybienia, kup i posadź ikrę w inkubatorze. Potem może będziesz inaczej myślał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 czujesz przyjemność chwaląc się małą rybą? ciekawe. Z szacunku dla reszty i dla starszych kolegów pooglądałbyś i poczytał forum od początku i zobaczysz, że zdjęcia kurdupli wrzucają dzieci neostrady albo niedouczeni niedoświadczeni wędkarze, którzy nie mają szacunku dla pracy która musi być włożona żeby taki kurdupel mógł rosnąć. Takie ryby wypina się w wodzie albo zabiera się im przynętę sprzed nosa jeżeli widzisz atak niewymiarowego. Do tego trzeba dojrzeć a tu masz szanse żeby stało się to szybciej. BUAHAHAHAHA muszę popytać o okulary z noktowizorem i przyspieszaczem czasowym cobym widział szybciej atak pstrąga od jego impulsu musisz być mułowaty bo ja to praktykuję notorycznie.Dziękuję już Tobie Spigot za rozmowę nie dziękuj tylko się zastanów co piszesz jak na razie piszesz na swoją niekorzyść a szkoda ... bo miałem kilka pytań do Ciebie teraz już mi się nie chce kończę nieszczęsny dialog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 My równierz ze szpiegiem nie próżnujemy. W niedziele wyskoczyliśmy pochodzić trochę za kropkami i oprócz ślicznej rzeczki i pięknej pogody zastaliśmy równierz po rybce (szpiegu nawet dwie). Mnie trafił się potokowiec ok. 20 pare cm, ktory niestety wypiął się nieopodal brzegu a @szpiegu jako przyłów złowił niwielkiego szczupaczka i pstrąga ok 30cm. Ogólnie wypad udany, bo to mój pierwszy wypad na pstrągi i zaliczyłem pierwszy hol kropka a mało brakowało i bym miał pierwszego w życiu na brzegu ale jeszcze tam wróce i mam nadzieję, że następnym razem wkleję fotke z rybką w ręku . Pozatym jak zwykle mogłem wiele się nauczyć od szpiega i nabrać troche doświadczenia. Kilka fotek z wypadu Hehe... jakoś kurcze dziwnie znajome miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Gdzie jest napisane, że to dla początkujących?łowię głównie na komercyjnej Wiśle, nie mam już tyle czasu co kiedyś żeby udawać, że jest pięknie mimo że ryb nie ma. Wolę ten czas spędzić inaczej i zrzucić się z kumplami na żwir i ikrę. A potem patrzę na ten kwiat spinningu jak obściskuje drobnice mało im oczy na wierzch nie wyjdą. Pomyśl czy i Tobie nie trzeba edukacji w tej dziedzinie? Takie forum powinno pełnić rolę edukacyjną a nie zachęcać do bylejakości. Złowi adept ładną rybę to się pochwali i tyle.nie naśmiewam się, nie obrazisz mnie bo Cię nie znam a to co napisałeś nie pozwala mi myśleć o Tobie jak o kimś kto by mnie mógł obrazić... więc daruj sobie tego ŁOWCĘ i GoŚCIAzdjęcia mogę przesłać Ci na priv, tylko po co? Wniesie to coś czy po prostu nie dowierzasz?może dużo agresji w moich postach, ale trzeba być slepym żeby nie widzieć, że to nie idzie w dobrym kierunku A gdzie jest napisane, że nie wolno pokazywać 30taków? W życiu nikogo nie miałem zamiaru obrazić! Poważnie. Dlatego zachęcam abyś podzielił się swoją wiedzą na temat połowu okazów.. Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie chcesz pokazywać swoich rybek na forum to ja bardzo poproszę na priv. Natomiast całkiem szczerze to mi się bardzo podoba, że chłopcy polują dniami na 30taka na dzikich rzekach przeganiając jednocześnie kłusowników, zamiast łatwo i przyjemnie trzaskać kabany na komercyjnych łowiskach.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @iREK Ta ale te 10% to jest esencja której ci ludzie by sie nie dowiedzieli z gazet czy filmów internet na dzień dzisiejszy bije inne media masowe te 10% nijak nie ma sie do tego co mogą ci przekazać inni to jest jak abecadło w podstawówce jakieś zasady trzeba poznać. Internet a zwłaszcza ten portal promuje ideę C&R niech młodzież sie uczy ona jest nasza przyszłością co do zarybień, nie martw sie sam wpuszczałem bolenie w mojej rzece co do stania nad słojami itp. nie znam sie na tym i nie muszę płacę tzw. składki członkowskie i za mnie powinni to robić inni. Dlaczego mam inaczej myśleć problem jest jeden bicie ryb po głowie, kłusera itp. a czemu bo ktoś kto ma pilnować rzeki bierze za to tylko pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A gdzie jest napisane, że nie wolno pokazywać 30taków? W życiu nikogo nie miałem zamiaru obrazić! Poważnie. Dlatego zachęcam abyś podzielił się swoją wiedzą na temat połowu okazów.. Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie chcesz pokazywać swoich rybek na forum to ja bardzo poproszę na priv. Natomiast całkiem szczerze to mi się bardzo podoba, że chłopcy polują dniami na 30taka na dzikich rzekach przeganiając jednocześnie kłusowników, zamiast łatwo i przyjemnie trzaskać kabany na komercyjnych łowiskach.. Pozdrawiam to dlaczego sam nie pokazujesz 30taków : )) dobrze wiesz o co chodzi i co warto pokazać - widziałem Twoje zdjęcia i zadzdroszczę dzikich ryb. U mnie nie można takich łowić regularnie.Mylisz się co do reszty, niepotrzebnie wiążesz fakt pobytu nad wodą i przeganiania kłusowników z łowieniem trzydziestaków. Nie ma związku. Mogą przeganiać kłusowników i łowić 40 i 50 ki i tego im życzę. Zeby tak się satło muszą najpierw mieć 30cm i jeszcze pozyć. A jak często widzę może nie być im to dane. Rozumiem pierwszego pstrąga w zyciu - ok. Zobacz zdjęcia Spigota - obstrykał wszystko co złowił w sezonie. Robisz tak? Nie? Dlaczego? Foty puszczę na privaha co do łatwo i przyjemnie to można się zdziwić, wbrew pozorom. Zerknij na FF, woda pełna ryb a nikt nie łowi. Albo przyjedź się sprawdzić łatwo i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Chętnie obejrzałbym te zdjęcia samych 50-taków i 60-taków ...no chyba że ich fotografowanie jest też nieetyczne ... a z tym niezacinaniem małych pstrągów to mnie rozbawiłeś...życzę powodzenia w głębszej rynnie, zwalisku itp...no chyba, że masz jakieś magiczne okulary termowizyjne czy inne podobne ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A gdzie jest napisane, że nie wolno pokazywać 30taków? W życiu nikogo nie miałem zamiaru obrazić! Poważnie. Dlatego zachęcam abyś podzielił się swoją wiedzą na temat połowu okazów.. Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie chcesz pokazywać swoich rybek na forum to ja bardzo poproszę na priv. Natomiast całkiem szczerze to mi się bardzo podoba, że chłopcy polują dniami na 30taka na dzikich rzekach przeganiając jednocześnie kłusowników, zamiast łatwo i przyjemnie trzaskać kabany na komercyjnych łowiskach.. Pozdrawiam to dlaczego sam nie pokazujesz 30taków : )) dobrze wiesz o co chodzi i co warto pokazać - widziałem Twoje zdjęcia i zadzdroszczę dzikich ryb. U mnie nie można takich łowić regularnie.Mylisz się co do reszty, niepotrzebnie wiążesz fakt pobytu nad wodą i przeganiania kłusowników z łowieniem trzydziestaków. Nie ma związku. Mogą przeganiać kłusowników i łowić 40 i 50 ki i tego im życzę. Zeby tak się satło muszą najpierw mieć 30cm i jeszcze pozyć. A jak często widzę może nie być im to dane. Rozumiem pierwszego pstrąga w zyciu - ok. Zobacz zdjęcia Spigota - obstrykał wszystko co złowił w sezonie. Robisz tak? Nie? Dlaczego? Foty puszczę na privaha co do łatwo i przyjemnie to można się zdziwić, wbrew pozorom. Zerknij na FF, woda pełna ryb a nikt nie łowi. Albo przyjedź się sprawdzić łatwo i przyjemnie a gdybym miał wszystkie swoje ryby fotografować to zabrakłoby Ci lat życia aby mnie dogonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Panowie - spokojnie.. @iREK - wydaje mi się, że wiem o co Tobie chodzi, ale forma w jakiej przedstawiasz swoje poglądy jest kontrowersyjna.. Ja już dawno temu zwracałem uwagę na fotki bardzo małych pstrążków na forum: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=184 3&goto=58875#msg_58875 Natomiast nie można generalizować - są tu naprawdę młodzi wędkarze początkujący w pstrągowych podchodach.. @patu28 - zapewniam Ciebie, że zabranie przynęty spod nosa małego pstrąga jest tak samo możliwe jak przytrzymanie przynęty przed nosem dużego pstrąga. To tylko kwestia wprawy i kontrolowania emocji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 oczywiście nie wszędzie się da. chodzi o samą zasadę.W zasadzie nic więcej nie mam do powiedzenia, kto będzie chciał przemyśli, kto nie - trudno. Przede wszystkim, moim sprzeciwem nie wyrażam tego że łowię duże ryby i nie miałem zamiaru zgrywać mądrali w tym temacie. Na wodach ogólnodostępnych łowię gówniane ryby. Ale ich nie pstrykam i nie obściskuje. Nie będę już wracał do tematu. Ewaryst proszę o adres mail, poślę zdjęcia. Niedowiarku : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi