spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Panowie - spokojnie.. @iREK - wydaje mi się, że wiem o co Tobie chodzi, ale forma w jakiej przedstawiasz swoje poglądy jest kontrowersyjna.. Ja już dawno temu zwracałem uwagę na fotki bardzo małych pstrążków na forum: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=184 3&goto=58875#msg_58875 Natomiast nie można generalizować - są tu naprawdę młodzi wędkarze początkujący w pstrągowych podchodach.. @patu28 - zapewniam Ciebie, że zabranie przynęty spod nosa małego pstrąga jest tak samo możliwe jak przytrzymanie przynęty przed nosem dużego pstrąga. To tylko kwestia wprawy i kontrolowania emocji. Pozdrawiam EWARYST PROSZĘ CIĘ !!!!!! Jak najbardziej jest to możliwe ale tylko wtedy kiedy pstrąga masz pod nogami lub w zasięgu wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A gdzie jest napisane, że nie wolno pokazywać 30taków? W życiu nikogo nie miałem zamiaru obrazić! Poważnie. Dlatego zachęcam abyś podzielił się swoją wiedzą na temat połowu okazów.. Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie chcesz pokazywać swoich rybek na forum to ja bardzo poproszę na priv. Natomiast całkiem szczerze to mi się bardzo podoba, że chłopcy polują dniami na 30taka na dzikich rzekach przeganiając jednocześnie kłusowników, zamiast łatwo i przyjemnie trzaskać kabany na komercyjnych łowiskach.. Pozdrawiam to dlaczego sam nie pokazujesz 30taków : )) dobrze wiesz o co chodzi i co warto pokazać - widziałem Twoje zdjęcia i zadzdroszczę dzikich ryb. U mnie nie można takich łowić regularnie.Mylisz się co do reszty, niepotrzebnie wiążesz fakt pobytu nad wodą i przeganiania kłusowników z łowieniem trzydziestaków. Nie ma związku. Mogą przeganiać kłusowników i łowić 40 i 50 ki i tego im życzę. Zeby tak się satło muszą najpierw mieć 30cm i jeszcze pozyć. A jak często widzę może nie być im to dane. Rozumiem pierwszego pstrąga w zyciu - ok. Zobacz zdjęcia Spigota - obstrykał wszystko co złowił w sezonie. Robisz tak? Nie? Dlaczego? Foty puszczę na privaha co do łatwo i przyjemnie to można się zdziwić, wbrew pozorom. Zerknij na FF, woda pełna ryb a nikt nie łowi. Albo przyjedź się sprawdzić łatwo i przyjemnie @ iREK czy ty coś chcesz ode mnie czy co??? człowieku jeszcze raz proszę Cię zastanów się co piszesz nie znasz mnie a wieszasz na mnie szmaty - jeszcze jestem spokojny i uwierz mi nie będę się pienił dla kogoś kto wchodzi na forum i robi zamieszanie. chcesz na aparat to powiedz to Ci kupię a gdybym miał wszystkie swoje ryby fotografować to zabrakłoby Ci lat życia aby mnie dogonić nie przesadzaj, że tak wsiadłem na Ciebie. Nie miej żalu, ale się napatoczyłeś bo na początku wątku jest najwięcej Twoich zdjęć i są to drobne pstrągi. Ja Cię bardzo przepraszam, ale też proszę Cię żebyś pomyślał o tym co napisałem i poczekał z robieniem zdjęc na ładniejszą rybę ok? graba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Efex napisał(a) dnia Mon, 10 March 2008 11:03 @patu28 - zapewniam Ciebie, że zabranie przynęty spod nosa małego pstrąga jest tak samo możliwe jak przytrzymanie przynęty przed nosem dużego pstrąga. To tylko kwestia wprawy i kontrolowania emocji. Pozdrawiam Efex, oczywiście ...jak tylko widzimy tego pstrąga...ja pisałem o głębszych miejscach..tam to raczej niemożliwe ze względu na brak kontaktu wzrokowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @patu28 - zapewniam Ciebie, że zabranie przynęty spod nosa małego pstrąga jest tak samo możliwe jak przytrzymanie przynęty przed nosem dużego pstrąga. To tylko kwestia wprawy i kontrolowania emocji. Pozdrawiam Efex, oczywiście ...jak tylko widzimy tego pstrąga...ja pisałem o głębszych miejscach..tam to raczej niemożliwe ze względu na brak kontaktu wzrokowego ........ albo jakiegokolwiek kontaktu bo po prostu takich pstrągów nie ma w rzece, jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma, pewnie ze frajdą jest uwiecznienie kropka 60 cm do tego na super świetniej fotce no ale nie od razu tak sie dzieje poza tym takich rzek gdzie szanse na spotkanie z taka ryba w Polsce jest naprawdę niewiele pozdrawiam tych którzy maja takie rzeki koło siebie ps. iREK a te twoje pstrągi po 50 60 cm to nadal pływają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 nie obraź się Szpiegu ale o co Ci chodzi? Czy ja pisałem, żeby łowić tylko 50 i 60? Napisałem żeby nie macać i nie pstrykać 30 tek, to mnie poproszono o rozwinięcia zdania lub pokazania 80ki. Wiem, że jest mało rzek z ładnymi rybami i czasami na nich łowię. I nie robie zdjęcia 30 stce tylko dlatego że tam nie ma większych albo dlatego że nie potrafię większej złapać. W koło Macieju... tak, moje pływają. Bo muszą. A inne też pływają, nie zabieram pstrągów.Upust łowieckim instynktom daję na Czarnej Przemszy skąd zabieram tęczaki za które wcześniej płacę. A niejeden się zdziwił jak przyjechał jak po swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Rozumie Twoją uwagę wszystko OK na spokojnie przeczytaj to co napiszę. 1. Skoro rybostan wygląda w naszych rzekach tak jak wygląda i aby trafić rybę powyżej 40 cm trzeba się sporo nachodzić i jeszcze na niego trafić. 2. Nie wszyscy mogą całymi dniami wędrować i odkrywać rzeki 3. Ciesz się razem z nimi !!!! skoro jeszcze cokolwiek łowią 4. uszanuj innych sukces nawet ten który mierzy 30 cmGdyby czterdziestak stał przy czterdziestaku to i foty byłyby z większymi okazami 5. Zdjęcia przedstawiają ryby żywe czyste nie usmarowane w błocie ani wytarzane w piachu i tak wracają do wody nikt ich nie męczy. Zapewniam Cię że większość ludzi ma respekt do tego gatunku ryb a tak całkiem poza tematem znam mięsiarzy z mojej okolicy którzy w od niedawna pstrągi wypuszczają. Czy wiesz dlaczego???? Bo po dziś dzień odbijają im się ości kiedy wspominają piękne lata mocnej populacji pstrąga jak również lipienia.i nie potrafili tego docenić Kiedy ryba była. Teraz myślą że wypuszczając wszystkie pstrągi przeproszą matkę naturę za własną głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 iREK skończ tą dyskusję bo sam zaśmiecasz wątek - masz coś do powiedzenia konkretnym osobom? Wal na priv - nie mam ochoty czytać tu twoich wywodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 @iREK Chwała ci za to ze te ryby dalej pływają postawa godna naśladowania, temat na pewno nie na wątek pstrągowy pokaż fotki tych ryb z chęcią bym pooglądał takie ryby przynajmniej będę wiedział ze są w Polsce takie ryby i ze jest sens chorować na Pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 1. tym bardziej należy dbać o młodsze roczniki bo od nich zależy kondycja i ilość tych 40tek 2. nie wiem o co chodzi? ja najmniej mam na to właśnie czasu 3. że łowią cokolwiek to nie powód do radości 4. 30 to nie sukces i można to chyba udowodnić na każdej nawet najgorszej wodzie 5. przeczytaj fachową literaturę dotyczącą C&R co do Twoich znajomych mięsiarzy to nieważne pobudki, mnie bardzo cieszy że wypuszczają ryby niezależnie od powodu. Spigot nie wiem co chciałeś dać mi do przemyśleń, ale na pewno nie specjalnie się zastanowiłeś jednak nad tym co ja napisałem. Sukcesem będzie wypracować sobie tą ładną rybę choćby i na kiepskiej wodzie. Może to będzie 1 fotka może 2 w sezonie ale wartościowe. A tak jak już pisałem... 90% śmieci. Szkodliwych śmieci, propagujących złą postawę. Tutaj się adept dowie, ze 30tak to jest suckces i trzeba go sciskac i opstrykac. Czy to dobrze? Ja uważam że nie. A Ty? (Pytanie retoryczne, ale jak musisz koniecznie odpowiadać to rzeczowo na temat : ) )to tyle... co złego to nie ja... urażonych przepraszamgłowa do góry będzie lepiej, kiedyś będziemy wszyscy łowić duże dzikie pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 1. tym bardziej należy dbać o młodsze roczniki bo od nich zależy kondycja i ilość tych 40tek 2. nie wiem o co chodzi? ja najmniej mam na to właśnie czasu 3. że łowią cokolwiek to nie powód do radości 4. 30 to nie sukces i można to chyba udowodnić na każdej nawet najgorszej wodzie 5. przeczytaj fachową literaturę dotyczącą C&R co do Twoich znajomych mięsiarzy to nieważne pobudki, mnie bardzo cieszy że wypuszczają ryby niezależnie od powodu. Spigot nie wiem co chciałeś dać mi do przemyśleń, ale na pewno nie specjalnie się zastanowiłeś jednak nad tym co ja napisałem. Sukcesem będzie wypracować sobie tą ładną rybę choćby i na kiepskiej wodzie. Może to będzie 1 fotka może 2 w sezonie ale wartościowe. A tak jak już pisałem... 90% śmieci. Szkodliwych śmieci, propagujących złą postawę. Tutaj się adept dowie, ze 30tak to jest suckces i trzeba go sciskac i opstrykac. Czy to dobrze? Ja uważam że nie. A Ty? (Pytanie retoryczne, ale jak musisz koniecznie odpowiadać to rzeczowo na temat : ) )to tyle... co złego to nie ja... urażonych przepraszamgłowa do góry będzie lepiej, kiedyś będziemy wszyscy łowić duże dzikie pstrągi nic już nie rozumie piszesz: 1. tym bardziej należy dbać o młodsze roczniki bo od nich zależy kondycja i ilość tych 40tek a po chwili piszesz: A tak jak już pisałem... 90% śmieci. Szkodliwych śmieci, propagujących złą postawę. skoro piszesz o szacunku to dlaczego nie szanujesz 30-taków ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Może to będzie 1 fotka może 2 w sezonie ale wartościowe. A tak jak już pisałem... 90% śmieci Heh czegoś tu nierozumiem <_< jeśli sie nie myle to twoje foto Irku : http://foto.fishing.pl/kategorie/ryby/szczupaczek__5 No ale po co pstrykać fotki takim rybka?? Przecież to chyba w 90% śmieci?? No chyba ze sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 iREK skończ tą dyskusję bo sam zaśmiecasz wątek - masz coś do powiedzenia konkretnym osobom? Wal na priv - nie mam ochoty czytać tu twoich wywodów jeżeli choć jedna osoba weźmie do siebie to co napisałem to będzie sukces. Już wiem, że nie będziesz nią Ty : ) to już na prawdę koniec... T H E E N D dystrybucja Gutek FILMPOLAROIDDOLBY STEREO to dopiero śmieci... nie? ale ale... czy to znaczy, że mogę moje wywody przesłać Ci na priv? : )wędkarstwo ma to do siebie, że jest zbiorowiskiem (podobnie jak u kibiców piłki nożnej) największej liczby przygłupów. I to nie dotyczy nikogo personalnie z moich adwersarzy. To spostrzeżenia znad wody.Dobranoc czyli jeszcze muszę odpowiedzieć: Spigot - czy przez szacunek rozumiesz ściskanie ryb? zakręcony dziwnie jesteś albo bałamucisz mnie tutaj co do szczupaczka to nie miałem go w rękach, rozumiesz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A jakis czas temu na Drawie zlapalem takiego bydlaka. Chyba mial jakies 31cm Znaczy sie ze juz nie 30cm Z tego powodu juz moge wstawic zdjecie????? Dziekowac dziekowac!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Ręce opadają ta fotka i ta ryba w piachu no cóż B/kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 A jakis czas temu na Drawie zlapalem takiego bydlaka. Chyba mial jakies 31cm Znaczy sie ze juz nie 30cm Z tego powodu juz moge wstawic zdjecie????? Dziekowac dziekowac!!!!! i to jeszcze na mojego woblera : )) to już przygięcie.Ale to był Twój pierwszy pstrąg prawda? : )a to jak już ustaliliśmy nie jest grzech.I na delegacji też nie grzech... : ))))pozdrawiam pogromcę największego tęczaka na portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 nie no panowie... to jest temat bez końca, za sukces uważam zebranie tu osób promujących ,,no kill i cieszy mnie to że ryby wracają do wody, nie zważając na ich wymiary zdjęcia 30'stek mi osobiście nie przeszkadzają, a miło jest wiedzieć że ryba bierze gdy samemu nie jest się nad wodą, zwłaszcza gdy większość wędkarzy uważa że w naszych wodach niema ryb Niema co bić piany... Edit: zdjęcia oczywiście ładne, w granicy dobrego smaku a to szeroka granica najważniejsze by rybka wróciła do wody cała i zdrowo z możliwie najmniejszym dla niej uszczerbkiem na zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Ręce opadają ta fotka i ta ryba w piachu no cóż B/kom. Jednak miałem rację zanim Cię przeprosiłem, że rozmowa z Tobą jest bez sensu. Ten szczupaczek jest w wodzie a nie na piachu. Drugiego podejścia nie będzie. Nie potrafisz rzeczowo odpowiedzieć... dzieki za rozmowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Właściwie, to racja z tym meritum, Adminie. Usuwam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Panowie,Proszę powrócić do meritum wątku. Ciągnięcie dalej tej dyskusji spowoduje, że będę usuwał wiadomości. Poza tym:1. Kolorów i wielkości liter używać w sytuacjach wyjątkowych2. Nie cytować całości wiadomości !!!! Odpowiadamy na nią klikając odpowiedz pod daną wiadomością. Cytowania używamy w stosunku do części wypowiedzi innego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 przyglądam sie tej wymianie zdań i myśle ze takimi wymianami zdań(kłótnią) zniechecacie do odwiedzania tego forum i zabierania na nim głosu wię darujcie sobie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Nie chcę stawać po jakiejkolwiek stronie ... po prostu publikujcie swoje zdjęcia z pięknymi pstrągami, chwalcie się nimi - szkoda czasu na pierdoły i kłótnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 @Remku - popieram w 100%. Zwróćcie uwagę, że w zeszłym roku sezon pstrągowy zakończył się na 50 stronach i było tam duuużo ryb. Teraz na początku Marca mamy 58 stron i ryb jak na lekarstwo - za to ciekawe wątki ortograficzne, fotograficzne i sam nie wiem jaki jeszcze.. Ja bym namawiał admina do większej i czasami może nawet bardziej brutalnej ingerencji w niemerytoryczne wypowiedzi.. Pozdrawiam i zaczynam kombinować jak tu wybrać się po raz drugi w tym sezonie na pstrągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Efex - ja może nie drugi, ale pokombinujmy razem... Wielkanoc tuż, tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 EFEX napisał :Zwróćcie uwagę, że w zeszłym roku sezon pstrągowy zakończył się na 50 stronach i było tam duuużo ryb. Teraz na początku Marca mamy 58 stron i ryb jak na lekarstwo Ewaryst oznacza to na pewno jedno. - przybywa ludzi którzy próbują posmakować pstrągowych wycieczeki to nie koniecznie z castingiem. Choć znam i takich co się przekonali że jednak można i świetnie się bawią. a jeszcze nie tak dawno ponad rok głośno było że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi