Skocz do zawartości

Pstrągi 2008

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Przeleciałem zaległą pyskówkę w tym wątku :wacko:

Niestety to forum schodzi przez takie rzeczy na psy :angry:

Nie dziwię się Pitowi, że zagaił ostatnio wątek o biciu piany i braku merytorycznych wartości.

Off top, ale nie mogłem się powstrzymać, żenada....

P.S. Remek, może pora zaostrzyć wymagania i szczodrze zacząć rozdawać bany?

Z jednej strony tak, ale z drugiej fotki 30taków miętoszonych w rękawiczkach też podpadają jak dla mnie pod ban ostrzegawczy a na pewno usunięcie z forum. Ja rozumiem że wielu początkujących cieszy się z każdego fikota... Ale ludzie, na kiego grzyba zamieszczać zdjęcia ryb okołowymiarowych?? Tyle się pisze na forum o prawidłowym traktowaniu ryby jeśli chcemy ją wypuścić, a tu sru - pstrąg panierowany w ziemi i liściach (lądowany ślizgiem :unsure: - kto ląduje i po co takie ryby ślizgiem), chwilę później wyżymanie pstrążątka w rękawiczkach. Kilka osób wczesniej odważyło się napisac że im się nie podoba coś takiego i zostały mocno zbutowane populizmem w stylu leppera - sam oczywiście łowisz tylko 80 więc zamieść na forum... Ja rozumiem że każdy chce się pochwalić, ale czy naprawdę ciężko machnąć takiej rybie fotkę w wodzie?? Czy każdego kurdupla trzeba wymiętośić, zpanierować w ściółce i piachu i zaprezentować?? Co za rożnica czy ma 28 czy 32cm?? Jest przeraźliwie mały... żaden z niego przeciwnik, tym bardziej ytaki który mógłby nas napawać dumą. Ciekawe kiedy zaczną się w wątku szczupaki udzielać ryby prawie wymiarowe tak od 38cm....

Pyskówka jak pyskówka, ale coraz mniej mi sie chce odwiedzać ten wątek gdy w nim tona fotek dwudziestako-trzydziestaków w różnej konfiguracji - z sprzętem, z woblerem, w trawie, w powietrzu, zbliżenia, portrety, plany ogólne itd. Wydaje mi sie, że te ryby zasługują na taki szacunek by tej wielkości ryby uwalniać natychmiast bez zbednych ceregieli związanych z fotografowaniem (a najlepiej jeszcze w wodzie). Proszę Was - jeśli już chcecie sie pochwalić to wystarczy tylko informacja że byłem i złowiłem trzydziestaczka albo pare malców. Klatki filmów czy też pamięć karty zostawcie sobie na naprawde warte upamiętnienia pstrągi.

o standerus - w tym samym czasie pisany wątek:)